Tíz szórakoztató elfoglaltság gyerekekkel (is) a húsvéti hosszú hétvégére

Hogy vidáman és tartalmasan teljen ez a néhány együtt töltött nap!

Közeledik a húsvéti hosszú hétvége, és a 4 nap szünet jó lehetőséget biztosít arra, hogy sok időt töltsünk együtt a családdal. És ha már együtt vagyunk, akkor miért ne töltenénk ezt az időt tartalmasan, különböző szórakoztató elfoglaltságokkal, amit a kicsk és a nagyok is egyaránt élveznek.

Most én is ajánlok neked 10 ötletet, hogy mivel is tölthetjük ezt a néhány napot, amit a család minden tagja élvezni fog.

1. Tojásdíszítés

Hogy mindjárt egy igazi klasszikussal kezdjem, ami megszokott ugyan, de mégis muszáj megemlítenem, mert enélkül számomra nincs húsvét. Nem más ez, mint a tojásfestés vagy a tojásdíszítés, mert nemcsak festhetjük a tojásokat, hanem szalagokat, flittereket és még sok-sok mást ragaszthatunk rájuk, ki-ki ízlése szerint.

A gyerekek imádnak alkotni, festeni, ragasztani, így ez egy garantáltan jó program lehet a húsvéti hétvégén. És akár a kisebb gyerekeket is bevonhatjuk ebbe, egy kis szülői segítséggel ők is szívesen elszórakoznak vele.

2. Tojásvadászat

Ha készen vannak a festett és a díszített tojások, akkor kezdődhet a tojásvadászat (de persze kiegészíthetjük ezeket néhány csokitojással is).

A tojásvadászat tökéletes beltéri vagy kültéri húsvéti tevékenység, a gyerekek imádni fogják azt a kihívást, hogy ki találja meg a legtöbb tojást, de szerintem még a felnőttek is élvezettel keresik majd meg a tojásokat vagy találnak ki számukra minél kreatívabb búvóhelyeket. 

3. Húsvéti kosár díszítése

A tojásvadászathoz azonban szükségünk lehet egy-egy kosárra is, amibe a megtalált tojásokat gyűjtjük. De mi lenne, ha a kincskeresés előtt mindenki kidekorálná, feldíszítené a saját kosarát, amibe a tojásokat gyűjteni fogja? Gyűjts össze minél változatosabb dekorációs kellékeket, és indulhat a közös alkotás.

husveti programok gyerekeknek

4. Családi tojásvivő verseny

Ennek a klasszikus játéknak a szabályai egyszerűek, és csupán tojásra és kanálra lesz hozzá szükséged. Annyi a lényege, hogy egy tojást egy kanálba helyezel, majd minden játékos egyik kezét a háta mögé teszi, a másik kezébe pedig a tojással teli kanalat fogja. Jelölj ki egy rajtot és egy célt, és az nyeri a játékot, aki a legrövidebb idő alatt épségben a célba juttatja a tojást a kanálon.

5. Piknik a szabadban

Ez lehet a saját kertedben, egy parkban vagy valahol a természetben. A piknik mindig nagyszerű elfoglaltság, és nincs ez másként húsvétkor sem. A tavasz és a jó idő beköszöntével végre újra tudunk szabadtéri programokat szervezni, így használjuk ki a húsvéti hosszú hétvégét és iktassunk be egy jó kis pikniket a természetben, a családdal, esetleg barátokkal, finom ételekkel.

6. Ültess virágokat!

Ha már a természetnél tartunk, akkor itt a remek lehetőség, hogy néhány mutatós virággal dobd fel a környezetedet. Ha nincs kerted, az sem akadály, mert éppúgy megteheted ezt az erkélyeden vagy ha az sincs, akkor az ablakpárkányon elhelyezett virágládákban is. A gyerekek is örömmel veszik ki a részüket ebből a tevékenységből, ezért engedd, hogy ők is besegítsenek.

7. Készíts húsvéti dekorációkat!

Ez is egy jó kis program lehet a gyerekekkel közösen, hiszen melyikük ne szeretne alkotni, "barkácsolni", vágni, rajzolni. Keress ötleteket az interneten a gyerekek korának megfelelően, például kartonból kivághattok nyuszi vagy tojás formákat, amit füzérre fűzhettek, és máris kész a húsvéti dekorációs füzér. Vagy egy papírtányérra ragaszthattok kartonból kivágott nyuszifüleket, a tányérra pedig rárajzolhatjátok a nyuszi arcát, és el is készült a nyuszis dekoráció. De rengeteg ötlet fellelhető ezeken kívül a neten, csak készülj fel előre, hogy mit szeretnétek csinálni, hogy legyen időd a hétvége előtt beszerezni a szükséges kellékeket.

8. Készíts húsvéti bingót!

A bingó egy egyszerű, de annál szórakoztatóbb játék, amiben az egész család részt vehet, még a legkisebbek is. Csupán annyi változtatással jár, hogy a bingó szelvényeket most számok helyett húsvéti és tavaszi figurákkal töltöd meg, például nyuszi, tojás, répa, csibe, bárány, tulipán, stb.

Készítsd el a családod számára ezekkel a figurákkal a bingó szelvényeket és a húzáshoz szükséges bingó kártyákat, szerezz be néhány nyereményt a játékhoz, és kezdődhet a móka és az izgalom, hogy kinek lesz bingója és kié lesz a nyeremény.

Plusz egy ötlet: akár a gyerekeket is bevonhatod a bingó szelvények elkészítésébe, hadd rajzolják meg ők a figurákat a lapokra és a kártyákra.

családi húsvéti programok

9. Készíts húsvéti zöldség- és gyümölcslevet!

A sárgarépa egy igazán húsvéti hangulatú zöldség, és kiváló alapja a különböző ivóleveknek. Gondoljunk csak a Kubu üdítőre, ami a legtöbb gyerek nagy kedvence.

Készítsétek el közösen ennek a népszerű italnak a házi verzióját, és válasszátok ki hozzá közösen az alapanyagokat. Répa, alma, banán, narancs, cékla, bármi, amit szívesen fogyaszt a család.

Jól fog esni a közös húsvéti reggeli mellé az együtt elkészített finom frissítő ital.

10. Készíts húsvéti sütiket!

A sütögetés is olyan konyhai elfoglaltság, amiből a gyerekek is szívesen kiveszik a részüket. Tedd élménnyé számukra még inkább ezt a tevékenységet, és készítsetek húsvéti tematikájú sütiket, pl. nyuszi vagy tojás formájú linzereket, vagy díszítsétek tavaszi és húsvéti hangulatúra az édességeket.

húsvéti étel ital

A fenti 10 ötlet között talán te is találsz olyat, amit szívesen megvalósítanál az idei húsvéti hétvégén, ha pedig szeretnél beszerezni még néhány húsvéti kelléket és dekorációt, akkor látogass el webáruházunkba vagy üzletünkbe.

Szeretettel:

Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December