Szülinapi tortadíszek - avagy milyen dekoráció kerüljön a szülinapi tortára?

Kalandozás a gyertyák és tortadíszek világában, hogy a szülinapi torta minél inkább elkápráztassa az ünnepeltet és persze a vendégeket is.

Amikor születésnapot ünneplünk, akkor szinte biztos, hogy szülinapi tortával is készülünk az ünnepelt számára. Lehet az házi készítésű finomság vagy cukrászdában vásárolt, a szülinapi tortagyertya nem maradhat le róla. De talán nem is gondolnád, hogy milyen sokféle szülinapi gyertya létezik, valamint tortacsillagszórók és kis figurák, ami a tortát díszítheti. Számgyertyák, gyertya feliratok, mesefigurák, szálgyertyák, formagyertyák és még sorolhatnánk. Most egy kicsit őket, a szülinapi torta díszeit ismerheted meg alaposabban, ha tovább olvasol.

 Szülinapi tortadíszek - egy klasszikus: a szálgyertyák

A szálgyertyák a legklasszikusabb gyertyák tortára. Vannak egyszínűek, színesek, rövidebbek és hosszabbak. Vékonyabb, vastagabb, csavart, és így tovább. Olyan ez, mint Gombóc Artúrnak a csokoládé, legalábbis, ami a választékot illeti :)

Ezekből a szálgyertyákból tehetsz annyit szálat a szülinapi tortára, ahány éves az ünnepelt, vagy csak szimplán körberakod vele a tortát. Esetleg egy formát is kirakhatsz belőlük, például egy szív formát. Vagy kombinálhatod más gyertyákkal is, például valamilyen figurás gyertyával. Látszólag amilyen egyszerűek, olyan sok lehetőség van bennük, ha tortadíszítésről van szó.

maxi csíkos tortagyertyaszínes szülinapi gyertyaszivárvány ombre tortagyertya

Szülinapi tortadíszek - számgyertyák

A számgyertyák azok, amikkel egyértelműen jelezhetjük az ünnepelt korát. Ez gyerekkorban még nagy öröm, hiszen minden gyerek örül, amikor egy újabb évvel idősebb lesz, ilyenkor mindig egy kicsit nagyobbnak érzi már magát, mint egy évvel ezelőtt.

Felnőtt ünnepelt esetében pedig jó ha előre tájékozódunk, hogyan érinti őt az éveinek száma és annak alakulása. És ettől tegyük függővé, hogy számgyertyával díszítjük-e a tortáját.

Viszont a kerek évszámok esetében kár lenne kihagyni a számgyertyákat, ezek mégiscsak mérföldkövek az ember életében.

pink szülinapi számgyertyaombre szülinapi számgyertyakék szülinapi számgyertya

kerek szülinapi számgyertyasebességkorlátozó szülinapi számgyertya

Szülinapi tortadíszek - betűgyertyák, feliratok

A betűgyertyák, Happy Birthday feliratok jó alternatívák, ha például nem szeretnénk az évszámot feltüntetni a tortán. De akár számgyertyával együtt is használhatjuk. Mindenképp egy kedves üzenet az ünnepelt felé, gyertyák által közvetítve azt.

happy birthday tortagyertyamickey egér tortagyertya

Szülinapi tortadíszek - mesefigurás gyertyák

És a gyerekek nagy kedvence, a mesefigurás, mesehősős, figurás, állatos gyertyák. Itt csak annyi a dolgunk, hogy kiderítsük, ki az ünnepelt gyerkőc kedvence, és vele díszíteni a szülinapi tortáját. Ma már szinte minden figurával kapható szülinapi gyertya, legyen az Bing nyuszi, Hamupipőke, Sam a tűzoltó vagy bárki más.

minyonok szülinapi gyertyabing nyuszi szülinapi gyertyafireman sam szülinapi gyertya

hamupipőke szülinapi gyertyamancs őrjárat szülinapi gyertyajégvarázs szülinapi gyertya

Szülinapi tortadíszek - műanyag figurák

De a gyertyák mellett egyéb díszítőelemeket is elhelyezhetünk a tortán. Ilyen díszek lehetnek a marcipánok vagy mint ezek a műanyag figurák. Ha például odavan az ünnepelt Mickey egérért, akkor díszítsd a tortáját egy Mickey Mouse figurával, amit aztán emlékbe is eltehet és játszhat is vele.

mickey egér tortadíszunikornis tortadíszmancs őrjárat tortadísz

Szülinapi tortadíszek - egy-két érdekesség

És a végére hagytunk néhány érdekességet, mint az elfújhatatlan gyertya, ami igazán mókás tud lenni, ha az ünnepelt a sokadik próbálkozásra sem tudja elfújni a tortán lévő gyertyákat, mert azok folyamatosan újragyulladnak.

Vagy a különböző kis formagyertyák, mint a csillag formájú vagy a lufi formájú gyertyák, amelyekkel szuperül feldíszíthetünk egy tortát akár számgyertyával vagy egyéb más gyertyával kombinálva.

Igazi különlegesség a zenélő virág gyertya vagy más néven lótuszvirág gyertya, és ugyanez focilabdás verzióban is.

És a végén még mindenképp meg kell említeni a tortacsilagszórókat is, melyekből választhatunk számosat és szív formájút is. Ezek is jól mutatnak magukban vagy esetleg gyertyával kiegészítve.

arany csillag tortagyertyaelfújhatatlan gyertyalufi tortagyertya

zenélő virág gyertyazenélő focilabda szülinapi gyertya

szám formájú csillagszórószív formájú csillagszórószám csillagszóró tortára

Most már te is láthatod, hogy milyen sokféle módon lehet egy szülinapi tortát feldíszíteni és ha lehet, még szebbé varázsolni, hogy az ünnepelt igazán elámuljon, amikor átadjuk neki.

Akár már most elkezdhetsz gondolkodni, hogy a legközelebbi szülinapi ünneplésen melyik szülinapi tortadíszt válaszd a sok-sok lehetőség közül.

Vidám ünneplést!

Szeretettel: Andi 

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December