Rendhagyó módon ünnepeljük a farsangot 2021-ben

Rendezz otthon farsangi bulit, hogy a gyerkőc idén se maradjon ki ebből a vidám mulatságból!

Ebben az évben a legtöbb óvoda és iskola nem rendez farsangi mulatságot, de ez nem jelenti azt, hogy idén a gyerekeknek le kell mondaniuk erről a mókás alkalomról. Hiszen miért ne tarthatnánk az otthonunkban farsangi partit?

Szervezz a családdal közös farsangi bulit, hívd át akár a legközelebbi rokonokat, például unokatesókat, vagy a szomszéd gyerekeket, és csapjatok együtt egy nagy farsangi összejövetelt.

Legyél te is bevállalós, öltözzön be idén anya is, apa is, kistesó, nagytesó, sőt még a nagyi és a nagypapa is, ha esetleg egy helyen laktok.

Mókázzatok egy nagyot közösen, és még az is lehet hogy ez lesz életed legemlékezetesebb farsangi bulija. És talán még gyermeked számára is :)

Na de nézzük, mire lesz szükséged az otthoni farsangozáshoz.

Először is találjátok ki, ki milyen jelmezbe fog beöltözni.

Lehet ez saját készítésű jelmez is, mint például a lenti képen látható tengeri korall jelmez, aminek az elkészítéséhez szinte nem is lesz másra szükséged, mint egy pár tucat rózsaszín modellező lufira.

korall jelmez lufiból

Vagy vásárolhatunk party boltban készen is jelmezt, esetleg kölcsönözhetjük is azt.

Gyerekek körében az örök kedvenc farsangi jelmezek a rendőr jelmez, cica jelmez, kutya jelmez, katona jelmez, dinoszaurusz jelmez, kalóz jelmez, hercegnő jelmez, egér jelmez.

Tervezzétek meg, hogy milyen játékokat, programokat szeretnétek csinálni a bulin

Néhány ötletet mi is adunk ehhez.

Rendezhettek családi jelmezversenyt, ahol minden résztvevő titkosan szavazhat arról, hogy szerinte kinek a jelmeze sikerült a legjobban, és a legtöbb szavazatot begyűjtő valamilyen nyereményben, például egy ilyen vicces díjban részesülhet.

Szervezzetek tombolát. Csináljatok tombola szelvényeket akár házilag, amiket vagy egyenlően elosztasz a résztvevők között, vagy akár a farsangi bulit megelőző 1-2 hétben bizonyos tevékenységekkel lehet megszerezni azokat. Például aki kiviszi a szemetet, kap 1 db tombola szelvényt, vagy aki elmosogat vacsora után, az kap 2 db tombola szelvényt, és így tovább :)

Ehhez szerezzünk be apróbb ajándékokat, édességeket nyereményként, és már csak azon kell izgulni, hogy kinek a szelvénye lesz a nyerő szelvény.

Zenéről is mindenképp gondoskodjunk, mert nincs annál vidámabb szórakozás, mint táncolni közösen egy nagyot.

De bármi szóba jöhet még, amit szívesen csináltok közösen.

Készítsetek együtt finom falatokat a farsangi partira, esetleg süssetek közösen farsangi fánkot

Nincs is party finom falatok nélkül. A fánk pedig egy igazi farsangi édesség.

De ha idén szeretnél egy kicsit a hagyományostól eltérő fánkot sütni, akkor süthetsz például Churros-t, ami egy spanyol fánk szerű édesség, sült tésztarudacskák, fahéjas cukorba mártogatva.

Mi már teszteltük, nagyon finom lett, ezért megosztjuk veled is a receptet.

churros recept leírás

A dekorációról se feledkezzünk meg

Készíthetünk házilag is dekorációt, közösen a gyerekekkel, például papírból kivághatunk formákat, vagy csinálhatunk papír gyűrűkből füzéreket.

De használhatunk partiboltban készen vásárolt dekorációt is.

Az igazán klasszikus farsangi dekorációk a lampionok, szerpentinek, girlandok, füzérek, valamint a lufik.

Ha szeretnél otthon héliumos lufit fújni, akkor ennek sincs semmi akadálya, csupán egy kis hélium palackot kell beszerezned hozzá.

És ha mindezzel elkészültetek, akkor indulhat a buli.

Ne hagyjuk, hogy ez az év farsangi mulatság nélkül teljen el.

Lehet, hogy így kicsit más, mint a megszokott, de ettől lesz különleges és emlékezetes.

Jó készülődést és szórakozást kívánunk!

Szeretettel:

a Partydecor Lufi & Party Shop Csapata

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December