Kreatív DIY gyerek jelmez ötletek farsangra

Néhány inspiráló DIY jelmez ötlet gyerekeknek, ha idén saját kezűleg szeretnél jelmezt készíteni.

Ahogy arról már korábban is írtunk, a 2021-es farsang kicsit más, mint a megszokott, viszont azt tapasztaljuk, hogy a kisebb gyerekek körében - bölcsikben, ovikban - azért idén is megtartják a farsangot.

A gyerkőcök életében ez minden évben nagy esemény, izgatottan várják és készülnek rá, főleg a kisebbek. És bizony az is gyakran előfordul, hogy menet közben többször változik, minek szeretne beöltözni a gyerek.

Viszont mi lenne, ha idén te magad készítenéd el a vágyott jelmezt?

Így némileg költséghatékonyabb is tud lenni, valamint, ami még ennél is vonzóbb benne, hogy megalkothatod a legjobb DIY gyerek jelmezek egyikét, alkothatsz valami igazán egyedit, amiből csak egy van, és ez az egy a te gyermekedé.

Most talán időből is több jut erre, együtt alkothat a család, anyuka, apuka, nagymama, nagypapa, sőt, még a gyerekeket is be lehet vonni néhány részfeladatba, mint például a rajzolás, színezés, stb. Most bevethetjük minden kreativitásunkat, hogy szívvel-lélekkel egy igazán egyedi és különleges jelmezt alkossunk.

Ehhez szeretnénk pár tippet adni a szerintünk legjobb DIY gyerek jelmezek bemutatásával, de persze ezek csak gondolatébresztők, mert a lehetőségek tárháza végtelen :)

Kezdjük talán a legegyszerűbbel, a maszkokkal, álarcokkal. Az állatos maszkok, jelmezek nagyon népszerűek a gyerekek körében, hiszen a legtöbb gyerek imádja az állatokat, így szívesen bújnak egy-egy kedvenc állatuk bőrébe.

Kartonból például mi is egyszerűen készíthetünk ilyen maszkokat, csak vágjuk a kívánt formára és színezzük, dekoráljuk azt. Vagy ezzel a feladattal bízzuk meg a gyereket, ha már elég idős hozzá. Kartont és a színezéshez szükséges kellékeket bármelyik papírboltból be tudunk szerezni. Vagy helyettesíthetjük a kartont egy papír tányérral is, amit a képen látható módon tudunk átalakítani álarccá.

Ez a fekete cicás papír tányér, valamint ez a rózsaszín cicafej tányér például remek alapanyagok cica álarcnak, és már a fülek is megvannak hozzá :)

A nyuszi jelmez is ugyanilyen könnyen elkészíthető, itt is karton a maszk alapja, amire szintén rózsaszín kartonból készültek el a nyuszi fülek. És már csak egy színben passzoló, egyszerű ruha kell hozzá.

farsangi álarcok

Folytassuk a sort néhány egyszerű, de nagyszerű DIY gyerek jelmez ötlettel. Itt van például ez a cuki kis malac jelmez, aminek a két legfontosabb eleme a malacfül és a malacorr partiboltból beszerezhető.

A felhő jelmez is amilyen látványos, olyan egyszerű az elkészítése. Csupán egy nagy halom vatta kell hozzá, amiből elkészíthetjük magát a felhőt úgy, hogy például egy régi, megunt sapkára applikáljuk rá. Majd ehhez fonal segítségével hozzárögzítjük az esőcseppeket, ami készülhet például filc anyagból. Filc anyagot és fonalat rövidáru, méteráru boltból vagy hobbiboltból is beszerezhetünk.

Az unikornis jelmez és a ló jelmez elkészítéséhez pedig a fő alapanyag egy kartondoboz, amit a képen látható módon alakíthatunk át jelmezzé, egy-két kiegészítő segítségével.

Az unikornis jelmez mellé választhatunk unikornis fejdíszt is, a lovas jelmezhez pedig ezt vagy ezt a cowboy kalapot .

farsangi jelmezek DIY

De nézzünk néhány különlegességet. Számomra furcsa módon vannak lányok, akik nemhogy félnek, inkább odavannak a pókos dolgokért. Ha gyermeked póknak szeretne farsangkor beöltözni, akkor a legegyszerűbb megoldás a pókos fejdísz, melyhez csupán egy fekete ruha kell, és máris kész a pók jelmez

Aztán az én személyes kedvencem ez a trollok színes paróka. Csupán egy hajráfra és színes tüll tekercsre lesz szükséged hozzá, meg díszítésként némi színes szalagra és virágra. Hihetetlenül egyszerű, viszont nagyon mutatós jelmez kiegészítő.

És ez a búvár jelmez is nagyon ötletes. Végy 2 db kiürült pet palackot, a strandolós búvár szemüveget és pipát, öltöztesd be egy kezeslábasba, és máris kész a búvár jelmez.

jelmezek házilag farsangra

Na de gondoltad volna, hogy lufiból is lehet jelmezt készíteni? Erre is mutatunk két alternatívát. Például ehhez a szőlő jelmezhez csupán lila lufira és lila arcfestékre lesz szükséged, valamint egy zöld fejfedőre.

A léghajó jelmez már kicsit összetettebb, de egy ügyes kezű apukának vagy anyukának ez sem jelenthet gondot. Itt is lehet például egy üres kartondoboz az alap, és a tetejére sok-sok héliumos lufi kerül.

Ha nincs a közeledben partibolt, ahol héliummal töltött lufit tudnál beszerezni, akkor sincs gond, csupán egy ilyen eldobható hélium palackra lesz szükséged a lufik mellé.

jelmez lufiból

Ugye, hogy nem is olyan nehéz gyerek jelmezt készíteni saját kezűleg? Remélem, te is kedvet kaptál hozzá.

Jó alkotást kívánunk!

Szeretettel:

a Partydecor Lufi & Party Shop Csapata

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December