Kreatív ballagási ötletek

Tippek egy vidám és emlékezetes ballagási bulihoz!

Akárhonnan is ballagunk - általános iskola, gimnázium, egyetem -, mindenképpen nagy mérföldkő minden ember életében ez az esemény. Éppen ezért a ballagást a legtöbben szeretik igazán emlékezetessé tenni, és mi lehet annál emlékezetesebb, mint egy vidám és szórakoztató ballagási party. De vajon mivel tudjuk ezt a maradandó élményt megteremteni a ballagási bulin? Nézzünk erre néhány ötletet.

Ballagási dekoráció és asztaldekoráció

Kezdjük talán a helyszínnel, ahol a ballagási bulit tartani fogjuk. Tegyük hangulatossá alkalomhoz illő ballagási dekorációval, ballagási lufikkal, füzérekkel, lampionokkal, függődíszekkel. Használhatunk bármilyen általános dekorációs kelléket vagy választhatunk kifejezetten ballagási témájú díszeket és színeket, mint a ballagási kalap, a bagoly, a diploma tekercs, színek tekintetében, pedig a sárga, arany, fekete nagyon jellemzőek.

ballagási dekoráció

És ha már a dekorációnál tartunk, az asztaldekorációról se feledkezzünk meg. Beszerezhetünk ballagási mintás tányérokat, poharakat, szalvétákat, asztalra való konfettit és egyéb ballagási asztaldíszeket is.

ballagási asztaldekoráció

Finomságok ballagásra hangolva

Maradjunk egy kicsit még az asztalnál, mert bizony egy ballagó diák megérdemel egy finom tortát is ebből az alkalomból, amit díszíthetünk ballagási motívumos tortadekorációkkal vagy készíthetünk, készíttethetünk ballagási kalap vagy éppen bagoly formájú tortát is neki.

És egy egyszerű, de nagyon mutatós ballagási nasi ötlet: vegyél ostyarudakat vagy más néven rolettit (amit a fagyiba is szoktak szúrni), a közepére köss egy-egy masnit mindegyiknek, tedd egy tálba, és ezek szimbolizálják majd a klasszikus diploma tekercseket.

Vagy egy kicsit extrább ötlet, a fánk fal vagy fánk tábla, ami az iskolai tábla helyett egy sokkal kellemesebb változat ballagás alkalmából. Ha van egy ügyeskezű barkács a családban, akkor ő könnyen el tudja ezt készíteni, csak egy nagy fa vagy bármilyen más táblára lesz szükséged, rajta olyan kampókkal, akasztókkal, amire egy-egy, középen lukas fánkot tudunk akasztani, és mindenki kedvére válogathat a fánk tábláról a finomabbnál finomabb fánkok közül.

ballagási buli ötletek

Ballagási ajándék kreatívan

Igen gyakori, hogy a ballagó diákot valami kisebb vagy nagyobb ajándékkal is meglepjük ebből az alkalomból. Adhatunk neki valami igazán hasznosat vagy olyan ajándékot, amire már régóta vágyott, és meglephetjük a ballagási ajándék egy-egy kreatívabb formájával is.

Kedves ajándék lehet számára egy ballagási emlékkönyv, amibe mindenki írhat a számára néhány kedves, szívhez szóló gondolatot, bölcsességet, közös emlékeket is felidézhetünk benne és akár fotókkal is kiegészíthetjük gondolatainkat. Biztosan nagy élmény lesz majd számára időről-időre elővenni és fellapozni ezt az emlékkönyvet.

Vagy gyakori még az is, hogy pénzt ajándékozunk a ballagónak, de ennek is választhatjuk egy kreatív formáját is. Hogy csak egyet említsek ezek közül, tegyük a neki szánt pénzösszeget egy malac formájú perselybe, és ezt adjuk át neki egy boríték helyett. De persze számos egyéb formája is fellelhető még a készpénz ajándékozásának ezen kívül is.

ballagási ajándék ötlet

Vidám szórakozás a ballagási bulin

A közös játék mindig jó szórakozás bármilyen összejövetelen, így a ballagási bulin is. Készülj fel előre és csinálj egy jó kis ballagási kvízt, amiben szerepelhetnek a ballagó személyével kapcsolatos kérdések, a ballagással kapcsolatos feladványok, a ballagó tanulmányaihoz kapcsolódó feladatok vagy bármilyen más témában is írhatsz kérdéseket, amire mindenkinek válaszolnia kell, és az nyer, aki a legtöbb helyes választ adja. Azt javaslom, hogy készülj azért valami kis nyereménnyel is a győztesnek.

ballagási kvíz

Szórakoztató lehet még, ha beszerzel és/vagy készítesz ballagási témában fotózáshoz kellékeket, esetleg még egy jó kis alkalomhoz illő fotófalat is csinálsz, és kezdődhet a mókás fotózás, ahol fotózhatjuk magunkat és egymást is. Ezekből a képekből pedig később egy fotóalbumot is készíthetsz emlékbe a ballagónak.

Szerezz be vicces vagy éppen klasszikus kiegészítőket, ilyen lehet egy ballagó kalap, egy ballagó talár, ballagási vállszalag, vicces ballagási szemüveg, készíthetsz kartonból feliratokat és motívumokat ballagási témában, amit aztán egy hurkapálcára ragaszthatsz, és ezzel is fotózkodhattok.

vicces ballagási kellékek

Persze ezeken kívül is még nagyon sok ötletes dolgot ki lehet találni egy ballagási ünnepségre, de talán gondolatébresztőnek és kedvcsinálónak most ennyi is elég. Ha pedig ballagási dekorációt, kelléket, ajándékot keresel, akkor látogass el webshopunkba vagy üzletünkbe.

Szeretettel:

Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December