Elf manó megérkezése

Milyen ötletes módokon érkezhet meg Elf manó a gyerekekhez.

Arról már írtam korábban, hogy Elf manó érkezésének időpontja családonként eltérő lehet, de a legjellemzőbb, hogy vagy december 1-jén vagy pedig mikulás napján érkezik meg a legtöbb családhoz és gyerekhez.

Viszont arról még nem beszéltünk bővebben, hogy hogyan is szokott megérkezni Elf manó.

Amikor először költözik be egy családhoz, akkor Elf manó egy levelet szokott írni a gyerekeknek, és ezzel a levéllel együtt jön el hozzánk.

Ebben a levélben olyan fontos és érdekes dolgok vannak leírva, hogy ki ő és miért érkezik.

Viszont arra számos különböző lehetőségünk van, hogy hogyan tegyük érdekesebbé és különlegesebbé a megérkezés pillanatát Elf manó és a gyerekek számára.

Ennek módját saját magunkra, a mi családunkra teljesen testreszabottá tehetjük, úgy, ami igazán passzol hozzánk, a saját ötleteink, szokásaink alapján. De azért írok én is néhány ötletet arra, hogy hogyan, milyen formában érkezhet meg Elf manó. Bármilyen ötletet is választasz, egy dolgot azért érdemes megfogadni és betartani: Elf manó levele mindig legyen vele, amikor betoppan.

Elf manó az ajtó előtt vár

Egyik klasszikus módja Elf manó megérkezésének, ha az ajtó előtt ül és vár, hogy rátaláljunk és beengedjük őt. Várakozhat akár a bejárati ajtó előtt, a kapu előtt vagy esetleg a gyerekszoba ajtaja előtt. Ez is, mint az összes többi lehetőség nagyban attól függ, hogy milyen idősek a gyerekek, mik a család szokásai, hol élnek, stb. Például ha reggel óvodába menet tudjuk, hogy a kapu vagy a bejárat előtt biztosan rátalál majd gyermekünk, akkor helyezhetjük oda is a kis manócskánkat. Ha pedig külön szobában alszik a gyerkőc, és azt szeretnénk, hogy ébredés után, amikor kijön a szobájából, akkor egyből ráleljen Elf manóra, akkor pedig ültessük őt a szobaajtaja elé. De a levél mindenképp legyen nála :)

Elf manó a cipőben

Ez is egy bájos módja Elf manó megérkezésének, ha a gyermekünk cipőjébe ültetjük Elf manót, aki ott várja, hogy valaki rátaláljon. Éppen úgy, ahogy mikuláskor az ajándékokat is sokan a cipőkbe, csizmákba rejtik. Hiszen tulajdonképpen Elf manó is egy igazi ajándék a gyerekek számára. Így amikor arra kerül a sor, hogy cipőbe bújjon, akkor nagy öröm lesz, mert felfedezi, hogy ott vár rá Elf manó és a neki írt kis levél.

Hogy kerül Elf manó a könyvespolcra?

Szintén egy nagyon kedvelt módja Elf manó megérkezésének, amikor a könyvespolcra ültetjük fel őt, és ott várja, hogy a család és a gyerekek felfedezzék őt. Mókás, mert nem feltétlenül veszik észre azonnal a gyerekek, hanem egyszer csak kiszúrják, hogy van ott valami, vagyis valaki, aki eddig nem volt ott.

elf on the shelf

Elf manó a házával együtt érkezik

Ha egy kicsit szeretnénk különlegesebbé tenni a manó megérkezését, akkor építhetünk neki manóházat is, és Elf manó a házában várná, hogy rátaláljanak. De nagyon fontos, hogy bármilyen legyen is a manóház, a manóház ajtajáról semmiképp se feledkezz meg, mert ezen keresztül tud szabadon ki-be járni, közlekedni a manónk.

elf manó ház

Elf manó érkezhet lufival is

Ebben az esetben a lufi úgymond egy léghajó szerepét tölti be, és ehhez mindenképp héliumos lufit szerezz be. Jó ötlet például, ha Elf manó lóg a csillárról, a kezében pedig lebeg egy héliumos lufi, mintha csak fennakadt volna landolás közben rajta. Ha ezt meglátja gyermeked, akkor garantáltan nagy nevetésre számíthatsz.

elf manó megérkezése

Ilyen és ehhez hasonló módokat találhatsz ki te is arra, hogy hozzátok hogyan érkezzen meg Elf manó a karácsony előtti időszakban. Persze ezt főként azok a szülők szokták megtenni, ahol még a gyerekek olyan idősek, hogy hisznek is benne, bár többeket ismerek, akik felnőttként is minden évben csinálják ezt a "manózást", mert valóban nagyon jó móka.

És még mielőtt megtervezed a ti manótok érkezését, azt is érdemes kitalálni, ha több gyermeked van, hogy ebben az esetben egy vagy több manó érkezzen-e hozzátok. Ez is olyan, amit így is, úgy is csinálnak több gyerkőc esetén, van ahová annyi manó érkezik, ahány gyerkőc van, és van, ahová csak egy manó érkezik az összes testvérhez.

Remélem te is kedvet kaptál a manózáshoz, és ha már kitaláltad, hogy hozzátok hogyan érkezzen meg, akkor nálunk be is szerezhetsz egy saját Elf manót.

Ha pedig szeretnéd megnézni a mesét, ami Csipi manóról szól, akkor >>IDE<< kattintva meg is nézheted. A filmben Csipi manónak nevezik el, így gyakran Csipi néven emlegetik Elf manót a gyerekek a mese megnézése után.

Szeretettel: Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December