Páros jelmez ötletek farsangra

A farsangi beöltözés egy még izgalmasabb és szórakoztatóbb formája a páros jelmezbe bújás.

Ahogy közeledik a farsang és a farsangi mulatságok ideje, egyre izgatottabban tervezgetjük kicsik és nagyok egyaránt, hogy minek öltözzünk be, mi legyen az a karakter, figura, személy, állat, stb., akinek a bőrébe bújunk.

Szeretjük a kreatív megoldásokat, és persze titkon szinte mindannyian arra vágyunk, hogy miénk legyen a legjobb jelmez díja - még ha csak képletesen is.

Ilyen kreatív jelmez megoldás lehet a páros jelmezek. Amikor a párunkkal, férjünkkel, barátnőnkkel, barátunkkal, testvérünkkel ugyanazon tematika szerinti jelmezt választunk. Vagy lehet ilyen páros jelmez akár egy anya-lánya, apa-fia, stb. jelmez is.

De mit is értek páros jelmez alatt? Nézzünk rá néhány példát.

Páros jelmez ötletek

  • orvos - nővér
  • kalózlány - kalóz fiú
  • ördög - angyal
  • kleopátra - fáraó
  • ősasszony - ősember
  • Mikiegér - Minnie
  • gatsby jelmez - flapper ruha (20-as évek)

És így tovább. Ez tényleg csak pár példa a számtalan lehetőség közül, amit egy páros jelmez témájául választhatunk.

Biztos vagyok benne, hogy a farsangi bulin nagy sikert tudtok majd aratni, bármilyen páros jelmezt is választotok magatoknak, és szerintem ez számotokra is egy fokkal még izgalmasabb, mint az önálló jelmezek. Egyfelől már az előkészületek is sokkal szórakoztatóbbak lehetnek, ha közösen tervezgetitek, hogy milyen legyen a külsőtök, a jelmezetek, a hajatok, sminketek, kiegészítőitek, és ezek beszerzését is közösen intézhetitek. Egy jó kis közös programot csinálhattok belőle már a készülődés során is, és akkor még ott van a nagy nap, a farsangi party, mint egy szuper közös élmény.

És mégegy dolog, ami a páros jelmez mellett szól. Szerintem még inkább emlékezetes lesz számotokra ez a farsang, amikor közös jelmezt választotok, mint úgy általában. Mindegy, hogy ki lesz a "párod" a farsangi bulin.

páros jelmezek felnőtteknek

Páros jelmezek jelmezkellékekkel

Azonban farsangkor is vannak olyanok, akik nem szívesen vesznek fel egy komplett jelmezt, vagy mert feszélyezi őket vagy mert egy alkalomért nem akarnak egy ruhát megvenni vagy bármi más okból. Nekik lehet jó hír az az ötlet, hogy a páros jelmezek esetében is él az a "szabály", hogy akár néhány jelmezkellék felhasználásával is tökéletes átalakuláson mehetsz keresztül.

Hogy mire gondolok? Például egy ördög-angyal jelmezpárnál nem muszáj tetőtől talpig jelmezbe öltöznötök, csak ha szeretnétek :) Helyette egy egészen kevés is megteszi, akár egy ördögszarvval és egy angyalszárnnyal a lényegi részét le is tudtátok a jelmeznek. És mindenki saját vérmérséklete szerint "építheti" tovább a saját karakterét egy-egy további kiegészítővel, egy, a jelmezhez passzoló frizurával, parókával, arcfestéssel és így tovább.

Hogy egy másik példát is említsek, nézzük például az orvos-nővér páros jelmezeket. Ha csak jelzés szinten szeretnénk a kinézetünkben megjeleníteni őket, akkor a nővérnek elég egy vöröskereszttel díszített nővér sapka, az orvos párjának pedig egy sztetoszkóp jelmezkellék a nyakába.

Azt hiszem, már érted, hogy mire gondolok :)

De a "feketeöves" jelmezimádók nyugodtan válasszák a komplett jelmez szetteket kellékekkel, parókával és minden egyébbel, ami az adott karakterhez hozzátartozik.

páros jelmez kellékek

Összefoglalva tehát elmondható, hogy a farsangi páros jelmezek egyszerűen szórakoztatóak. Közösen élvezhetitek az előkészületeket, azt, hogy a figyelem középpontjába kerültök a bulin, bezsebelhetitek a sok pozitív visszajelzést, amit az ötletes jelmezetekért kaptok, és ha jelmezverseny is lesz a jelmezbálon, akár még azt is megnyerhetitek közösen. De mindenképp örök emlék marad, és ez a legfontosabb.

Ha pedig a fenti sorokat olvasva kedvet kaptál te is egy ilyen páros jelmezhez, akkor gyere és nézz körül weboldalunkon vagy üzletünkben a sok-sok jelmez és jelmezkellék között. Biztosan rábukkansz egy jó kis páros jelmez ötletre.

Szeretettel:

Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December