LUFIKKAL KAPCSOLATOS LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK:

 

Mennyi ideig lebeg a héliumos lufi?

A lufik lebegési ideje függ az anyagától és a méretétől.

·         A hagyományos 28 cm-es (normál méretű) gumi lufi a nyári időszakban 2-3 napig, télen, tavasszal és ősszel pedig (normál szobahőmérsékleten tartva) 4-5 napig is megmarad.

·         A fólia lufik élettartama 2-3 hét ez idő alatt fokozatosan eresztenek a térfogatukból, de itt is fontos a normál szobahőmérsékleten tartás.

·         A Bubble lufik élettartama a leghosszabb, akár 3-4 hétig is megmaradnak, normál szobahőmérsékleten tartva.


Melyik a legtartósabb lufi?


A Bubble lufi a legtartósabb, ez 3-4 hétig is megmarad szobahőmérsékleten tartva

Meddig lehet hidegen a héliumos lufi?


A lufiknak sem a hideg, sem a meleg nem kedvez, így mielőbb szobahőmérsékletre kell vinni őket, kiváltképp a gumi lufit mivel a hélium térfogata csökken a hidegben, de a latex anyag már nem fog tudni normál méretűre visszatágulni a fóliával ellentétben.

Meddig maradhat a kocsiban a héliumos lufi?


Kizárólag az utazás ideje alatt szabad csak az autóban tartani.

Hogyan tudom elszállítani a lufit?


Egy speciális léggömbszállító zsákba tesszük a lufikat, így könnyedén el lehet szállítani akár 20-30 db-ot is egy személyautóval és nem fog az autóban össze-vissza szállnia sok lufi, mert a zsák egyben tartja őket.

Mekkora súly tart lent a földön egy lufit?


Ez függ a léggömb méretétől és anyagától is. A normál méretű 28 cm-es gumi lufit és a 46 cm-es fólia lufit már 9 gramm is lent tartja, az 56 cm-es Bubble lufit pedig 27 gramm húzza le.


Mitől lesz tartós a lufi?


A gumi lufikat egy speciális tartósító zselével kezeljük, ami védőréteget képez a lufi belső falán és lelassítja a hélium elillanásának idejét. A tartósítószert CSAK a latex lufik belsejébe tesszük, mert a fólia és bubble lufik fala vastag, ezáltal tartósabbak. 

Hozott lufit fújtok?


Nem, hozott lufi fújását nem tudjuk vállalni. Ennek az az oka, hogy a közelmúltban óriási héliumhiány lépett fel a piacon és az ellátás folyamatosan akadozik. Így örülünk, ha a saját lufijainkat fel tudjuk fújni. Hálásak vagyunk, hogy mindenki megértően áll a jelenlegi helyzethez. 


Melyik lufit lehet újra fújni?


A fólia anyagú lufik újra tölthetők, amennyiben nem sérült a felülete és a minta nincs rajta túlzottan megkopva, mert ennek a lufinak a mintája is már egy réteget képvisel és ha ez meg van kopva, akkor nagy eséllyel az újra fújt lufihamar leereszt. Azt tudni érdemes, hogy még a kevésbé kopott lufi sem fog olyan sokáig lebegni, mint első fújáskor, de ilyenkor is megmaradnak 1-2 hétig.

Mekkora a legnagyobb lufitok?

A legnagyobb lufink, amit az üzletben tartunk, az 1 méter átmérőjű, de a fólialufik között akad még 112 cm-es is. Rendelésre pedig tudunk beszerezni 2,5 méter átmérőjű lufit is.

 

Mekkora lufit lehet héliummal fújni?

Gumi lufi esetében minimum 28 cm-esnek kell lennie, a kör alakú fólia lufi esetében pedig 46 cm-esnek. Az ettől kisebb méretek héliummal fújva nem lebegnek, vagy csak pár óráig.

 

Lehet kapni ledes/világító lufit?


Igen, van több fajtája is az üzletben. Az egyik verzió, amikor a lufik belsejébe egy kis led golyót helyezünk, ami 24 órán keresztül világít. A másik lehetőség, amikor a lufit egy led szalaggal körbe vonjuk, ami ki- illetve bekapcsolható.

Lehet kapni kicsi héliumpalackot?

 

Igen. A legkisebb héliumpalackunk 30 db lufi felfújására elegendő héliumot tartalmaz, a nagyobb mérettel 50 db lufit lehet felfújni. Ezek a palackok egyszer használatosak és fújófejjel vannak ellátva.