Mi kell egy otthoni party dekorálásához?

Milyen dekorációs kellékekkel és kiegészítőkkel dobhatod fel az otthon megszervezett partit, bulit, eseményt?

Ha partit szervezünk a családdal és/vagy a barátokkal, akkor általában két lehetőség szokott felmerülni a buli helyszínét illetően. Vagy otthon szervezzük meg azt a bizonyos partit - a lakásban/házunkban vagy a kertben - vagy egy étteremben, különteremben.

Ebben a blogbejegyzésben azt vesszük végig, hogy mire lesz szükséged egy otthoni partihoz, pontosabban annak dekorálásához.

Mindegy, hogy milyen alkalomból rendezel partit, a dekoráció garantáltan emeli annak fényét, legyen az bármilyen esemény. Akár születésnap, névnap, évforduló, Valentin nap, ballagás, keresztelő, babaváró és még sorolhatnánk, minden ünnephez, eseményhez találsz alkalomhoz illő díszeket, dekorációkat.

Ha mást nem, akkor az olyan általános dekorációk mindig a segítségedre lesznek, mint a színes lufik, arany, ezüst, rosegold dekorációk, zászlófüzérek és a többi univerzális dekorációk.

Ha otthoni partit szervezel, akkor könnyű dolgod van abból a szempontból, hogy nem kell senki szabályainak megfelelned, csak a magadénak. Tehát te döntöd el, hogy hogyan rögzíted a dekorációkat, bevállalod-e esetleg, ha valamit egy szöggel vagy cellux-szal kell rögzíteni, és így tovább. És ahhoz sem kell engedélyt kérned, ha el akarsz durrantani néhány konfetti ágyút. Persze így a takarítás is rád/rátok marad a buli végén, de talán megéri ezt a kis áldozatot, hogy ezekkel a különlegességekkel emeld az ünnep fényét.

De akkor lássuk, mik azok a leggyakoribb eszközök, kellékek, amik szóba jöhetnek egy otthoni parti dekorálása során.

Lufik, luficsokrok, lufis asztaldíszek

Talán az egyik leglátványosabb és legsokoldalúbb dekorációs kellék a lufi. Lehet fújni levegővel akár otthon is, vagy tölthető héliummal. Vannak egyszínűek és mintásak, feliratosak is, latex és fólia, különböző formákban, és így tovább. Köthetjük őket csokorba, készülhet belőlük padlódísz vagy akár asztaldísz is.

És ezek mind-mind alkalmasak egy otthoni party dekorálásához. Például igazán különleges látvány tud lenni, ha pár tucat latex lufit felfújsz levegővel, és ezeket a földön szétszórod abban a helyiségben, ahol az összejövetel lesz. Így a vendégek a lufik között járkálhatnak. Egy javaslatom van ezzel kapcsolatban: a lufik felfújásához mindenképp szerezz be egy lufifújó pumpát, egyrészt így pillanatok alatt fel tudod fújni, másrészt sokkal higiénikusabb és biztonságosabb is a fújás.

lufi dekoráció

Függő- és mennyezetdekorációk

Ide sorolhatjuk a különböző bannereket, füzéreket, feliratokat, zászlófüzéreket, függődekorációkat, spirális dekorációkat. Nagy előnyük, hogy irtó könnyen lehet őket használni, csak azt kell kitalálnod, hogy hova rögzítsd őket. És még az is szuper bennük, hogy egy következő buli alkalmával újra tudsz dekorálni velük, mert nem jellemző, hogy egy használat után megadná magát. Szóval a következő partin már csak elő kell venned és újra bevetésre készek.

party dekoráció

Asztaldekoráció

Legyen szó bármilyen eseményről, az ételek és az italok szinte mindig terítékre kerülnek, így ünnepi asztalterítékre is szükséged lesz. Lehet, hogy csak egy pohár pezsgővel koccint a társaság vagy csak némi falatkákat, aprósüteményeket szolgálsz fel, de lehet akár egy többfogásos étkezés is az eseményen. De bármelyiket is választod, minimum tányérokra és poharakra szükséged lesz, na meg persze szalvétára. Ezekből válassz alkalomhoz illőt, ha teheted vagy valamilyen kedvelt színűt ezekből a kiegészítőkből, és díszítsd velük az asztalt. Mert ezek a mintás vagy színes asztalterítési kellékek nagyon vidámmá és hangulatossá tudják tenni az ünnepi asztalt. Ja, és azt mondanom sem kell, hogy nekik köszönhetően pá-pá buli utáni mosogatás :)

Kerülhet még az asztalra egy színes vagy ünnepi mintás party asztalterítő is, amit feldobhatsz egy kis extrával, ha asztali konfettivel is behinted lágyan. Amíg nem látod, el sem tudod képzelni, milyen sokat dob a ez a pár szem konfetti az összképen.

party asztalteríték

Konfetti ágyú

konfetti ágyú egy olyan kis extra, ami dekoráció is meg nem is. Mert ezzel nem kimondottan a helyszínt díszíted, viszont miután eldurrantottátok, a belőle kihulló sok-sok apró konfetti beteríti majd a padlót, ami jól fog mutatni a buli hátralevő részében. Igazi látványosság és izgalmas esemény bármilyen összejövetelen.

konfetti ágyú

A fentiek csak a legalapvetőbb "összetevői" egy otthoni party dekorációjának, amelyet bátran kiegészíthetsz még az alkalomhoz illő egyéb dekorációkkal és kellékekkel is, de az itt bemutatottak jó kiindulási alapot adnak, ha éppen egy otthoni party szervezése előtt állsz. Remélem, hogy neked is a segítségedre lesz.

Szeretettel: Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December