Hogyan bukott le a Mikulás? Néhány vicces sztori gyerekektől és felnőttektől - Avagy mire figyelj, ha idén te leszel a Mikulás

Összegyűjtöttünk néhány vicces sztorit, ami egyben tanulságos is lehet számodra, hogy mire figyelj, ha Te leszel a Mikulás.

Az év talán legvarázslatosabb időszaka a téli ünnepek, és ezek közül is a gyerekek nagy kedvence a Mikulás érkezése. Milyen szívmelengető közös élmény a kicsikkel lelkesen pucolni a kis csizmácskákat, amiket aztán kiteszünk az ablakba, és izgatottan várjuk, hogy a nagyszakállú Télapó az éjszaka leple alatt megtöltse azokat finom édességekkel és apró ajándékokkal.

De vannak azok az alkalmak, amikor nem az éjszaka közepén titokban érkezik a Mikulás, hanem személyesen látogatja meg a kis lurkókat, hogy ő maga adhassa át a nekik szánt ajándékait. Ezeknél a személyes találkozásoknál nagyon fontos, hogy ne lepleződjön le, ki rejtőzik a mikulás ruha alatt.

Nem is gondolnánk, hogy milyen apróság elég ahhoz, hogy lebukjon a Mikulás, mert a gyerekek figyelmét bizony nem kerüli el semmi.

télapó jelmez szett

Sok olyan történetet hallottunk - és talán ez a leggyakoribb hiba -, ahol a Mikulást a cipője buktatta le.  Volt gyerek, aki hangosan rá is köszönt a Mikulásra, a keresztnevén szólítva őt. Majd mikor megkérdezték tőle, hogy honnan tudja a Mikulás nevét, azt válaszolta, hogy felismerte a szomszéd Gyuri bácsi cipőjét. Ezért nem árt, ha mikulásként olyan cipőt húzol fel, ami még nem volt rajtad korábban, vagy biztosan nem ismerik fel a gyerekek. De választhatsz olyan mikulás jelmez szettet, amiben csizmaszár is van.

Aztán meséltek nekünk olyan sztorit is, ahol az apuka beöltözött Mikulásnak, magára vett mindent, mikulás ruhát,,mikulás szakállat, sőt még télapó parókát is a fejére húzott a mikulás sapka alá. Majd amikor már úgy ítélte, hogy teljes az álcája, elindult, hogy felmásszon a ház külső falán az emeleten lévő gyerekszoba erkélyére, és bekopogott az ablakon. Majd amikor a 4 éves kisfia beengedte, csak annyit mondott: "Szia Apa, gyere be!" A döbbenettől teljesen lefagyva csak annyit tudott kérdezni a gyerkőctől, hogy honnan tudtad? Mire kiderült, hogy a keze és az ujján lévő jegygyűrű buktatta le, amit a kisfiú egyből felismert, amikor Mikulás-Apuka bekopogott az ablakon. Mi ebből a tanulság? Ne feledkezz meg a kezed elfedéséről sem, viselj például Mikulás kesztyűt.

De arra is ügyeljen a Mikulás, hogy amikor távozik az ünnepség helyszínéről, mindaddig maradjon Mikulás szerepben, amíg látótávolságon belül van. Hallottunk olyan történetet is, ahol a Mikulás a kapun kilépve egyből lerántotta a fehér szakállat magáról, nem gondolva arra, hogy a gyerekek az ablakból figyelik a távozó Mikulást. És persze hogy kiszúrták, ki rejtőzött a szakáll alatt.

Ami még extra segítség lehet az inkognitó megőrzésében, például a mikulás szemüveg , főleg ha a Mikulás jelölt a való életben nem szemüveges. A mikulás bot pedig jól jön, hogy arra támaszkodhass, ha már nagyon elfáradtál a sok utazástól, hogy szerte a világon minden gyerek időben megkaphassa az ajándékát, amit természetesen egy valódi télapó zsákból varázsolsz elő.

És a Mikulást kísérő krampuszokról se feledkezzünk meg. Az ő esetükben ugyanolyan fontos a tökéletes álca, mint a Mikulásnál. Számukra is jó tanács, hogy mindvégig tartsák magukat a szerepükhöz, és jól rejtsék el valódi énjüket a jelmezük alatt. Az arcuk álcázásához például használhatnak színes arcfestéket.

mikulás jelmez szett 

Na de akkor, foglaljuk is össze, mi mindenre lesz szükséged a tökéletes Mikulás álcához:

- egy jó mikulás jelmez, ami teljes mértékben eltakar,

- fehér mikulás paróka vagy fehér hajszínező spray, hogy a hajad se árulkodjon,

- fehér mikulás szakáll, valamint mikulás szemüveg, ami segít az arcod álcázásában,

- mikulás kesztyű, hogy a kezed se buktasson le,

- ha szükséges, akkor tömd ki a pocakodat vagy használj MIKULÁS POCAKOT,

- és jól jön a mikulás pocak mellé egy mikulás öv is,

- bújj olyan cipőbe, amit biztosan nem ismernek fel,

- extraként ráncokat is varázsolhatsz magadnak, ehhez használj folyékony latexet,

- és végül, de nem utolsósorban nagyon fontos, hogy elváltoztasd a hangod. Legyen minél mélyebb és öblösebb.

Ha ezeket betartod, nagy eséllyel titokban tud maradni a kiléted.

A lényeg, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy gyermekünk minél tovább átélje ezt a varázslatot, és engedjük, hogy higgyen a csodákban!

Szeretettel:

A Partydecor Lufi & Party Shop Csapata

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December