Elevenítsd meg a 20-as évek öltözködési stílusát a farsangi jelmezedben!

Gatsby stílus, flapper ruha, gengszter stílus, charleston ruha - mind-mind a 20-as évek öltözködési stílusát idézi.

A 20-as évek öltözködési stílusa igen népszerű minden jelmezes partin, legyen az egy farsangi bál, szilveszteri buli vagy egy céges rendezvény is akár. Bizony, ez utóbbi sem ritka már manapság. Éppen ezért most ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk kicsit részletesebben, hogy miből is áll a 20-as évek divatja szerint összeállított öltözet férfiak és nők számára, a ruhákat és a kiegészítőket is beleértve.

A 20-as évek női ruha stílusa

Nekem a 20-as évekbeli ruhákról, azok stílusáról a laza elegancia kifejezés jut eszembe. Mert egyszerre tűnnek számomra kifinomultnak, figyelemfelkeltőnek, mégis könnyedség és talán még kényelem is árad belőlük.

Nem az a fajta elegáns öltözet, amiben feszeng az ember és alig várja, hogy a nap végén kihámozhassa magát belőle. Ezek a ruhák igazán nőies darabok, de mégis szabadon tudunk benne mozogni.

De hogy is néz ki egy 20-as évek divatja szerinti női ruha? Ezeket a ruhákat flapper ruhának hívják, ami jellemzően egy egyenes vonalú, laza szabású, pántos, térd felettig érő ruha flitterekkel, rojtokkal, gyöngyökkel díszítve. A lazább stílus és szabás ellenére mégis a csillogást és a gazdagságot sugározzák ezek az öltözékek.

20-as évek ruha

Női kiegészítők a 20-as évek stílusában

A 20-as évek női kiegészítői igen változatosak és dekoratívak, olyan darabokból áll, amit szinte minden nő szívesen visel, ha csak egy jelmezes party erejéig is.

De nézzük ezek közül is a legjellemzőbbeket. Ilyen a tollakkal, flitterekkel, gyöngyökkel díszített pántos fejdíszek. Ez szinte elengedhetetlen kelléke egy 20-as évekbeli női öltözetnek. Akárcsak a gyöngy ékszerek, a hosszú szipkák, a hosszú, könyékig érő kesztyűk, a toll boák különböző színekben.

20-as évek női jelmezkellékek

További jellemző "kiegészítői" a 20-as évek női öltözetének

Érdemes szót ejteni a női frizura divatról is, amire inkább a rövidebb, fül alá vagy váll fölé érő fazon a jellemző. Illetve ehhez az öltözékhez jól passzol az erősebb, füstösebb szemsmink és a vörös rúzs is. Éppúgy, mint a neccharisnya és a körömcipő.

A 20-as évek szerinti férfi ruházat

A férfiak esetében is a laza elegancia a leginkább találó jelző a 20-as évek öltözködési stílusára. Szintén a csillogás, a gazdagság és a szabad élet érzetét kelti életre ez a viselet, ami általában szűkebb, testhezállóbb szabású ruhadarabokból álltak, rövidebb zakók, kifinomult, gengszter stílusú öltönyök, mellények és a csíkos minták a legjellemzőbbek.

20-as évek jelmez férfi

Férfi kiegészítők a 20-as évek stílusában

Általában a férfi kiegészítők nem szoktak nagy hangsúlyt kapni, de a 20-as évek divatjában meglepően sok jellemző elem van, ami a férfi öltözetet illeti. Ilyen a gengszter stílusú kalapok, akár egyszínű, akár csíkos változatokban is. A nyakkendő, csokornyakkendő is elengedhetetlen kellék, akárcsak a nadrágtartó

20-as évek férfi jelmezkellékek

Egyéb férfi kellékek a 20-as évek stílusában

Bár klasszikus értelemben nem nevezhető kelléknek, de hozzátartozik a külsőhöz a gengszter stílusú bajusz fazon, ami egy vékony csík szerű bajuszformát takar.

Illetve a szivar is gyakori "kellék" a férfiak körében ezekben az időkben. És még az elegáns sétapálcák is jól kiegészítik a 20-as évek férfi stílusát.

Így néz tehát ki egy 20-as évek divatja szerinti férfi és női öltözet és megjelenés. Ha te is kedvet kaptál hozzá, akkor a fenti szempontokat figyelembe véve könnyedén megelevenítheted ezt a korszakot a farsangi partin, a szükséges gatsby party jelmezeket és kellékeket pedig akár nálunk is beszerezheted.

Szeretettel:

Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December