Elf manó érkezése

Vajon miért jön el hozzánk Elf manó?

Ahogy közeledik az ünnepi időszak, a gyerekek izgatottan várják a karácsonyt és mindazt a varázslatot, ami ezzel jár. A karácsonyi dekoráció, a fények és persze az ajándékok mind hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz. Azonban van egy különleges manó, aki az ünnepi készülődésben kiemelkedő szerepet tölt be, ő nem más, mint Elf manó - eredeti nevén Elf on the shelf.

De tudod-e, hogy vajon miért jön el hozzánk Elf manó minden karácsony előtt és hogy mi az ő küldetése? Ha nem, akkor most mesélek kicsit erről, hátha te is kedvet kapsz ahhoz, hogy idén télen manózzatok a családdal és a gyerekekkel.

Elf manó az Északi-sarkon él, éppúgy, mint a Mikulás, és a többi manótársával együtt a Mikulásnak segítenek, hogy minden gyerek és minden család karácsonya boldog lehessen. De Elf manónak mindenekelőtt az a feladata, hogy megfigyelje a gyerekeket és beszámoljon a Télapónak arról, hogy milyenek voltak. Ezáltal a manó segít abban, hogy a gyerekek jól viselkedjenek az ünnepi időszakban.

De Elf manó nemcsak megfigyeli a gyerekeket, hanem szeretetet és örömöt is hoz az otthonokba. A gyerekek és a manó között kialakul egy kötődés, és akár közös történeteket is alkothatnak a manó kalandjairól.

Mit érdemes tudni Elf manóról?

Mikor Elf manó első alkalommal megérkezik egy családhoz, akkor a gyerekeknek el kell nevezniük őt. Többek között azért kell nevet adni neki, mert ettől jön meg a varázsereje. Viszont hogy ez a varázserő meg is maradjon neki, a gyerekeknek nem szabad hozzáérniük, különben oda a varázserő. Ha mégis megérintenék őt, akkor fahéjat kell meghinteni őt, hogy visszatérjen a varázsereje.

Azonban pici gyerekeknél nehéz lehet kivitelezni és megértetni vele, hogy nem szabad a manóhoz hozzáérni, ezért saját belátásunk szerint nyugodtan lazíthatunk ezen a "szabályon". Mindenki másképp csinálja, úgy gondolom, hogy az a lényeg, hogy a család számára mi az ideális.

Elf manó érkezése

Az is változó, hogy melyik családhoz mikor érkezik Elf manó. Van, ahova már december 1-jén megérkezik, és vannak családok, ahova csak december 6-án, a Mikulással egyidőben. És karácsonyig marad. Aztán elrepül, és a következő év decemberében újra meglátogat minket.

elf on the shelf manó

Hogyan működik Elf manó "varázslata"?

Elf manó mindig éjjel érkezik, amikor a gyerekek már alszanak. Tehát a szülőknek az a feladata, hogy "érkezésekor" elhelyezzék őt egy jól látható helyen, majd amikor a gyerekek felébrednek, örömmel bukkannak rá Elf manóra és a vele együtt érkező levélre.

Ezután a szülőknek minden éjjel az a dolguk egészen karácsonyig, hogy újabb és újabb helyekre helyezzék Elf manót, mert a gyerekek úgy tudják, hogy Elf manó minden éjjel visszarepül az Északi-sarkra, majd reggelre újra visszatér a családhoz.

A kis figura különböző kreatív helyeken és helyzetekben található meg nap mint nap.

Elf manó hatása

A játékon és a mókán kívül más jótékony hatása is van Elf manó jelenlétének. Elf manó jelenléte is figyelő tekintete arra ösztönzi a gyerekeket, hogy legyenek jók és figyelmesek egymással. Tudva, hogy a manó beszámol a viselkedésükről a Télapónak, a gyerekek igyekeznek "a legjobb formájukat hozni", és ez egy jó lehetőség a szülőknek is arra, hogy beszélgessenek gyermekeikkel a helyes viselkedésről és az értékekről.

De mindezek mellett Elf manó jelenléte növeli az izgalmat és az örömöt az ünnepi időszakban. A manó mindennap megújuló helye és a vele járó kalandok izgalmat és varázslatot csempésznek a karácsonyt megelőző időszakba. 

Elf on the shelf manó egy különleges és varázslatos figura, aki hozzájárul az ünnepi időszak hangulatához és a gyerekek öröméhez, valamint izgalmat és kreativitást visz az otthonokba. Vele a gyerekek megtapasztalhatják a karácsonyi varázslatot és a szeretetet.

Ha te is kedvet kaptál a varázslathoz, akkor nálunk beszerezheted a saját Elf manódat.

És ha még nem ismered Elf manó történetét, akkor érdemes megnézni a róla szóló mesét, vagyis a karácsonyi manó meséjét. A mesét >>IDE<< kattintva találod.

Szeretettel: Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December