Hogyan hajtogass lufi állatokat és figurákat? 1. rész

Hogyan hajtogass gyorsan és egyszerűen lufi figurákat? Összeállítottunk egy rövid blog bejegyzést, hogy mire figyelj és hogyan kezdj neki. Természetesen pár lufi figurával is készültünk :)

Hogyan hajtogass gyorsan és egyszerűen lufi figurákat?

A legjobb helyen jársz, ha pár fajta lufi figurát szeretnél megtanulni lufiból elkészíteni.

Összeszedtük azokat a legfontosabb tudnivalókat, információkat, aminek a segítségével csak sikerélményeid lesznek, ha betartod őket :)

Mi is kell a lufi hajtogatáshoz?

Elsőként lufi, amivel dolgozol. De nem mindegy, hogy ez milyen minőségű és milyen méretű. A legalkalmasabb lufi a Qualatex márkajelzésű. Ez a világ legjobb minőségű lufija. Mi is ezt használjuk az üzletünkben, sőt, csak ezt a minőséget fújjuk a barátainknak, gyermekeinknek, családunknak, ha partira készülünk.

Szóval keresd a Qualatex lufikat és abból is a 260Q méretűt. Ez egy 5 cm széles és 150 cm hosszú lufi felfújva. Ez az a méret, amiből a legkönnyebb alap lufi figurákat tekerni. Vannak ettől eltérő - kisebb és nagyobb - méretek is, de azokat már haladó lufitekerőknek ajánljuk, akik több lufiból hajtogatnak figurákat.

Aztán szükséged lesz egy lufi fújó pumpára is, mert ezt a 260Q méretű lufit csak pumpával lehet felfújni. A pumpából olyat válassz, ami stabil, erős, és mind a két irányba fúj. Tehát amikor húzod is fújja a levegőt, és amikor tolod is fújja a levegőt. Ezzel tudsz a leghatékonyabban és leggyorsabban fújni.

Lufi fújó pumpa éstekerős lufi

Ha beszerezted ezeket a kellékeket, akkor ezután az következik, hogy meg kell tanulnod saját anyagával elkötni a lufit. Plusz meg kell tanulnod jól felfújni a pumpával a lufit.

Nézd meg ezt a két videót, amiből megtudhatod hogyan fújj fel és köss el egy modellező lufit.

 

A lufit - attól függően, hogy mit készítesz belőle - szinte mindig más méretűre kell fújnod. Ha sok buborékot kell tekerned a lufira, akkor sok leeresztett részt kell hagynod a végén, azonban ha csak pár tekerést csinálsz, akkor elég egy pici leeresztett részt hagyni a lufin.

Nézzünk pár egyszerű lufi figurát, állatot lépésről lépésre:

   

   

A Qualatex lufiknak olyan óriási színválasztéka van, hogy bőven találsz kedvedre vagy a gyerekek kedvére való színt. Csak a képzeleted szab határt milyen színű kutya vagy kard készüljön.

Figyelj arra, hogy az állatok hajtogatásánál rajzolj nekik arcot. Legyen mosolygós, vidám pofijuk. Ehhez Sharpie vagy alkoholos filcet ajánlunk, papírboltokban be tudod bármelyiket szerezni.

Az elkészült lufi figurák általában pár nap után már elkezdenek megpuhulni és közel egy hét elteltével ha megszorítod egy ponton, akkor ott összeszalad az anyaga.

Ezért mindig a legfrissebben készítsd az állatokat. Ha a szülinapi buli szombaton van, akkor azon a napon kell elkészíteni a lufi figurákat.

Minél több lufi állatot késztesz, annál gyakorlottabb és gyorsabb leszel. Egy idő után már a bonyolultabb figurák is menni fognak, meglátod.

Ha pedig komolyabb szinten szeretnél foglakozni a lufi hajtogatással akor szívből ajánljuk neked Dömötör Zsolt lufitekerő világbajnokot aki számos világversenyen vett már részt szerte a világban és több díjat is megnyert. Tőle sok új lufis technikát tanulhatsz.

Szívesen vesszük, ha megosztasz velünk pár általad készített lufi figura képet  oldalunkon.

Figyeld blog bejegyzéseinket, mert hamarosan jövünk a 2. résszel, ahol még több lufi állat készítését mutatjuk be neked.

Jó lufi tekergetést és partizást!

 
Üdvözlettel, a Partydecor Lufi & Party Shop csapata nevében Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December