Hogyan szervezzünk születésnapi bulit?

4 lényeges lépés, ha szülinapi bulit szervezel!

Közeledik egy családtagod, barátod, szeretted szülinapja, és te leszel az, aki megszervezi a születésnapi buliját? Lehet, hogy már most azon stresszelsz, hogy minden jól sikerüljön és semmiről se feledkezz meg az előkészületek során?

Mindegy, hogy gyerekzsúrt vagy felnőtt szülinapi bulit tervezel, ha szem előtt tartasz néhány "alapszabályt", akkor semmi okod az aggodalomra, és megóvod magad a felesleges idegeskedéstől. Meg amúgy is, ez "csak" egy buli, tehát nem az a lényeg, hogy minden tökéletes legyen, hanem hogy mindenki érezze jól magát, azaz az ünnepelt is, a vendégek is és te is!

De ettől függetlenül persze azért ilyenkor törekszünk a legjobbat kihozni a dologból, ez természetes. Íme tehát az a néhány irányelv, amelyeket ha követsz, akkor minden simán és zökkenőmentesen fog menni, és büszke lehetsz magadra, hogy szuperül megszervezted a szülinapi partit.

1. lépés: Mikor, kikkel, mennyiből?

Először is döntsd el a szülinapi buli dátumát, hogy mikor legyen a party. Majd gondold végig, hogy nagyjából mennyit tudsz vagy akarsz szánni anyagilag erre az eseményre, és ezt a keretet is szem előtt tartva, gondold végig, hogy kiket szeretnél meghívni a buliba.

Ilyenkor érdemes azt is mérlegelni, hogy meghittebb, szűkebb körben szeretnétek-e ünnepelni vagy legyen minél nagyobb az összejövetel. Természetesen itt vegyük figyelembe az ünnepelt igényeit is, mert végtére is elsősorban ez a nap róla szól. Ha nem szereti a nagy felhajtást, akkor csak a hozzá legközelebb állókat hívjuk meg, ha viszont az a típus, aki élvezi a nagy társaságot és az ezzel járó "zajosabb" bulit, akkor hívjunk meg minél több embert. Persze, ha a költségvetésünk is engedi ezt.

És akkor itt át is ugorhatunk az anyagiakra. Azért célszerű előre nagyjából belőni egy keretösszeget, mert bizony könnyű elszállni a szervezés során. Mert még ezt is, meg azt is be akarjuk szerezni, hogy minél nagyobb durranás legyen a party, amivel nincs is gond, ha a keretünk megengedi. De ha tartani akarjuk magunkat egy bizonyos összeghez, akkor mérlegelnünk kell, hogy a sok szuper lehetőség közül melyikeket válasszuk.

szülinapi buli szervezés

2. lépés: A szülinapi party helyszíne

Következő lépésben találjuk ki, hogy hol tartsuk a szülinapi bulit. Ez nagyban függ a költségvetéstől, az aktuális időjárástól, illetve attól, hogy gyereknek vagy felnőttnek szervezünk bulit.

A legköltséghatékonyabb megoldás, ha otthon tartjuk az összejövetelt. De ezen túl még számos lehetőség áll rendelkezésre egy tökéletes szülinapi party helyszínéül. Étterem, kávézó, bár, közösségi ház, különterem, játszóház, park és így tovább. A választásnál fontos szempont, hogy gyerekpartit vagy felnőtt szülinapi bulit szervezünk. Hiszen gyerekeknek nem annyira célszerű például egy étteremben tartani a bulit, viszont játszóházban vagy egy nagy parkban annál inkább. Ez például jó döntés lehet, ha nem családiházban, esetleg kisebb lakásban lakunk, de viszonylag több gyereket szeretnénk meghívni, akiknek bizony tér kell a szórakozáshoz.

szülinapi buli ötletek

3. lépés: A szülinapi buli részleteinek kidolgozása

Ebben a lépésben tervezzük meg a buli minden egyes részletét, a dekorációtól kezdve a tortáig, az ételeket és az italokat, illetve a különböző programokat.

Gyerekzsúr esetén szinte muszáj kitalálnunk különböző elfoglaltságokat, amivel leköthetjük és szórakoztathatjuk az ünnepeltet és a meghívott gyerekeket, de ugyanezt megtehetjük egy felnőtt szülinapi party szervezésekor is. Zenés-táncos mulatság lesz vagy kártyaparti, társasozunk vagy rendezünk egy jó kis kvízt? Esetleg karaoke? És még sorolhatnánk.

Válaszd ki a helyszínnek megfelelő szülinapi dekorációkat és léggömböket, döntsd el, hogy házi készítésű torta lesz vagy rendeld meg a cukrászdából, és találd ki a menüt is. Ehhez azt is el kell döntened, hogy falatkák, rágcsálnivalók lesznek-e a bulin vagy esetleg grillparty jellegű fogások, esetleg hagyományos főtt fogásokból álló menü.

szülinapi party kellékek

4. lépés: A vendégek meghívása

Most, hogy már szinte minden részlet kidolgozásra került, itt az ideje meghívni a vendégeket a szülinapi partira. Küldd ki hát nekik időben a szülinapi meghívót, legyen az hagyományos, papír alapú meghívó, akár saját készítésű, akár boltban vásárolt, vagy emailben kiküldött meghívás, illetve bármi más módja, ami számodra jó ötletnek tűnik.

A meghívó tartalmazzon minden lényeges részletet a partival kapcsolatban. Ezek többek között, hogy kinek a tiszteletére szervezed a bulit, a buli időpontja, helyszíne, illetve minden más olyan információ, amit jó, ha tud a meghívott. Például ha medencés parti lesz, akkor az, hogy hozzon magával fürdőruhát a meghívott vagy ha valamilyen témaparti van készülőben, akkor ennek ténye, ha a vendégeket is szeretnénk, hogy ennek megfelelő öltözetben érkezzenek. Esetleg a szülinapi ajándékokra vonatkozó különleges kívánságok vagy hogy a belépő egy üveg üdítő, stb.

szülinapi meghívó

Ha ezt a fenti 4 lépést követed, akkor nyugodt lehetsz afelől, hogy mindenre gondoltál, ami igazán számít, és a születésnapi buli szuper és tökéletes lesz.

Ha pedig a szülinapi dekorációkat és lufikat szeretnéd beszerezni a bulihoz, akkor nézz körül webáruházunkban vagy üzletünkben.

Vidám előkészületeket és jó bulizást kívánok!

Szeretettel: Andi

Képek forrása: Partydecor.hu és Pixabay.com

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December