Mennyi ideig lebeg a héliumos lufi?

Mennyi ideig lebeg a héliumos lufi? Olyan sokan kérdezitek ezt tőlünk, hogy arra gondoltunk összefoglaljuk ebben a bejegyzésben, melyik lufi mennyi ideig lebeg.

Mennyi ideig lebeg a héliumos lufi?

Ez a kérdés naponta többször is elhangzik nálunk. Sokan azt gondolják, hogy csak aznap lehet megvenni a lufit, mert másnapra leereszt. Sőt, sokan azt gondolják, hogy ha bejönnek az üzletünkbe, akkor csak megrendelésre lehet lufit vásárolni/fújatni.

Megnyugtatok mindenkit: A lufik több napig is lebegnek, így előző nap el lehet vinni és ha személyesen jössz be az üzletbe, akkor akár azonnal is fel tudjuk fújni a lufit. Választhatsz a lehetőségek közül :)

De térjünk vissza a kérdésre: Mennyi ideig lebeg a héliumos lufi?

Válaszként pedig jön a visszakérdezés:

"Milyen méretű és milyen anyagú lufi?"

Olyan sokféle méretű, anyagú lufi létezik és persze mindnek más és más a lebegési ideje.

Mielőtt megnézzük a lebegési időket, térjünk ki egy igazán fontos dologra. Mégpedig a lufi minőségére. Nem mindegy milyen minőségű lufi van héliummal fújva. Bármilyen meglepő is, de lufi és lufi között is óriási különbség van. Az egyiknek olyan leheletvékony az anyaga, hogy felfújni sem nagyon lehet, míg egy másiknak pedig erős, rugalmas anyaga van. Egyetlen minőséget ajánlok ha lufit szeretnél vásárolni: a QUALATEX márkajelzésűt. Mindamellett, hogy rendkívül tartós és jó minőségű, környezetbarát anyag is, 100%-ban lebomlik.

Környezetbarát lufi

A lufik lebegési ideje tehát függ a minőségtől, az anyagvastagságtól, és mérettől is.

Három nagy csoportba soroljuk a lufikat anyagukat tekintve:

  • Latex -  más néven gumi lufi, tehát a klasszikus lufi, amit a legtöbben ismernek. A Qualatex márkajelzésű lufi környezetbarát, akár lufi reptetéshez is alkalmas, mert lebomlik.
  • Fólia - ezek fényes, fóliás anyagú lufik, fontos tudni, hogy ezeket nem szabad elreptetni, mert nem bomlanak le.
  • Bubble - a legvastagabb falú, legtartósabb lufi fajta, aminek celofánhoz hasonló anyaga van, felfújva pedig rendkívül kemény falú, erős anyagú. Ez sem bomlik le, így nem javasolt a reptetése.

Lufi fajták

A latex (az egyik legkedveltebb) lufi esetében a legkisebb méret amit héliummal fujunk, az a 28 cm-es. Ez a lufi 18-24 órán keresztül lebeg. A lebegési ideje függ attól, hogy milyen hőmérsékleten tartod: nagyon hidegben vagy túl meleg és párás időben pár órával rövidebb ideig lebeg.

VISZONT! Egy speciális lufi tartósító folyadékkal (Hi-float) kezelve a 28 cm-es lufi képes 3-4 napig vagy akár hetekig is lebegni. Ez a zselé szerű anyag egy védőréteget képez a lufi belsejében, ezért lassabban szökik ki a hélium, tehát tovább lebeg a lufi. A tartósítószert CSAK a latex lufik belsejébe tesszük, mert a fólia és bubble lufik fala vastag, ezáltal tartósabbak. Nézd csak, összefoglaltuk Neked egy táblázatban a lebegési időket:

Héliumos lufi lebegési idő

Nagy hőingadozásnak ne tedd ki a lufit, mert az nem tesz jót neki. Melegből nagyon hideg levegőre szállítva összemegy a lufi; és hidegből nagyon melegbe szállítva eldurranhat, mert tágul a hélium térfogata. A legoptimálisabb a szobahőmérséklet.

Nyáron javasoljuk a pasztell színű latex lufik használatát szabad téren, mert a sötét színek gyorsan kidurrannak, elnyelik a nap sugarait.

Mi is óvjuk a környzetünket, ezért csak Qualatex lufikat használunk. Lufi felengedéshez is csak ezt ajánljuk és most már kérheted a lufikat vízben bomló szalaggal is. Ezzel is védve az állatvilágot. Nézd, a vízben oldódó szalag így viselkedik amikor víz éri:

A lufit érdemes szakemberrel fújatni, de ha elég vállalkozó kedvű és kreatív vagy, akkor Te is fel tudod fújni. Szerezz be eldobható Hélium palackot és lufikat hozzá, nézd meg a lufi elkötéséről szóló videoinkat és fogd be a barátokat is a munkára! ;)

Kövesd  oldalunkat további ötletekért és hasznos tippekért!

Üdvözlettel, a Partydecor Lufi & Party Shop csapata nevében Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December