Hangolódás a télre és a téli ünnepekre

Hogy ez a hidegebb időszak is melegséggel és boldogsággal töltsön el bennünket!
Minden évszaknak megvan a mega szépsége, akárcsak a télnek, mely éppoly változatos és színes lehetőségeket tartogat számunkra, mint a melegebb hónapok.
A téli ünnepek talán az év legjobban várt eseményei, mint a mikulás, a karácsony és a szilveszter. De az ünnepeken túl is számtalan élményben és boldog pillanatban lehet részünk, ha nyitottak vagyunk arra, hogy élvezzük ezeket a hidegebb hónapokat is. És akadnak jópáran olyanok is köztünk, akiknek kifejezetten ez az időszak az év kedvenc időszaka. Na ők azok, akik igazán tudnának mesélni arról, hogy mi minden szépség és varázslat rejtőzik a téli időszakban.
Erre a közelgő téli időszakra készítettünk egy Téli Bakancslistát, amiben összeszedtük azokat a kellemes és vidám dolgokat, elfoglaltságokat, amiről mi úgy gondoltuk, hogy bearanyozhatja ezt az időszakot. Nézd meg és inspirálódj belőle, és alakíts ki akár te is magadnak egy saját téli bakancslistát olyan dolgokkal, amelyek téged boldoggá tesznek.
Ha pedig annyira megtetszett az általunk összeállított lista, akkor itt le is tudod tölteni és itt >>> ki is nyomtathatod a mi Téli Bakancslistánkat<<< és minden pontja mellett pipálni is tudod, ami már megvalósult belőle.
És hogy a téli bakancslista egyik pontját máris kipipálhasd, megosztom veled drága Nagyikám egyik általunk nagyon imádott sütireceptjét, amit anno még ő is az édesanyjától tanult. Íme!
Nagymamám linzer receptje
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 2 db tojás
- reszelt citromhéj
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
Továbbá lekvár, amivel megtöltjük és további tojás, amivel sütés előtt lekenjük a linzereket.
Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliáscukrot, a két tojás sárgáját, a rumot és a citromhéjat.
Az egészet összegyúrjuk, és kb. egy órára hideg helyre tesszük.
Ezután lisztezett deszkán "ceruzavastagságúra" nyújtjuk a tésztát, különféle alakzatokat szaggatunk belőle, tojással megkenjük őket, és világos sárgára kisütjük a linzereket.
Ha kihűlt, akkor 2-2 egyforma alakzatú linzert lekvárral megtöltünk és összetapasztunk.
Ízlés szerint porcukorral is meghinthetjük a kész linzereket.
És mivel ezekben a hideg hónapokban gyakran vágyunk valami meleg italra, talán jól fog jönni az alábbi recept is, ha egy kicsit átmelegednénk.
Forró almapuncs
Hozzávalók:
- 1 liter almalé (100%-os)
- 2 db fahéjrúd
- fűszerek ízlés szerint (szerecsendió, szegfűszeg, szegfűbors, csillagánizs)
- 1 db narancs héja
- méz vagy cukor
- opcionálisan a tálaláshoz néhány narancskarika
Elkészítése:
Keverjük össze az összes hozzávalót egy edényben, majd forraljuk fel és főzzük össze kicsit, hogy összeérjenek az ízek.
Ha kész, leszűrjük, majd bögrékbe, poharakba öntjük, és narancskarikát teszünk bele díszítésként.
Extra tipp:
Elkészíthetjük alkoholos verzióban is ezt a finom meleg italt, ebben az esetben adjunk egy kis rumot ízlés szerint a kész főzethez.
Ha pedig a téli bakancslistából kipipálnád a "feldíszíteni a lakást" pontot is, akkor inspirációkért nézz szét karácsonyi dekorációink között akár személyesen, akár a webáruházunkban.
Kellemes hangolódást és sok-sok vidám pillanatot kívánok neked a téli időszakban is!
Szeretettel: Andi
Hozzászólások
Szólj hozzá