Mivel foglald le a gyerekeket a születésnapi buliban? 1. rész

Mivel foglald le a gyerekeket a születésnapi buliban?

Parti játék ötletek 4 - 10 éves korú gyerekeknek

Amikor születésnapi partit szervezünk a gyerekeknek, rengeteg dologra kell egyszerre figyelni:

1.       Kit hívjunk meg?

2.       Hol legyen a buli?

3.       Mi legyen a menü?

4.       Milyen legyen a dekoráció?

5.       Hány órán keresztül tartson a party?

…. és sorolhatnánk még ….

De talán a legnagyobb kihívás egy születésnapi parti szervezésekor, hogy a gyerekeket mivel foglald le a partin? Milyen játékok legyenek?

Összegyűjtöttünk 5 + 1 party játék ötletet, amit 4 - 10 év közötti gyerkőcöknél már tudsz alkalmazni. Találsz benne beltéri és kültéri játékokat is, válogass kedvedre!

Figyeld a blog bejegyzéseinket, mert hamarosan érkezünk a 10 év feletti gyerkőcök party játék ötleteivel!  

1.       Sétálj és nyerj!

Írd fel 1-30-ig a számokat 30 db kis cetlire/kártyára, majd tedd őket egy kalapba vagy edénybe. Ezután rajzold fel a földre kör alakban 1-30-ig a számokat. Majd minden gyerek álljon egy általa választott számra és amikor elindul a zene, akkor induljanak el körbe. Amikor megáll a zene, akkor a kalapból húzniuk kell egy kártyát. Ha az a szám szerepel a kártyán, mint amin éppen állnak, akkor kapnak egy kis ajándékot. Ez lehet egy apró parti játék, mint világító karkötő, party gyűrű, esetleg egy lufi, vagy valami cukorka. A játék addig folytatódik, míg mindenki nyer egy ajándékot.

 

2.       Fánk evő verseny

Feszíts ki egy zsinórt két fa közé olyan magasságban, hogy a gyerekek fejmagasságában legyen és fűzz fel rá fánkokat. Fontos, hogy a zsinór feszes legyen, ne nyúljon meg amikor a gyerekek elkezdik majszolni a fánkot. A feladat, hogy a fánkot úgy egye meg mindenki, hogy kézzel nem érhet hozzá, csak szájjal. Az nyer, aki úgy meg tudja enni a fánkot, hogy az nem pottyan le. Itt nincs jutalom, hiszen az a jutalom, ha megeszi a fánkot. Nagyobb gyerkőcöknél nehezítheted a feladatot úgy, hogy a fánkokat szalagon lógatod le a zsinórról. Így azok még lebegni is fognak, tehát nehezebb megenni a  fánkot :)

 

3.       Szoborrá dermedés

Rakj be jó pörgős zenét, amire a gyerekek szeretnek táncolni és amikor már mindenki belelendült a táncba, akkor állítsd meg a zenét. A gyerekek feladata, hogy szoborrá kell merevedni. Aki megmozdul, az kiesett. A kiesőknek adj egy kis matricát, vagy apróságot, hogy ne legyenek szomorúak.

 

4.       Lufi kihívás

Az előző játékhoz hasonlóan Rakj be jó pörgős zenét, amire a gyerekek szeretnek táncolni és fújj fel egy lufit, amit odaadsz nekik, hogy dobálják felfele a lufit tánc közben. A lufinak TILOS leesnie a földre. Amikor már mindenki belelendült a táncba, akkor állítsd meg a zenét. Akinél épen ott van a lufi, vagy éppen hozzáér, annak egy kihívást kell elvégeznie. Előre írj fel papír cetlikre feladatokat, amit egy kalapból kihúzhatnak a játékosok. Pl.: nyald meg a könyököd, vagy kinyújtott nyelvvel énekelj ...csak a képzelet szab határt.

 

5.       Kincs vadászat

Rajzolj egy egyszerű térképet, amin a gyerekek eligazodnak és jelöld be a kincsek rejtekhelyét. A kincsekhez csak úgy juthassanak hozzá, ha egy kérdésre tudnak válaszolni vagy egy feladatot megoldanak. Maguk a kincsek lehetnek a jutalmak, ehhez be tudsz szerezni arany játék pénzérméket vagy játék gyémántokat. Ezeket a gyerekek haza is vihetik ajándékba.Ezeket a gyerekek haza is vihetik ajándékba. Kalózos szülinapi téma partihoz nagyszerű játék választás! Ezeket a gyerekek haza is vihetik ajándékba. Kalózos szülinapi téma partihoz nagyszerű parti játék választás!

 

6.        Hajóverseny

Ezt leginkább szabadban tudjátok játszani. Egy kisebb medencében helyezzetek el papír csónakokat és minden gyerek kapjon egy szívószálat. A papír csónak hajtogatása is egy nagyon jó elfoglaltság, ki is színezhetik vagy rajzolhatnak rá a gyerekek, hogy meg lehessen különböztetni, melyik kié. Állítsátok fel sorban az elkészült kishajókat és egy megadott jelre, mondjuk füttyszóra kezdje el mindenki fújni a szívószállal a papír csónakját. Az nyer, akinek először ér célba a csónakja. Hajó témájú szülinapi partihoz jól passzol ez a játék és ajándékba adhatsz hajós lufit a játékban résztvevőknek.

Kövesd  oldalunkat további ötletekért és hasznos tippekért!

Szeretettel, a Partydecor Lufi & Parti Shop nevében

Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December