Hogyan szervezhetünk emlékezetes ballagást 2021-ben?

Akár lesznek idén ballagások, akár nem, néhány kreatív ötletet alkalmazva az idei ballagást is emlékezetessé tehetjük a ballagó számára!

Azt gondolhatnánk, hogy ezekben a bizonytalan időkben teljesen odaveszhet a ballagás élménye az idén ballagó diákok számára. De nem! Néhány kreatív megoldást alkalmazva az idén ballagók számára sincs minden veszve. Az idei ballagás is emlékezetessé válhat, és csupán néhány dolgot kell megtennünk ezért. Még ha nem is lesz olyan, mint általában lenni szokott, de garantáltan az idei is örök emlék marad, és nem múlik el nyom nélkül :)

Nézzünk néhány ötletet arra, hogy mivel tudjuk emlékezetessé tenni az idei ballagást.

Ballagóruhába bújni

Mindegy, hogy lesz-e hagyományos ballagási ceremónia vagy sem, mindenképp adjuk meg a lehetőséget a ballagó számára, hogy felvehesse a ballagóruháját. Sőt, biztassuk is őt erre. Válasszunk ki egy számunkra megfelelő napot, nevezzük ezt ki a ballagás napjának. És ezen a napon éppen ugyanúgy vegye fel a ballagási szettjét a ballagó, mint egy átlagos évben egy átlagos ballagás alkalmával.

Ne felejtsük el fotókon is megörökíteni mindezt :)

Búcsúztató az iskolánál

Lepjük meg a ballagót egy "egyszemélyes" ballagási ünnepséggel. Vigyük el őt az iskolájához (vagy akár egy szép parkba), és játsszuk el a ballagását, miközben ballagási dalok szólnak a hangszóróból - lehet az akár egy mobiltelefon hangszórója is. De a bevállalósabbak akár maguk is énekelhetik a dalokat :)

Diáktársak hiányában legyünk mi, a szűk család az, akik egymás vállát fogva teszünk egy búcsúkört az iskola épülete körül. És közben a család másik fele ne felejtse el átadni a neki szánt ballagási csokrokat és ballagási lufikat is, hogy minden úgy történjen, ahogy az normálisan lenni szokott.

Élő bejelentkezés a ballagásról

Jó móka lesz az is, ha erről a privát ballagásról élő bejelentkezés formájában a távolabbi rokonokat, barátokat is értesítjük. Így online ők is részesei lehetnek a ceremóniának, és végignézhetik, ahogy elballag a szeretett diák. És így ők is osztozhatnak ebben a nem mindennapi élményben, és távolról gratulálhatnak a ballagónak ők is. 

online ballagás

Öltöztesd ballagási díszbe a lakást

Mindeközben titokban dekoráld ki a lakást csupa ballagási dísszel, dekorációval, hogy amikor a ballagó diák hazaérkezik a neki rendezett ballagási ünnepségről, újabb nem várt meglepetésben lehessen része. Igen, itt fontos a logisztika, hogy ne vegyen észre belőle semmit idő előtt, de te se maradj le a ballagásról, de biztosan találsz rá megoldást, hogy ezt is kivitelezhesd :)

ballagási dekoráció

Mikor hazaérkezik (vagy közösen hazaérkezünk) a ballagási ünnepségről, ekkor átadhatjuk a neki szánt ballagási ajándékokat is, mint normál esetben. Ez lehet egy kedves emlék, mint például egy ballagási bögre vagy például egy vicces ballagási szemüveg.

És ekkor már nincs más hátra, mint a ballagási mulatság, finom falatok és italok, esetleg egy pohár pezsgő társaságában - szigorúan csak nagykorúaknak! És az evés-ivás is történjen stílusosan, ballagási pohárból és ballagási tányérból elfogyasztva.

Örökítsd meg videó formájában is az egész ballagást

Készíts felvételt azok számára, akik nem lehettek jelen, és online sem tudtak kapcsolódni. Meglásd, boldogok lesznek, hogy így ők sem maradnak ki teljesen az eseményből, és legalább utólag ők is átélhetik az élményt. És nem utolsósorban ez egy csodálatos emlék lesz a ballagó számára is.

Ha megajándékoznád a ballagót

Mi van akkor, ha nem tudsz részt venni ezen a szűk körű ballagáson, de szeretnéd mégis megajándékozni a ballagót? Küldhetsz neki csomagban például meglepetés lufit ballagási lufival vagy egyéb ballagási ajándékot. 

Ha személyesen most nem is tudod átadni, hidd el, az öröm így is hatalmas lesz, amikor kibontja a csomagot.

A fenti néhány ötlet csupán ízelítő mindabból a számtalan lehetőségből, amit a jelen helyzetben is megragadhatsz az idei ballagás sikere és emlékezetessé tétele érdekében. Engedd szabadjára a fantáziádat, és találj ki valamit, amivel feledhetetlenné teszed ezt a mérföldkőnek számító eseményt a ballagó számára!

Szeretettel:

a Partydecor Lufi & Party Shop Csapata

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December