Szilveszteri falatkák

3 szilveszteri party falatka, ami után mindenki megnyalja mind a 10 ujját

Általában a szilveszteri bulira nemcsak a házigazda készül finomságokkal, hanem a vendégek sem érkeznek ilyenkor üres kézzel. Ki itallal, ki étellel érkezik, hiszen hosszú lesz az este, ezért biztosan megéhezünk, megszomjazunk az éjszaka folyamán.

Az italok kiválasztása viszonylag könnyű, hiszen általában mindenki azt visz, amit szeret, legyen az üdítő vagy alkoholos ital. Vagy pedig összebeszélnek a buli résztvevői, hogy ki melyik itókáról gondoskodjon.

Az ételeknél is jó döntés lehet összebeszélni, hogy ki mivel készüljön, hogy legyen egy kis sós is, egy kis édes is és némi rágcsálnivaló. De itt már kicsit mérlegelni kell azt is, hogy olyan ételek legyenek, amit könnyű akár állva, nem egy terített asztalnál is elfogyasztani. Ilyenkor jó választás az úgynevezett falatkák, amiket tényleg csak felkap az ember a tálról, és könnyű őket akár egy kézzel is elfogyasztani. Mert ha sokan vagyunk a bulin vagy kicsi a lakás, akkor nem biztos, hogy van lehetőség ülve, késsel-villával étkezni.

Éppen ezért most én is 3 ilyen kézzel fogyasztható falatka ötletet hoztam neked, amik jól illenek akár egy szilveszteri bulihoz is. A változatosság kedvéért ezek közül az egyik sós, a másik édes-sós, a harmadik pedig egy édes falatka. Azt gondolom, hogy érdemes elkészíteni őket, mert igazi kis különleges csemegék, amelyek biztos nagy sikert aratnak majd a szilveszteri bulin.

Avokádós töltött tojás

Vagy más néven kaszinótojás - ennek a népszerű party falatkának egy kicsit módosított változata, hiszen avokádóval készül, ami egyrészt nagyon egészséges, másrészt nagyon divatos alapanyag manapság.

Hozzávalók:

  • tojások,
  • érett avokádó, hogy jó lágy és krémes legyen a töltelék,
  • olívaolaj,
  • fehérborecet vagy almaecet ízlés szerint,
  • mustár vagy dijoni mustár ízlés szerint,
  • fokhagyma,
  • petrezselyem,
  • metélőhagyma,
  • só,
  • bors,
  • néhány csepp citrom, hogy lassítsuk az avokádó barnulását,
  • ha szereted a csípőset, akkor mehet a töltelékbe egy kis jalapeno paprika is,
  • illetve bármilyen egyéb további fűszer ízlés szerint,
  • valamint retek szeletek a díszítéshez.

Elkészítése:

Főzd meg a tojásokat.

Ha kész, hámozd meg, vágd ketté őket, és szedd ki a tojások sárgáját, majd helyezd egy keverőtálba őket.

Add a tojások sárgájához a többi összetevőt, és készíts belőle lágy, krémes tölteléket.

Az elkészült avokádós tojáskrémet helyezd egy habnyomó zsákba, és egy csillag alakú fej segítségével gusztán töltsd meg a félbevágott tojásfehérjéket.

Egy-egy szelet retekkel díszítsd a képen látható módon az elkészült töltött tojásokat.

szilveszteri avokádós tojás

Sajtos almakarikák

Ezek a sajtos almafalatkák olyan végtelenül egyszerűek, hogy el sem hinnéd. Csak felszeleteled az almát, megkened a fűszeres sajtkrémmel, megszórod ízlés szerint néhány fűszerrel, maggal, és már kész is.

De akkor nézzük, mire is lesz szükségünk hozzá:

  • alma,
  • kékpenészes sajt,
  • krémsajt,
  • metélőhagyma,
  • apróra tört dió (esetleg pirítva),
  • gránátalmamag,
  • opcionális: méz a csepegtetéshez, illetve ízlés szerint zöldfűszerek további ízesítéshez.

Elkészítése:

Keverd össze a krémsajtot a kékpenészes sajttal.

Az almákat karikázd fel és egy kör alakú almacsumázóval vágd ki a magot és a magházat a közepéről.

Kend meg az almaszeleteket a krémes sajttal.

Majd ízlés szerint szórd meg metélőhagymával, gránátalmamaggal, dióval vagy bármi más finomsággal.

Ha szeretnéd, egy kis mézet is csepegtethetsz rá a végén, és máris kész ez a különleges finomság.

szilveszteri almás falatka

Mascarponéval töltött datolya

Egy igazán lenyűgöző party édesség, mégsem kell órákig a konyhában robotolni vele.

Hozzávalók:

  • nagy szemű datolya,
  • mascarpone sajt,
  • gránátalmamag,
  • dió és/vagy pisztácia,
  • méz.

Elkészítés:

Vágd ketté hosszában a datolyákat és távolítsd el a magokat.

Töltsd meg a mascarpone sajttal a datolyák belsejét.

A mascarponés felével nyomd a gránátalmamagos tálba, hogy minél több mag tapadjon rá.

Majd szórd meg apróra tört dióval és/vagy pisztáciával.

Helyezd őket egy tálra és a végén locsold meg egy kis mézzel a datolyákat.

El is készült az ínycsiklandó és egészséges ünnepi desszert.

szilveszteri töltött datolya

Én biztosan elkészítem idén szilveszterkor a fenti 3 finomságot, remélem, hogy te is kedvet kaptál, hogy valamelyiket kipróbáld.

Ha pedig a szilveszteri partira keresel még néhány szilveszteri kiegészítőt, esetleg tányért vagy poharat az asztalra, akkor nézz körül webáruházunkban vagy látogass el üzletünkbe.

Szeretettel: Andi

Képek és ötletek forrása: foolproofliving.com

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December