Tejfakasztó buli ötletek

Mi az a tejfakasztó és hogyan tehetjük felejthetetlenné?

Először is tisztázzuk, hogy mi is az a tejfakasztó buli pontosan. Ez a baba születését követő, és részben azt megünneplő buli, amit megelőz legtöbbször egy babaváró buli is. A tejfakasztón viszont már mindenki örül, hogy megszületett a baba. De ez utóbbi nemcsak egy egyszerű buli, ami arról szól, hogy örülünk az új csemete érkezésének. A tejfakasztó buli lényege - ahogy a neve is igen árulkodó -, hogy elősegítse az anyuka tejének megindulását, azaz hogy minél több és táplálóbb legyen az anyuka teje a kisbabája számára.

(Érdekesség, hogy a tejfakasztót egyes helyeken "pisiltetőnek" is szokták hívni. Tehát ha ezt hallod, akkor tudj róla, hogy valójában a tejfakasztóról van szó.)

Mikor szokás tartani a tejfakasztó bulit?

Általában a tejfakasztóra akkor kerül sor, amikor már megszületett a baba, de az anyuka még a kórházban tartózkodik. Azért érdemes erre a pár napra időzíteni az ünneplést, mert amikor az anyuka és a baba hazamennek a kórházból, akkor már otthon van szükség az apukára, főleg az első időkben, amikor az egész családnak még meg kell szoknia az új életet és az új napirendet az újszülött kisbabával. De amíg az anyuka is és a kisbaba is még a kórházban vannak, addig nyugodt szívvel sort lehet keríteni erre a vidám eseményre.

Kit szokás meghívni a tejfakasztóra?

Nagyjából ugyanazokat, akiket korábban a legénybúcsúra is. Mert ez bizony tipikusan egy pasis buli :) Tehát az újdonsült apuka barátait, férfi rokonait és ismerőseit. Ilyenkor az urak összegyűlnek, és közösen megtesznek mindent annak érdekében, hogy az anyukának minél több teje legyen.

Mi történik egy tejfakasztó bulin?

A babona vagy inkább hagyomány szerint a tejfakasztón azért iszik az apuka és a társaság többi tagja, mert ahogy a nevében is benne van, ezzel segítik elő, hogy meginduljon az anyuka teje, és hogy a későbbiekben is legyen belőle megfelelő mennyiségben. Tehát minél többet isznak, annál bőségesebb lesz az anyatej mennyisége. És az urak általában mindent meg is tesznek a cél érdekében, nehogy rajtuk múljon, hogy elapad az anyuka teje :) És persze koccintanak a baba és az anyuka egészségére is.

És miért jó, ha az anyukának sok teje van? Mert ha a baba jóllakott, akkor minden bizonnyal jól fog aludni is, és ha ő jól alszik, akkor az anyuka és az apuka is tud pihenni, így mindenki boldog :)

Hogyan készülj fel egy tejfakasztó bulira?

Ha tejfakasztó bulira vagy hivatalos, akkor készülhetsz néhány apró meglepetéssel az apukának. Vihetsz valami apró ajándékot a babának, akár egy vicces felirattal ellátott kis rugdalózót vagy valami hasznos babás holmit, mint egy csomag pelenka, ami mindig jól jön.

De az apukát is meglepheted valami mókás, jópofa ajándékkal. Ilyen lehet akár egy kimondottan tejfakasztóra szánt, alkalomhoz illő mintával díszített kitűző vagy nyakkendő. Ezeket a kispapa nemcsak hogy a bulin viselni tudja, de emlékbe is el tudja rakni, és ha a kezébe kerül, mindig ez a vidám este fog róla az eszébe jutni.

tejfakasztó party kellékek

Mégegy ilyen jópofa ajándék egy műanyag cumis nyaklánc, a baba nemének megfelelően rózsaszín vagy világoskék színben. Ezzel is célozva rá, hogy mostantól egy darabig a cumik és cumisüvegek körül forog majd az élete :) És persze a nyakláncot is viselni tudja magán a tejfakasztó bulin.

műanyag cumi tejfakasztóra

Jópofa ötlet még, amit előszeretettel szoktak bevetni tejfakasztókon, az a mini cumisüveg használata feles pohár helyett. Ez is elérhető rózsaszín és világoskék színben is, attól függ, hogy a kisbaba fiú vagy lány. Ebből szerezz be annyi darabot, ahány résztvevője lesz a tejfakasztó bulinak, hogy mindenkinek jusson belőle, és az este folyamán ezzel koccinthattok a kisbaba és a szülők egészségére.

cumisüveg felespohár tejfakasztóra

Egy tejfakasztó bulin a vidám hangulat általában önmagában is garantált, hiszen ez egy örömteli esemény. De ha szeretnéd tovább fokozni a hangulatot, akkor vess be néhány extra ötletet is akár a fentiek közül, akár a saját elképzeléseid szerint. Esetleg néhány jópofa feladatot és játékot is kitalálhattok az új apuka számára. A lényeg, hogy jól szórakozzatok.

Szeretettel: Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December