Elf manó csínyek

Ötletek arra, hogy Elf manó milyen csínytevésekkel teheti izgalmassá a karácsony előtti időszakot az egész család számára.

Vajon miért szeretik a gyerekek annyira Elf manót és mi a titka annak, hogy ilyen hosszú időn keresztül, heteken át is fenn tudja tartani az érdeklődést? Szerintem a nagy titok a napi csínytevésekben van.

Az, hogy a gyerekek minden nap izgatottan várják, hogy ma éppen milyen turpisságot követ el ez a kis manó.

Mert attól a naptól kezdve, ahogy megérkezik a családhoz, egészen a távozása napjáig, vagyis karácsonyig, minden egyes nap valamivel megtréfál bennünket. Napról-napra kitalál valamilyen újabb turpisságot és kisebb vagy nagyobb csínyeket követ el.

Mivel Elf manó egyik lételeme a csínytevés, ezért most mutatok néhány egyszerűen megvalósítható apó manócsínyt, amelyeket mi is megcsináltunk az elmúlt években.

Elf manó csínytevése 1. - A megdézsmált mogyoró

Egyik reggel arra ébredtünk, hogy a mi kis manónk derékig a mogyorós zacskóban fekszik, és belefeledkezve majszolja a benne lévő mogyorókat. Hogy még látványosabb legyen ez a kis huncut tette, jópár mogyorószemet szétszórtunk a pulton, ahogy a képen is látható. Még esetleg azzal lehetne megspékelni ezt az ötletet, hogy a mogyorószemek helyett üres mogyoróhéjakat szórunk ki a pultra, mintha azt mind a manó majszolta volna el.

elf manó csínyek 1

Elf manó csínytevése 2. - Elf manó sütni próbál

De csak odáig jut, hogy kiborítja a lisztet a pultra. Amit persze utána neked kell feltakarítanod. Ezt ugyanúgy eljátszhatod cukorral vagy bármi más poros állagú alapanyaggal, amit sütéshez, főzéshez használhat(na) a kis manó. Ez is egy nagyon egyszerű ötlet, de nem is a bonyolultság a lényeg, hanem a várakozás az, ami a gyerekeket lázban tartja, és nekik egy ilyen apró móka is nagyon mulatságos tud lenni.

elf manó csínyek 2

Elf manó csínytevése 3. - A cipővonat

Egy másik alkalommal reggel, mikor felébredtünk, a nappali közepén egy cipőkből épített vonatot találtunk. Elöl ült az egyik cipőben Elf manó, ő vezette a szerelvényt, a többi cipőben pedig a család plüss állatai utaztak Elf manóval együtt.

Ez is egy olyan ötlet, ami hamar elkészül, ha csak kevés idő áll rendelkezésedre, mégis nagyon mókás a gyerekek számára.

elf manó csínyek 3

Elf manó csínytevése 4. - Elf manó és a wc guriga

Itt, ahogy a fotón is látszik, wc papír gurigákból hóembert építettünk, megrajzoltuk filctollal az arcát és a gombjait, majd ennek a közepébe rejtettük Elf manót, és végül egy wc papír gurigát le is tekertünk és mindenfelé elgurítottuk.

Reggel pedig, amikor közösen rátaláltunk, akkor nagyot nevettünk, hogy ez a kis Elf manó milyen pajkos és huncut.

elf manó csínyek 5

Elf manó csínytevése 5. - Elf manó és a csillár esete

Ebben a kis csínytevésben Elf manónak lehetősége volt megmutatni ügyes és bátor akrobata énjét is. Hiszen most a csillárról fejjel lefelé lógva találtunk rá. Nagyon vidámnak és magabiztosnak tűnik ebben a pózban is, így nem aggódtunk, hogy valami baja eshet. Azért a biztonság kedvéért egy nagy puha párnát tettünk a csillár alá, ha váratlanul lepottyanna vagy esetleg ugrana.

elf manó csínyek 4

Talán a fenti 5 Elf manó csínytevés között találsz te is olyat, amit még nem csináltál vagy szívesen megvalósítanál, de bátran találj ki te is újabb és újabb csínytevéseket a kis manó számára a gyerekek és a család nagy örömére.

Ha pedig szeretnéd beszerezni Elf manót, akkor megtalálod őt webáruházunkban vagy üzletünkben.

Szeretettel: Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December