Kreatív húsvéti dekorációs ötletek

Húsvétra készülődve hoztunk neked néhány kreatív ötletet, melyek közül kedvedre válogathatsz, ha alkotni támad kedved :)

Nálad mekkora szerepet kap húsvétkor a dekoráció? Szoktad a lakást / házat díszíteni, esetleg a húsvéti ünnepi asztalt az alkalomhoz illő kiegészítőkkel feldobni?

Ha a válaszod igen, akkor még mindig ott a kérdés, hogy készen vásárold meg a húsvéti dekorációt, vagy esetleg te magad készítsd el azokat, akár a gyerekek közreműködésével, velük közösen alkotva.

A készen kapható dekorációk között válogatva találsz például számos cuki és vidám függődekorációt, lampiont, dekorációs füzért, lufit, az ünnepi asztalra pedig nyuszis és egyéb színes, vidám mintás húsvéti tányért, húsvéti témájú asztalkonfettit és még falatka pálcikát is.

De ebben az időszakban nemcsak a kimondottan húsvéti mintás kellékekkel dekorálhatunk, hanem bármi más is szóba jöhet, ami színes, vidám, egyszóval minden, ami a tavaszt idézi. Bármi, ami pasztell színű, virág mintás, esetleg pöttyös, a lényeg, hogy olyan legyen, ami neked a tavaszt juttatja eszedbe.

Vagy dönthetsz úgy is, hogy te magad készíted el a dekorációt vagy annak egy-egy elemét. Mert alkotni jó, főleg ha olyan kreatív alkotást készítünk, amit a gyerekekkel közösen is meg tudunk csinálni, és így ez egyben egy kellemes és mókás közös program is, nemcsak egy dekoráció.

De akkor nézzünk néhány konkrét ötletet, hogy mi mindent tudunk alkotni húsvét alkalmából.

Például az alábbi képen látható nyuszi dekoráció elkészítéséhez nem kell más, mint egy-két papírtányér, színes papírlapok, és a második képen látható néhány kiegészítő. Ezt elkészíteni például gyerekekkel együtt is vidám időtöltés tud lenni. Vagy hasonló cuki nyuszikát készíthetünk üres wc papír gurigákból is, mint ahogy az a harmadik képen is látható.

húsvéti DIY dekoráció

Aztán ezt a sort folytatva, a következő 3 képen is található néhány egyszerű, de nagyszerű ötlet húsvétra.

Ilyen cuki nyuszis füzért is könnyedén készíthetünk saját magunk, csak nyomtassunk egy nekünk tetsző nyusziforma sablont (vagy az ügyes kezűek szabadkézzel is rajzolhatnak ilyet), ezt különböző színű színes papírokon körberajzoljuk, kivágjuk, a fülüknél kilyukasztjuk, és egy szalagra fűzzük az elkészült nyuszikákat. De a farkincájukról se feledkezzünk meg, amit egy kevés fonalból tudunk elkészíteni.

Hasonló dekorációs füzért készíthetünk színes, mintás húsvéti tojásokból is. Kedvünkre színezhetjük, mintázhatjuk őket, majd a kész tojásokat ugyanúgy egy szalagra fűzzük, és már kész is a húsvéti füzér.

És mégegy jópofa ötlet, amit a harmadik képen látsz. Ez pedig nem más, mint különböző színes vagy mintás kerámia tojástartókba ültess apró növényeket, amelyek a lakás bármely pontján jól mutatnak majd, és húsvét után is vidám dísze lesz majd az otthonodnak.

húsvéti kreatív ötletek

És akkor a végére hagytunk néhány igazi cukiságot.

Fess le néhány befőttes üveget pasztell színekkel, rajzolj neki arcot - nyuszisat vagy csibéset -, de a nyuszisnak például ragaszthatsz füleket, bajuszt, orrot, szemeket is. Nemcsak dekorációnak, de húsvéti ajándéknak is szuper ötlet.

Az utolsó képen látható asztaldísz pedig igazán mutatós módja annak, hogy megjelöld az ünnepi asztalnál, ki hol fog ülni, kinek hol a helye. Csak néhány műanyag kanálra lesz szükséged, amiket szép tavaszi színekkel befestesz. Erre is rajzolhatsz arcot, a nyakába szalagot köthetsz, és egy kis karton papírra ráírod a nevet, amit aztán ráragasztasz. Majd ezeket a színes kanál "ültetőkártyákat" beleállítod egy kis cserépbe, amit szintén kedved szerint díszíthetsz, festhetsz. És máris kész az asztaldísz és "ültetőkártya" egyben, amit ráadásul a húsvéti összejövetel végén mindenki magával vihet, így egyben ajándék is lehet.

kreatív húsvéti ötletek

Reméljük, hogy te is kedvet kaptál valamelyik ötlet elkészítéséhez, melyhez jó alkotást kívánunk!

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván:

a Partydecor Lufi & Party Shop Csapata

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December