Lufi felengedés - igen vagy nem?

Néhány gondolat a lufi felengedéssel kapcsolatban, melyeket szeretnék megosztani veled.

Van egy olyan lufis látványosság, ami jó pár évvel ezelőtt berobbant a köztudatba, nagyon népszerű lett, és igen közkedvelt látványelem volt főként esküvőkön, de szülinapokon, ballagásokon is előszeretettel alkalmazták és alkalmazzák. Bizony mi is nagy rajongói voltunk ennek a látványosságnak. De aztán egyszer csak megváltozott valami...

De hogy miről is van szó? Nem másról, mint a lufi felengedésről.

Annak, aki nem tudja, hogy mi is ez pontosan: egy eseményen, legyen az esküvő, ballagás, születésnap vagy bármi más, az esemény egy adott pontján egyszerre mindenki a magasba enged egy héliummal töltött latex lufit.

És mi az, ami megváltozott bennem ezzel kapcsolatban?

Mi az oka annak, hogy ma már nem támogatom és nem is javaslom ezt a látványelemet egyetlen alkalomra, eseményre sem? Vagyis inkább másképp fogalmazok. Azt támogatom, hogy ne legyenek lufik a magasba engedve az eseményeken, rendezvényeken.

ne legyen lufi felengedés

Bár tény, hogy csodálatos látvány és nagyon feldobja a party hangulatát. De az évek során sok új ismerettel és információval gazdagodtunk, amelyek azt erősítették meg bennem, hogy más módon próbáljam felejthetetlenné tenni akár a nagy napot akár más egyéb eseményt.

Azt eddig is tudtuk, hogy ami egyszer felkerül a levegőbe, annak valahol valamikor le is kell jönnie, tehát valahol a világban földet ér. De megnyugtatott az a tudat, hogy nálunk csak olyan léggömbök kerültek a múltban is felengedésre - tehát csak olyan léggömböket fújtunk ilyen célra -, amelyeknek az anyaga 100% latex, és ezek lebomlanak, méghozzá annyi idő alatt, mint egy tölgyfalevél.

Arról nem is beszélve, hogy ma már lebomló szalag is létezik, amire ezeket a lebomló lufikat lehet kötni.

És bár azt tudtam már akkor is, hogy ehhez is el kell teljen egy bizonyos idő, de legalább nem marad örökre szemétként a természetben.

Viszont egyre több információ került a birtokomba arról, hogy ez a lufi felengedés nemcsak a természetre nézve lehet káros, hanem akár az állatokat is veszélyeztetheti, különböző módon.

És ezek az új információk voltak számomra azok, amik átbillentették nálam a mérleg nyelvét abba az irányba, hogy ha tehetem, mondjak nemet a lufi felengedésre.

Nem ostorozom magam amiatt, hogy korábban mennyire szerettem és csináltunk is sok ilyet, hiszen a világ fejlődik, az információk köre bővül, új nézőpontokból vizsgáljuk a dolgokat, és ha ezekkel a nézőpontokkal azonosulni tudunk, akkor alkalmazkodunk hozzá.

Olyan ez, mint hogy sok-sok évvel ezelőtt teljesen természetes volt egy étteremben vagy a repülőgépen dohányozni vagy éppen gyerekülés nélkül utazni autóban kisgyerekkel. A világ változik és fejlődik, és mi alkalmazkodunk ehhez.

És ha tehetjük, támogatjuk a jót, pontosabban azt az utat, amelyben hiszünk, és amelyet jónak és követendőnek gondolunk.

ne engedd el a lufit

Így vagyok én a lufi felengedéssel. Ezért van az, hogy támogatom, hogy ne legyen lufi felengedés a rendezvényeken, összejöveteleken.

Hiszen annyi minden mással lehet helyettesíteni, ami ugyanolyan szép és látványos, és így tehetünk valamit a természetért és az állatokért is :)

Kérlek, te se engedj a magasba héliumos lufit, válassz lufi súlyt hozzá, és ezzel biztosítod, hogy ne repüljön el a lufid. Ma már sokféle lebomló lufi súly közül is válogathatsz.

Szeretettel:

Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December