Szervezz tematikus partit születésnapra! 2. rész: Focis témaparti

Tematikus szülinapi party sorozatunk második részének a témája a foci. Így ha egy igazi focirajongónak szervezel bulit, akkor jól jöhetnek a benne található tippek, ötletek. 

Egy focirajongó kissrácnak milyen más témájú szülinapi partit szervezhetnénk, mint focis parit? Hiszen egy megszállott focirajongónak - legyen kicsi vagy nagy - szinte folyton a foci körül forognak a gondolatai.

Ezért biztosak lehetünk abban, hogy semmi nem teszi majd boldogabbá a születésnapján, mint egy foci témájú szülinapi party.

De vegyük sorra, mire is lesz szükségünk a focis szülinapi partihoz?

Először is ki kell találni, kiket hívunk meg a buliba, és ebben az esetben a meghívás sem történhet másképp, mint egy foci mintás meghívón.

Ezt követi a dekoráció megtervezése és beszerzése, beleértve az asztaldekorációt és az asztalterítési kellékeket is.

Az nem is kérdés, hogy más nem kerülhet az asztalra, mint focis tányér, focis pohár és focis szalvéta. De nézd csak, milyen jópofa ötlet ez a színes vödörbe bújtatott piros lap és sárga lap. Nem kell hozzá más, mint piros és sárga szalvéta, illetve nyomtatni hozzá egy-egy feliratos kártyát. Egyszerű, de mégis nagyszerű eleme lesz ez a terítéknek. És a focibírói mezbe bújtatott vizes palackok? Hát nem jópofa? :) És csak fekete-fehér csíkos papírral kell bevonni az üvegeket, valamint egy-egy sípot a nyakába akasztani minden palacknak. Meglátod, így sokkal több ásványvíz fog fogyni, mint üdítő :)

foci parti asztaldekoráció

Ha már megterítettük az asztalt, akkor gondoskodjunk némi harapnivalóról is.

És ha már foci téma, akkor mit szólnál egy focipálya kinézetű ennivalóhoz? Lehet ez egy lasagne vagy egy rakott étel, a lényeg, hogy a tetejét dekoráld fel úgy, mintha egy focipálya lenne. A tökéletes alapot maga az étel képezi. A zöld "fű" bevonat lehet spenót, pesto, ételszínezék vagy bármi más, amit úgy gondolsz, hogy jól passzolna az általad készített fogáshoz.

És hát a torta! Torta nélkül nincs igazi szülinap. De egy focirajongónak csakis focis tortája lehet. Erre is mutatunk egy nagyon egyszerű ötletet, amit akár te magad is elkészíthetsz otthon. Süss egy bármilyen téglalap alakú süteményt vagy tortát, vond be zöld színű marcipánnal, szintén marcipánból alakítsd focipályává a torta felületét, és vedd kölcsön a gyerkőc műanyag kis játék focikapujait. Már csak körbe kell raknod csokiparánnyal a tortát, és kész is az általad készített tökéletes focis szülinapi torta. Akkora boldog vigyort fogsz majd kapni ezért az ünnepelttől, hogy hidd el, azt fogod érezni, minden fáradozást megért az az öröm, amit ezzel szereztél neki.

foci parti ételek

Ha már tele a pocak, jöhetnek a játékok. A legkézenfekvőbb a foci. Ha van rá lehetőség a kertben vagy a parkban, rendezzetek focibajnokságot, és a nyertes csapatot egy kupával vagy stílusosan egy focis lufival is megajándékozhatod. De ha a szabadtéri focira nincs lehetőség, akkor ott van még a gombfoci. Vagy rendezhettek foci kvízt is. Előre összeállítasz focival kapcsolatos kérdéseket, és csapatokban vagy egyénileg lehet megválaszolni azokat. Aki a legtöbb kérdésre jól tudja a választ, azt meg is ajándékozhatod. De hogy senki se legyen csalódott, valami apróbb ajándékkal érdemes a többieknek is készülni.

Viszont a lányokról sem szabad megfeledkezni, hogy ők se unatkozzanak a focis szülinapi partin. Valószínűleg őket kevésbé kötik majd le a focis témájú elfoglaltságok, így nekik készülj valamilyen lányosabb programmal.

Bár egyvalamiben biztos vagyok. A focis pinata-t ők is ugyanakkora élvezettel fogják majd püfölni, akárcsak a fiúk. Ha beszerzel egy ilyet, biztosan nagy sikere lesz a partin.

foci pinata

Azt hiszem, most már semmi nem tarthat vissza attól, hogy te is tökéletes foci témájú partit szervezz, úgyhogy hajrá, vágj bele! Jó előkészületeket és annál is jobb bulizást kívánunk!

Üdvözlettel:

a Partydecor Lufi & Party Shop csapata

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December