Tíz party játék ötlet gyerekeknek

Szülinapi zsúrra, gyereknapra vagy bármilyen más alkalomra

Ha szülinapi, névnapi zsúrt szervezel gyermekednek vagy akár gyereknap alkalmából egy vidám összejövetelt, akkor érdemes készülnöd néhány mókás játék ötlettel is, amivel jól szórakozhatnak majd a partin részt vevő gyerekek. Ezért most összegyűjtöttem 10 party játék ötletet, amivel garantált az önfeledt szórakozás és a sok-sok nevetés.

És persze mondanom sem kell, hogy ezek a vidám játékok bármilyen családi, baráti összejövetelen ugyanúgy bevethetőek, amin több gyerek is részt vesz, nem csak egy szülinapon vagy gyereknapon.

Íme tehát az én 10 party játék ötletem gyerekeknek.

Kezdjük mindjárt 3 lufis játék ötlettel, mert a gyerekek, bármilyen korúak is legyenek, imádják a lufikat.

Ezekhez a lufis játékokhoz leginkább az egyszerű, színes latex lufikat javaslom.

1. Lufi pattogtatás

Fújj fel minden gyereknek egy-egy színes lufit, majd minden gyerek egyszerre elkezdi a kezén pattogtatni a lufit, és az a cél, hogy minél tovább a levegőben tudják tartani azt. Akinek a lufija földet ér, az kiesett a játékból, és értelemszerűen az nyer, aki a legtovább tudja a levegőben pattogtatni a saját lufiját.

A nagyobb móka kedvéért akár egyszerre több lufival is játszhatjuk ezt a játékot, főleg ha már nagyobb gyerekekről van szó.

2. Páros lufis játék

Kérd meg a gyerekeket, hogy válasszanak maguknak egy párt, és minden páros egymással háttal álljon fel, majd helyezz egy-egy felfújt léggömböt a párok háta közé. Az lesz a feladat, hogy a párok a hátuk között lévő léggömböt megpróbálják felpattintani a levegőbe. Az a páros nyer, amelyiknek ez előbb sikerül, de hogy mindenki érvényesülni tudjon, vigyük végig a játékot addig, amíg ezt minden páros megcsinálja.

3. Lufipárbaj

Ebben a lufis játékban fújj fel minden gyereknek egy-egy léggömböt, majd kösd azt a bokájukra. A játék pedig az lesz, hogy a gyerekek megpróbálják kidurrantani a másik bokáján lévő lufit, miközben óvják a saját bokájukon lévő léggömböt. Akinek a lufija kidurran, az kiesik a játékból, és az nyer, akinek a végén egyedüliként marad épségben a bokájára rögzített lufi.

party játékok gyerekeknek

És akkor most nézzük a további ötleteimet, amivel a gyerekek jól szórakozhatnak.

4. Utánozz állatokat!

Készíts előre kártyákat, amin különböző állatok nevei és/vagy fotói szerepelnek (attól függően, hogy a gyerekek már tudnak-e olvasni). Minden gyerek húz egy kártyát, és az lesz a feladata, hogy a rajta szereplő állatot minél ügyesebben utánozza, akár hangban, akár mozgásban vagy bármi más módon, ami az adott állatra jellemző. A többi gyereknek pedig ki kell találnia, hogy milyen állatot utánoz. Itt többféle módon is hirdethetsz nyertest. Vagy az a nyertes, aki legelőször kitalálja, hogy mit utánoz a másik vagy pedig az, aki olyan ügyesen utánoz, hogy a többiek ki tudják találni, ki is ő valójában.

5. "Vakon" sminkelés

Ez is egy nagyon mókás játék, ami lehet, hogy inkább a lányoknak fog tetszeni, de azért a fiúkat is be lehet vonni, ha szeretnék.

Állítsd párba a gyerekeket, és az egyikük szemét kösd be, majd az lesz a feladata, hogy bekötött szemmel sminkelje ki a társa arcát vagy fesse ki az arcát egy általa kért karakter szerint (pl. cica, pókember, stb.).

Majd ha végzett, akkor cseréljenek, hogy mindenki festhessen és átalakuljon. És a végén nevessetek nagyokat az elkészült arcfestéseken.

(Persze arra figyelj oda, hogy gyerekbarát festékeket használjatok ehhez a játékhoz.)

6. Akadálypálya

Ha a hely adottságai megengedik és van is rá elegendő tér, akkor készítsetek akadálypályát a lakásban fellelhető dolgokból, mint párnák, takarók, székek, asztalok, stb. De mielőtt ezt megtennétek, válasszatok egy játékost, aki majd végigmegy az akadálypályán, neki kössétek be a szemét, hogy ne lássa a készülő pályát. Majd a többi játékos utasításai alapján kell végigmennie az akadálypályán úgy, hogy minden ép és sértetlen marad. Majd ha a végére ért, akkor válasszatok egy következő játékost, és rendezzétek át újra a pályát. És ezt így folytassátok, amíg mindenki ment egy-egy kört. De a biztonságra és mindenki testi épségére végig ügyeljetek.

7. Mókás fotózás

Minden gyerek szeret vicces fotókat készíteni, éppen ezért ez is egy jó programlehetőség az összejövetelen. Készíts egy jó kis fotóhátteret különböző textilek, csomagolópapírok, kartonlapok felhasználásával. Szerezz be vidám kellékeket a fotózáshoz, mint szemüvegek, fejdíszek, parókák, kalapok, tollas boák, stb. Majd gondoskodj egy fotósról, aki akár te magad is lehetsz, aki a gyerekekről különböző mókás pózokban és kellékekben készít fotókat, amit aztán ajándékba is adhatsz a rajta szereplőknek.

A következő 3 játék ötletet inkább szabadtérre javaslom, ezeket főként a kertben vagy egy parkban érdemes játszani, mert viszonylag nagyobb helyigényük van.

szülinapi zsúrra játékok

8. Ugord át a "folyót"!

Helyezz el két botot párhuzamosan, viszonylag ne túl nagy távolságra egymástól. Ezek a botok egy képzeletbeli folyó két partját ábrázolják. Minden gyerek egymás után megpróbálja átugrani a folyót, és akinek sikerül, az továbbjut a következő körbe is. Miután lement az első kör, egy kicsit helyezd távolabb egymástól a botokat, majd kezdődhet az újabb kör. És ezt így folytatjuk mindaddig, amíg a végére csak egy gyerek marad, és persze minden körben egyre távolabb helyezzük a botokat egymástól, azaz minél szélesebb lesz a "folyó", amit át kell ugrani.

9. Fordított bújócska

Ez a hagyományos bújócskától egy kicsit eltér, de ugyanolyan mókás. A játékosok közül kiválasztunk egyet, ő lesz az, aki elbújik. A többi játékos pedig elszámol 20-ig, majd mindenki az elbújt játékost kezdi keresni. Aki megtalálja, gyorsan és csendben csatlakozik hozzá a rejtekhelyén, és a játék addig tart, amíg az utolsó játékos is fel nem fedezi a rejtekhelyet és az ott megbújókat. 

10. Ragadós kezek

Ez pedig egy vicces fogócska játék, aminek a lényege, hogy valakit kiválasztunk fogónak, a többi gyerek pedig elszalad. A fogónak meg kell próbálnia elkapni az egyiküket, majd ha ez sikerül, akkor már ketten kézenfogva lesznek a fogók, és további játékosokat igyekeznek elkapni. Minden újabb elkapott játékos "hozzáragad" az előző fogókhoz, és onnantól már együtt kell futniuk és elkapniuk újabb játékosokat. Az lesz a nyertes, aki utolsónak marad szabadon, tehát akit nem sikerül elkapniuk a ragadós kezeknek.

Remélem, hogy a fenti party játék ötletek között találsz te is olyat, amivel szórakoztatóbbá teheted a gyerekek számára a bulit. Fontos azonban, hogy figyelembe vegyük a játékok kiválasztásánál a gyerekek életkorát, és hogy mindig megteremtsük a biztonságos közeget ezeknek a játékoknak a kivitelezéséhez, és így garantáltan emlékezetes buli lesz mindenki számára.

Jó szórakozást!

Szeretettel:

Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December