Idén vajon ki bújik a Mikulás ruhába?

Sokszor okoz fejtörést, hogy hogyan rejtse el magát a Mikulás, hogy a gyerekek ne ismerjék fel, ki lapul az öltözet alatt.  Hogyan lehet jól álcázni magunkat?

Idén ki bújik a mikulás ruhájába?

Sokszor okoz fejtörést, hogy hogyan rejtse el magát a Mikulás, hogy a gyerekek ne ismerjék fel, ki lapul az öltözet alatt.  Hogyan lehet jól álcázni magunkat?

Mikulás ruha

Mikuláshoz közeledve felpezsdül az élet a iskolákban, óvodákban és a kisgyermekes családokban. Tervezések folynak: Ki lesz a mikulás? Mikor érkezik? Hogyan jön be a lakásba? Utána hogyan és hol öltözik át? Többnyire nagybácsik, apukák, szomszéd bácsik vállalják fel ezt a szerepet, de nálunk volt a családban már női Mikulás is.

Akinek kisgyermeke van és szervezett házhoz mikulást, biztosan ismerősek ezek az előkészületek.

Nálunk is minden évben megérkezik a mikulás. Nemcsak az üzletbe, hanem a keresztgyermekeinkhez is. Mi hogyan csináljuk?

Nem szervezzük túl. Csupán olyan mikulás ruhát és mikulás kellékeket válogatunk össze, hogy a 10 éves Huba sem ismeri fel a saját keresztapját. :)

Ehhez nem kell más, mint egy dús mikulás szakáll, egy prémes mikulás sapka, kicsi arcpír (amit mi festünk a mikulásra), mikulás szemöldök és egy mikulás szemüveg.

Ezzel a pár kellékkel eltakarhatjuk úgy az arcot, hogy szinte semmi nem látszik ki, csak a két arcpofa, ami pirosítóval van elfedve.

Fontos kelléke a mikulás ruhának a fehér kesztyű is. Hiszen a kézről gyorsan felismerhető a ruha alatt lapuló "mikulás".

Egy jó minőségű prémes mikulás jelmez csizmaszárral együtt pedig teljesen elfedi az ismerős személyt.

Vannak, akik a maximumra törekednek és minél élethűbben el szeretnék játszani a mikulás szerepét. Ők mikulás zsákot (más néven puttonyt) és mikulás botot, valamint kolompot is visznek magukkal.

Ezek a mikulás kellékek és jelmez minden évben elővehető, újra használható. Minden egyes eleme olyan, ami nem csak egyszer használatos, tehát örök darab.

Ha a mikulásnak segítőkre is szüksége van, mert olyan sok ajándékkal érkezik, akkor érdemes pár manó jelmezt vagy rénszarvas kiegészítőt, esetleg ördög szettet beszerezni.

Manó jelmez, rénszarvas agancs és ördög szett

Jó előkészületeket a mikulás érkezéséhez, szívesen veszünk fotót a komplett mikulás jelmezedről ;)

Kövesd  oldalunkat jelmez ötletekért és hasznos tippekért!

Üdvözlettel, a Partydecor Lufi & Party Shop csapata nevében Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December