Ki is az az Elf manó?

Bemutatkozik Elf manó, a gyerekek és felnőttek kedvenc karácsonyi manója

Ismered Elf manót? A gyerekek és a felnőttek kedvenc karácsonyi manóját? Ha nem tudod,  hogy ki ő, akkor most pár mondatban mesélek róla.

Elf egy cuki, de egyben nagyon kis huncut manó, aki minden évben meglátogat minket, december elsején beköltözik a családokhoz, és velük is marad egészen karácsonyig.

Az elf on the shelf története Amerikából indult, de már nálunk is egyre népszerűbb a családok körében ez a mókás és kedves hagyomány, különösen azoknál, akik kedvelik a tréfás, mulatságos dolgokat és szívesen töltik az idejüket azzal, hogy megtréfálják gyermeküket és maradandó emléket adjanak ezzel nekik.

Elf manó a mikulás hazájából, északról érkezik hozzánk, és azért jön, hogy a mikulás által rábízott feladatot elvégezze, vagyis hogy megfigyelje a gyerekeket, hogy jól viselkednek-e, és elmondja a tapasztalatait a mikulásnak. Tehát ő a mikulás segédje, és ő szállítja a híreket a mikulásnak a gyerekekről.

Elf manó úgy végzi a mikulás által rábízott munkát, hogy miután beköltözött hozzánk, napközben üldögél egy polcon (ezért is elf on the shelf az eredeti, hivatalos neve), figyeli a gyerekeket reggeltől estig, majd minden este visszarepül a mikuláshoz, és beszámol neki az aznapi tapasztalatairól.

Igen ám, de amikor nap mint nap visszatér a családhoz, nem egyszerűen elfoglalja a megszokott helyét a polcon, hanem minden alkalommal valahol máshol bukkanunk rá és valamilyen csínyt követ el.

Reggel, amikor a gyerekek felébrednek, izgatottan várják, hogy éppen hol és milyen szituációban találnak rá Elf manóra, és hogy éppen milyen csínyt talált ki megint.

Talán mondanom sem kell, hogy ezekhez a csínytevésekhez a szülők segítségére és fantáziájára van szüksége Elf manónak, hiszen valójában ők azok, akik kitalálják, hogy milyen mókás dolgot csináljon Elf manó épp aznap, és a kivitelezés is rájuk vár.

Egy későbbi blogbejegyzésben adunk majd mi is ötleteket, hogy milyen csínytevéseket lehet elkövetni, de gyakorlatilag lehet bármi, ami a szülőknek belefér. Az egészen apró kis huncutságoktól kezdve, mint hogy például kiborítja az asztalon a cukrot a manó, a komolyabb csínytevésekig, mint hogy alvás közben a gyerekek testét teleragasztja matricákkal.

Persze ennél extrémebb csínyeket is ki lehet találni, kinek milyen "elvadult" ötlet fér bele, mi az, amit még be tud vagy be akar vállalni, de gyakorlatilag bármilyen mókás ötlet lehet.

Elf manóval kapcsolatban van egy fontos szabály, amit már az érkezésekor jó, ha tudunk: Elf manót nem szabad megérinteni, különben elveszíti a varázserejét, és oda a móka vagy megbetegszik vagy aznap nem csinál majd semmi vicceset. Erre több variáció is van, vagyis hogy mi fog történni vele, ha mégis megérintjük Elf manót.

A manók érkezése is egy különleges esemény, amiről majd írni fogok részletesen is a későbbiekben, és az is fontos, hogy amikor beköltözik a családhoz, akkor a gyerekeknek nevet kell adniuk neki.

Hogyan kezdjünk neki?

Első körben érdemes utánanézni Elf manó történetének. Készült egy mese is róla, azt is érdemes megnézni. A mesét >>IDE<< kattintva találod. A film egy nagyon kedves történetben adja át, hogy ki is az az Elf manó. és hogyan kerül a gyerekekhez, mi a küldetése. A mesében a Csipi manó nevet kapja, így gyakran a gyerekek a mese megnézése után csipi manóként emlegetik. 

A manózás megkezdéséhez egy Elf manót be kell szereznünk, és persze ki kell találnunk 24 db csíny ötletet, hogy minden napra jusson egy-egy karácsonyig. Szükségünk lehet majd néhány kiegészítőre és kellékre is a hetek során, de erről is majd lesz szó bővebben.

A következő blogbejegyzésekben szó lesz még arról, hogy miért és hogyan érkezik hozzánk Elf manó, szó lesz a kisebb-nagyobb csínytevésekről, ehhez ötletekről, és a felhasználható kellékekről, ami még vidámabbá és különlegesebbé teszi a mókát.

A karácsonyi várakozás időszakában a manózás, bár jár némi erőfeszítéssel a szülők részéről, de mégiscsak egy önfeledt és vidám mókázás az egész család számára, ezért úgy gondolom, hogy érdemes belevágni.

Ha pedig szeretnél egy Elf manót beszerezni, akkor megtalálod üzletünkben vagy webáruházunkban.

Jó szórakozást!

Szeretettel: Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December