Egyszerű, mégis kreatív karácsonyi ajándékötletek

Ötletes ajándéktippek karácsonyra, amik különösebb kézügyességet nem igényelnek, mégis kreatívak!

A karácsonyi ajándékozás számomra mindig nagyon izgalmas, kitalálni, hogy kinek mi legyen a meglepetés, keresni a tökéleteset, ami passzol az adott személyhez vagy amiről tudom, hogy vágyik rá. Ezek lehetnek akár nagyon apróságok is, nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni. A lényeg a meglepetés és hogy örömet szerezhessek vele.

De bármennyire is szeretem és élvezem azt a részét az ünnepi előkészületeknek, amikor kutatom a tökéletes ajándékokat, néha bizony nálam is elfogy az ihlet, hogy mivel lephetném meg egy-egy szerettemet. És akkor bekapcsol az "agyalás", és próbálok valami ötleteset, kreatívat kitalálni, valami olyat, amiről úgy gondolom, hogy az adott személy örülni fog neki.

Bár én szeretek kézműveskedni, alkotni, de most olyan kreatív karácsonyi ajándékötleteket osztok meg veled, amihez nem igazán van szükség kézügyességre, így ha te bátortalanabb is vagy ezen a téren, ezeknek az ajándékoknak akkor is bátran nekikezdhetsz.

Téli szünet túlélőcsomag

Ezt azoknak a gyerekeknek találtam ki a családban, akik már nem olyan kicsik, tehát a játék, mesekönyv és hasonló ajándékok nem jöhetnek szóba, olyan nagyobb gyerekeknek, akiknek már nehéz eltalálni az ízlését vagy épp nincs lehetőségünk kideríteni, hogy melyik könyv, társas, stb. nincs meg még neki vagy egyszerűen kifogytunk a frappáns ötletekből. Náluk bevethető a "téli szünet túlélőcsomag", ami abból áll, hogy veszel egy szép karácsonyi kartondobozt és teletöltöd finomságokkal, a kedvenc nasijaival. Ez lehet keksz, mogyoró, tökmag, chips, popcorn, forró csoki por, dobozos üdítő, csoki, stb. A doboz tetejére pedig nyomtatsz vagy rajzolsz/festesz egy szép feliratot "Téli szünet túlélőcsomag" szöveggel. Hidd el, ennek minden gyerek örülni fog, és tuti, hogy ilyen ajándékot mástól nem fog kapni.

kreatív karácsonyi ajándékcsomag

Családi receptkönyv

Erre több verziót is tudok ajánlani. Készítheted a te saját receptjeidből, a kedvenc receptjeidből, az ajándékozott kedvenc ételeiből vagy a Nagyitól, Déditől örökölt receptek gyűjteménye is lehet ez az ajándék.

Leírhatod kézzel is az adott recepteket vagy begépeled, akár lefénymásolhatod az eredeti recepteket. Például ha a Nagyinak vannak saját kézzel írt receptjei, akkor azt beszkennelve, fénymásolva igazán személyes ajándékot alkothatsz. Már csak egy szép borítóra és fűzésre, spirálozásra van szükség, amit egy gyorsnyomdában meg tudsz csináltatni, és kész is a csodás és egyben személyes karácsonyi ajándék.

karácsonyi ajándékötlet

Mozizós csomag karácsonyi ajándéknak

Ez olyanoknak szuper ajándék, akikről tudod, hogy szeretnek moziba járni, mert így egy igazán szórakoztató élmény ajándékot adhatsz nekik. Hogy mire is gondolok? A legtöbb moziban lehet már kapni kimondottan ajándéknak szánt mozijegyeket, amik olyan mozijegy "kuponok", amit adott időn belül (pl. fél év) bármilyen film megnézésére fel lehet használni.

Tehát a mozizós csomagba tehetsz egy vagy akár több ilyen szabadon felhasználható mozijegyet, plusz mellé olyan rágcsálnivalókat, amik tipikusan mozis nasik, esetleg mellé egy kis üdítőt is. A csomagolás pedig szintén lehet egy szép karácsonyi doboz, rajta egy vicces felirat, ami a csomag tartalmára, vagyis inkább a tematikájára utal.

ötletes karácsonyi ajándékok

Két ünnep közötti "kuckózós" csomag

Ez a "téli szünet túlélőcsomag" felnőtt verziója is lehet akár :) Mert ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a karácsony és a szilveszter közötti időszakot otthon tölthetjük, akkor bizony jólesik a kuckózás, az olyan napok, amikor semmit nem csinálunk, csak filmet nézünk, társasozunk, kártyázunk. Az ilyen kuckózós programokhoz állítsunk össze az adott személynek egy kedves csomagot, amibe tehetünk egy mutatós karácsonyi bögrét, hozzá valami igazán téli ízvilágú teát, forró csokit, akár egy általunk sütött kekszet egy szép karácsonyi sütis dobozba csomagolva vagy esetleg egy üveg forralt bort. Ezek a finomságok jól jönnek az ilyen kellemes, pihentető, kuckózos napokon a két ünnep között.

kreatív karácsonyi ajándék

Ha megtetszett valamelyik ötlet, és még van olyan családtagod, barátod, akinek keresed a megfelelő meglepetést, akkor talán jó választás lehet a fentiek közül az egyik.

Ha pedig a kreatív ötletek mellé szívesen nézelődnél további karácsonyi ajándékötletek vagy karácsonyi dekorációk után, akkor látogass el üzletünkbe vagy webáruházunkba.

Szeretettel: Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December