Mikulás dekoráció, amivel ünnepi hangulatban várhatod a Mikulás érkezését.

Szeretnéd alkalomhoz illően felöltöztetni az otthonodat a Mikulás érkezésének örömére? Ha igen, ehhez mutatunk néhány ötletet.

Decemberben van egy bizonyos ünnep, még a Karácsonyt megelőzően, amit elsősorban a gyerekek várnak nagy izgalommal és készülődéssel, de azért a felnőtteket sem hagyja hidegen. Vagy azért, mert gyermekük van vagy azért, mert szeretik az apróbb ünnepeket, megünnepelni a különleges napokat. Nem más ez az ünnep, mint a mikulás ünnepe december 6-án.

Az ezt megelőző estén szépen kipucoljuk a csizmánkat, cipőnket, majd azokat jól látható helyre, például a bejárati ajtó mellé vagy az ablakba helyezzük, hogy a Mikulás könnyedén megtalálja, hogy hová rejtse el az édességeket, ajándékokat, amelyeket nekünk szánt.

Majd türelmesen várjuk a Mikulás érkezését, aki persze éjjel érkezik, és december 6-án izgatottan szaladunk megnézni, ki-ki a saját kis csizmájához, hogy milyen meglepetést hagyott nekünk benne a nagyszakállú.

De mi lenne, ha a Mikulást már ünneplőbe öltöztetett otthonnal várnánk? Ha az azt megelőző napokban szépen feldíszítenénk a lakást mikulásos dekorációval? Így a várakozási időszak is kellemesebb, amíg azt számoljuk, hány nap van még mikulásig, és arról nem is beszélve, hogy mennyivel kellemesebb egy ilyen vidám, meghitt környezetbe hazatérni a nap végén.

Varázsoljunk téli hangulatot az otthonunkba. És hogy mindezt hogyan és mivel tehetjük meg? Íme néhány ötlet.

Mikulásos és téli dekorációk

Használhatunk ehhez mikulásos, hóemberes, rénszarvasos, hópelyhes téli dekorációkat, füzéreket, lampionokat, függő dekorációkat. Bármit, ami az évszakra jellemző és kapcsolódik a közelgő mikulás ünnephez. Az ablakra például ragaszthatunk téli hangulatú ablakmatricát is, akár hópelyheset, akár egyéb téli mintás verziót. De dekorálhatjuk akár az ablakpárkányt dekorációs műhóval is, hogy igazi téli hangulatot varázsoljunk a lakásba, valamint tehetünk a székekre mikulásos székdíszt és így tovább. Kedvedre alkothatsz, készíthetsz visszafogottabb vagy éppen igazán feltűnő díszítést is, ahogy neked tetszik.

hóemberes függő dekorációhópelyhes ablakdekorációhóember lampion

Mikulásos asztalteríték

Mikulás reggelén meglepheted gyermekedet vagy saját magadat is azzal, hogy alkalomhoz illő mikulásos tányéron fogyasztod el a reggelidet. Illetve ha a Mikulásnak is készülsz némi finomsággal, egy kis keksszel, süteménnyel és tejjel, akkor ezeket a finom falatokat neki is kikészítheted alkalomhoz illő pohárban, bögrében, tányérban. Mennyivel vidámabb ilyen hangulatos ünnepi terítékből elfogyasztani a reggelit :)

hóemberes szalvétamikulásos bögrehóemberes tányér

Mikulásos és téli hangulatú lufik

És persze ami mikuláskor sem maradhat el, az nem más, mint a lufi. A mikulásos és téli témájú lufikkal egyrészt nagyon szépen lehet dekorálni, díszíteni a szobát és az egész lakást. Lehet az fólia vagy latex lufi, héliummal vagy levegővel fújva, mindenképpen jól fog mutatni. De ezek a bájos lufik nemcsak dekorációnak, hanem mikulás ajándéknak is szuperek lehetnek, ez az az ajándék, aminek garantáltan minden gyerek örülni fog.

Viszont ha most dekorációként használod, annak is nagy sikere lesz a gyerekek körében és nagyon látványos végeredményt tudsz velük elérni.

mikulás fólia lufipingvin sétáló lufihóember pálcás lufi

"Csináld Magad!" mikulás dekoráció

És a végére hagytam egy izgalmas DIY dekorációs ötletet, ami azon felül, hogy bájos ünnepi dísz lesz belőle, ha megcsinálod, nagyon jó közös program gyermekeddel maga az elkészítése. Persze csak ha korban már akkora, hogy őt is be tudod vonni a folyamatba és a közös mókába.

A képeken láthatod, hogy mi kell az elkészítéséhez, csupán néhány egyszerű alapanyagra van szükséged, és csak össze kell állítanod a fotón látható módon az elemeket, és már készen is van a saját készítésű mikulás napi dekorációd. Készítsetek belőle minél többet, és helyezzétek el őket a lakás minden egyes pontján. Majd legyetek nagyon büszkék a végeredményre :)

DIY mikulás dekoráció

Bízom benne, hogy sikerült kedvet csinálnom egy kis ünnepi készülődéshez és dekoráláshoz, valamint egy kis kreatív alkotáshoz.

Kellemes mikulás-várást kívánok!

Szeretettel: Andi

DIY projekt képeinek forrása: http://krokotak.com/

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December