Mivel foglald le a gyerekeket a születésnapi buliban? 2. rész

Születésnapi parti játék ötletek tizenéveseknek, tiniknek:

Nincs is annál jobb érzés, amikor azt látod, hogy az általad szervezett szülinapi buliban a gyerekek önfeledten játszanak, nevetnek és boldogok. 

Igen ám, de egy tinit milyen játékkal foglaljunk le a születésnapi buliban? Manapság a sok elektronikus kütyü mellől nehéz elszakítani és igazi, valós játékra hívni őket. 

Ezért egy jól szervezett bulihoz ma már elengedhetetlen, hogy készülj néhány parti játékkal számukra. Olyannal, ami leköti, megmozgatja és aktivitásra buzdítja őket.

Mi abban tudunk segíteni neked, hogy levesszük a válladról a keresgetés terhét. Egy csokorba gyűjtöttünk 5 játékot, amit a 10+ éves tinik biztosan imádni fognak. Vess be ezek közül egy-kettőt a partin és mozgasd meg őket egy kicsit!

 

1.       Kalapos pukkasztós

Ehhez a játékhoz két különböző színű lufira lesz szükséged, mindkét színből kb 20-20 db-ra. (Gazdaságosabb, ha 25 db-os egységcsomagot veszel)

És 2 kalapra is szükséged lesz, amire tűket kell ragasztani kívülről. Ha a kalap belsejéből szúrod át a tűket, és alul egy erős ragasztószalaggal rögzíted, hogy ne csússzanak vissza, akkor biztonságos is lesz és fix is. Mint egy süni, úgy fog kinézni a kalap.

A lufikat lógasd le a mennyezetről különféle magasságban vegyesen keverve a színeket, úgy, hogy a gyerekek nagyjából elérjék a fejükkel.

A gyerekek alkossanak 2 csapatot és döntsétek el, melyik színű lufi melyik csapaté lesz. Mindegyik csapatból egy játékos vegye fel a kalapot. 15 másodperce van az ellenfél lufijait pukkasztani a kalappal. Ha lejár a 15 másodperc, akkor azonnal tovább kell adni a kalapot csapaton belül a következő játékosnak.

Az a csapat nyer, aki a legtöbb lufit lyukasztja ki a másik csapat lufijaiból.

 

2.       Süti arc

Minden játékos kap egy kisebb kekszet, mondjuk egy oreo kekszet vagy piskóta tallért. Helyezd a gyerekek homlokára a kekszet és az arc mimikával, mozgatással kell eljuttatniuk a kekszet a szájukhoz. Ha a keksz leesik, akkor újra a homlokról kell indítani. Az nyer, aki a leggyorsabban tudja eljuttatni a kekszet a homlokától a szájáig. Kapcsolj be pörgős zenét hozzá és nehezítsd a játékot azzal, hogy közben még táncolniuk is kelljen!

Érdemes pár parti ajándékot beszerezni, hogy a győzteseket azzal tudd jutalmazni. Ilyen lehet egy világító karkötő vagy egy parti kulcstartó.

Süti arc parti játék

 

3.       Tojásdobáló játék

Ezt a játékot kizárólag szabadtéren ajánljuk játszani. Nyers tojással izgalmasabb a játék, főleg a nagyobb gyerekek körében, de meg is főzheted a tojást. A mi tippünk: legyen főtt és nyers tojás is, de ezt ne áruld el a gyerekeknek, legyen ez is meglepetés, attól izgalmasabb a játék!

Álljanak párba a gyerekek egymással szemben és 2 méterre egymástól. A tojást oda-vissza kell dobálni egymásnak. Amikor elkapják a tojást, akkor mindig egy lépéssel hátrébb kell állniuk és folytatni a játékot. Az a páros nyer, aki a legtávolabb tud lépkedni egymástól úgy, hogy nem pottyan le a tojás.

A nyertes párost itt is díjazd valami kis ajándékkal!

Tojásdobálós parti játék

 

4.       Védd meg a lufid!

Ezt a játékot mezítláb kell, hogy játsszák a gyerekek, így a cipőjüket vetesd le velük. Szükséges lesz lufikra és egy pár méter szalagra. A játékosok bokájára köss egy lufit a szalag segítségével. Minél többen játsszák a játékot, annál izgalmasabb. A feladat az, hogy úgy kell kilyukasztani a másik lufiját, hogy közben a saját lufit meg kell védeni. Csak a lábat szabad használni, más testrészt és eszközt nem! Ennél a játéknál is felpörgeti a hangulatot egy jó kis aláfestő zene.

Az nyer, akinek a legvégén épségben marad a lufija.

 

5.       Limbo 

Szükséged lesz egy partvisnyélre vagy rúdra, és a klasszikus Limbo zenére. Tartsátok vízszintesen a seprűnyelet körülbelül mellkas magasságban. A játékosoknak sorba kell állniuk és a zenére át kell limbozniuk a seprűnyél alatt úgy, hogy a mellkasukkal vagy a fejükkel nem érhetnek hozzá. Ha mindenki átvonult a léc alatt, akkor egy arasszal lejjebb lehet ereszteni a rudat és jöhet a következő kör. Aki a rúdhoz ér, az kiesik. Az nyer, aki a legalacsonyabb rúd alatt is át tud úgy hátrafele hajolni, hogy nem ér hozzá.

Limbo játék

Örökítsd meg az élményeket, készíts sok fotót, videót, hogy utólag visszanézve újra jót mulassatok és feleleveníthessétek a boldog pillanatokat! 

Jó partizást, sok boldog élményt kívánunk!

Kövesd  oldalunkat további ötletekért és hasznos tippekért!

Szeretettel, a Partydecor Lufi & Party Shop nevében

Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December