Halloweenra 7 dekorációs ötlet

Tippek és ötletek a halloween dekorációs kellékek kreatív felhasználásához

Egy halloween dekoráció elkészítése egyáltalán nem nehéz és bonyolult dolog, és sok olyan ötlet és megoldás létezik, amihez igazából nagy kézügyességre sincs szükség. Néhány olyan alapvető hozzávaló segítségével is - ami talán eszedbe sem jutna a halloween dekoráció kapcsán - eszméletlen mutatós végeredményt kaphatsz.

És mivel te magad készíted el ezeket a dekorelemeket, így nagy valószínűseggel költséghatékonyabb is lesz sok esetben, annál biztosan, mintha egy dekoratőrt bíztál volna meg vele.

Íme néhány olyan ötlet, amit bárki el tud készíteni, akár gyakorlott "barkácsoló", akár kevésbé jó kézügyességgel rendelkező személyről is legyen szó.

Halloween szellemek

Nézd csak, milyen őrült jól mutat ez a kis szellemcsalád a kapu előtt! Ha elkészíted őket, te is díszítheted vele az udvart, a kertet, az utcát vagy akár a lakásodat, házadat is. Lehetnek ők azok, akik a vendégeket várják a kapuban, ha halloween partit szervezel.

És hogy mire lesz szükséged hozzá? Elárulom, nem sok dologra. Néhány fehér héliumos lufira, amire arcot rajzolhatsz a szellemeknek, és valamilyen áttetsző, pl. géz szerű anyagra, amit ráterítesz a héliumos lufifejekre, és már készen is vannak a szellemek. Mondtam én, hogy nem bonyolult :)

halloween szellem dekoráció

Halloween koponyás kompozíció

Sokszor meglátjuk a partiboltban a jobbnál-jobb kellékeket, jelen esetben a halloween dekorációs kiegészítőket, de nem tudjuk elképzelni, hogy mit kezdjünk vele. Mert sokszor nem látjuk magunk előtt, hogy az hogyan és hol nézne ki igazán jól. Ilyen ez az alábbi dekoráció is, ami csupán annyiból áll, hogy egy komód tetején elhelyezünk néhány olyan tárgyat, amik hozzák a halloween hangulatot. Ilyenek a gyertyák, és persze a halloween koponya, valamint az egészet megfejeljük még egy műpókhálóval is, amivel kissé átszőjük az egész kreációt. Nem kell hozzá sok minden, kézügyesség meg aztán pláne nem, mégis tökéletesen halloweeni hangulatúvá varázsolja a teret.

halloween koponya dekoráció

Mókás halloween figurák

Az egyik legcukibb ebben a felhozatalban, ezek a kis pálcára helyezett pillecukrok, amelyek úgy néznek ki a rájuk festett arcoknak köszönhetően, mint a mini szellemek. Ráadásul ha ételfestékkel rajzolsz rájuk, akkor még desszertként is felszolgálhatod a vendégeknek a halloween partin. Az asztalra pedig, ahova kihelyezed majd őket, tegyél egy kis pókhálót is, mert a műpókháló halloweenkor egy jolly joker dekorkellék, kb. bárhova tudod tenni, és igazán jól illik a halloween hangulatához.

halloween szellemek

Halloween sütőtökök

Itt a következő cukiság, és megint előkerül a már előbb jolly jokerként említett pókháló. A teendőd az alábbi dekoráció elkészítéséhez csupán annyi, hogy szerezz be hagyományos sütőtököt, ezt a "nyeles" fajtát, hobbiboltban ilyen kis játék szemeket, partibóltból pedig műpókhálót és műpókot. A szemeket felragasztod, a pókhálót és a pókokat szépen elhelyezed a tökök tetején, és ennyi volt a dekoráció elkészítése. Tedd ki a tököket az ablakba vagy helyezd az asztalra, komód, polc tetejére, mindenhol jól fog mutatni.

halloween tök dekoráció

Denevéres halloween dekoráció

A denevér szintén egy igen kedvelt és népszerű figurája a halloweennek, legyen szó akár dekorációról, akár jelmezről. Ha most a dekorációban szeretnénk azt megjeleníteni, akkor jó megoldás erre az alábbi képen látható példa, úgymond függönyként, füzérben lelógatva valahonnan egy nagyon feltűnő és nagyon extra végeredményt fogsz kapni. Ehhez csak be kell szerezned pár denevéres füzért vagy denevéres függődekort, de ha kedved támad és van elég türelmed is hozzá, akkor fekete dekorpapírból te magad is elkészítheted. Csak vágj ki jó sok denevérformát a papírból, és ragaszd őket egy hosszú szalagra, zsinórra vagy amid éppen van otthon.

denevéres halloween dekoráció

Denevérek mindenütt

Egy másik denevéres ötlet - ha már a denevéreknél tartunk -, ha kisebb-nagyobb denevéreket egyszerűen fellógatsz a kert vagy a lakás különböző pontjain. Ennél vészjóslóbb látványban nem is részesíthetnéd a hozzád látogatókat vagy aki éppen feléd jár.

És nem kell mást tenned, mint beszerezni néhány műdenevért. A feladatod csak annyi, hogy kitaláld, hova helyezed el őket, majd rögzíteni és már készen is vagy.

denevér dekoráció halloweenra

Halloween tök figurák - kicsit másképp

És a - szerintem - legeslegcukibbat a végére hagytam. Ezek a kaliforniai paprikából készült kis halloween figurák, amik úgy néznek ki, mint a halloween tököcskék, az egyik legvidámabb, legbájosabb halloween dekoráció, amit valaha láttam. És már biztos unalmas, de megint azt kell írnom, hogy végtelenül egyszerű, mégis annyira ötletes és látványos. Használj fekete matricát vagy filctollat a paprikák díszítéséhez, és rakd őket szépen sorban egymás mellé, ablakba, asztalra, bárhova.

vicces halloween dekoráció

Én megmondtam, hogy rém egyszerű lesz elkészíteni ezeket a jópofa halloween dekorációkat, remélem te is kedvet kaptál ahhoz, hogy néhányat kipróbálj.

Ha pedig szeretnél szétnézni a többi halloween kellék között is, akkor várunk szeretettel üzletünkben vagy webáruházunkban.

Szeretettel: Andi

Ötletek és képek forrása: cosmopolitan.com és partydecor.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December