Vajon melyik a legtartósabb lufi?

Melyik lufit érdemes választani, ha az a cél, hogy a lehető legtovább bírja?

Gyakran felmerül a kérdés a vásárlók részéről, hogy melyik lufit érdemes választani ebből a hatalmas választékból. Hogy vajon melyik lufi lesz a legtartósabb, ami a legtovább szép marad.

Először is fontos a minőség, mint amilyen a Qualatex márkájú lufik. Mert egy minőségi lufit választva - akárcsak más termékek esetén - biztosak lehetünk abban, hogy a tartóssága is kiemelkedő lesz.

De az azonos, prémium minőségű lufik között is van különbség, hogy melyik típusú lufi bírja tovább.

Először is egy tény: a levegővel fújt lufik mindig tartósabbak, mint amikor ugyanazt a lufit héliummal fújjuk fel. Ez azért van, mert a héliumrészecskék sokkal kisebbek, mint a levegőé, így könnyebben elillannak bármilyen lufiból.

De akkor vegyük sorra a legkedveltebb lufitípusokat, és nézzük meg, hogy átlagosan melyikük meddig bírja.

Pálcás fólia lufik

Ezek a kis pálcás fólia lufik eleve nem is alkalmasak héliumos fújásra, csak levegővel tölthetőek. A szelepük véglegesen kerül lehegesztésre, tehát utánfújásukra nincs lehetőség, viszont ennek a hegesztésnek köszönhetően nehezebben is szökik ki belőle a levegő. Ezek akár évekig is megtartják a szép formájukat, tehát mondhatni elég tartós lufi típusról van szó.

pálcás fólia lufi

Cukorkás dizájnok

Akárcsak a cukorkával, csokival töltött dizájnok, amelyek esetében a kis fólia lufi szintén hegesztve van, ezáltal ez is évekig bírja, viszont az alatta lévő modellező lufi már jóval hamarabb megadja magát.

lufis cukorka ajándék

Lufi asztaldíszek

Mivel ezek a mutatós lufi asztaldíszek is levegővel vannak fújva, ezért ők is a legtartósabb lufik közé tartoznak, éppúgy, mint a levegővel fújt lufi dizájnok. Nagyjából 3-4 hónapig tartanak, mert ahogy már korábban is írtam, a levegővel fújt lufik mindig tartósabbak.

lufi asztaldísz

Balloon Gift - lufiajándék

Ezek a lufi dizájnok egy speciális tartósító eljárással készülnek, valamint celofánba csomagoljuk őket, ennek köszönhetően - mármint a tartósító eljárásnak - akár 2-3 hónapig is szépek maradnak. 

lufi ajándék

Bubble lufi - buborék lufi

bubble lufi anyagát kicsit a strandlabdáéhoz tudnám hasonlítani, tehát nagyon erős a fala, ezért is tartoznak a tartósabb lufik közé. Körülbelül 3-4 hét az élettartama ezeknek a lufiknak.

bubble lufi

Fólia lufik

A fólia lufikkal kapcsolatban annyit érdemes tudni, hogy azokon van még egy plusz, külső réteg, ami nem más, mint maga a minta. Ez a plusz réteg segít megakadályozni, hogy kiszökjön belőle a hélium, ezáltal ezek is viszonylag tartósak. Körülbelül 2-3 hétig bírják héliummal fújva.

fólia lufi

Latex lufi

A latex lufi porózusabb szerkezetűek, ezért hamarabb elillan belőlük a hélium, de levegővel fújva ezek is tartósabbak.

Héliummal fújva mérettől függ, hogy meddig bírják, de a legnépszerűbb, normál méretű, 28 cm-es lufik nagyjából 3-4 napig maradnak igazán szépek. Viszont a nagy, 1 m-es latex lufik akár hónapokig is megmaradnak.

latex lufi

Modellező kukac lufi

A modellező lufi az, amiből a klasszikus lufiállatkák készülnek. Ezek kb. 2-3 nap után elkezdenek "megpuhulni". Mivel egy nagyon keskeny, hosszúkás lufiról van szó, könnyen ki tud szökni belőle a levegő.

modellező lufi

Most, hogy már ezeket mind te is tudod, talán könnyebb lesz a választás, hogy milyen alkalomra, milyen célból melyik lufit válaszd. De ha bármi további kérdésed van a lufikkal kapcsolatban, keress nyugodtan, szívesen segítünk.

Szeretettel: Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December