Gender party - a babaváró bulik legizgalmasabbika

Szeretnéd a babaváró bulit még emlékezetesebbé és izgalmasabbá tenni? Szervezz gender party-t, ahol kiderül végre, hogy fiú vagy lány baba érkezik-e a családba!

Egy újszülött érkezését mindig nagy izgalom és várakozás övezi. Szerencsés esetben sokan várják már, hogy megpillanthassák, és a család, valamint a barátok is csak azért drukkolnak, hogy minden rendben legyen, és a kisbaba - meg persze a kismama is - tökéletes egészségnek örvendjen. 

És van egy nagyon izgalmas momentuma a babavárásnak, mégpedig amikor megtudjuk, hogy mi lesz a születendő baba neme. Persze az elsődleges és legfontosabb dolog továbbra is az, hogy makkegészséges legyen, és tulajdonképpen mindegy is, hogy fiú vagy lány érkezik-e a családba, de azért ez mégiscsak egy izgalmas várakozás, és ugyanolyan ujjongással fogadjuk, bármi is legyen az eredmény.

babanem buli

És ezt az izgalmat, ezt a kíváncsi várakozást tudjuk tovább fokozni azzal, ha nem szimpla babaváró bulit szervezünk, hanem egy úgynevezett gender party-t, aminek az a lényege, hogy a teljes rokonság, a család és a barátok egyszerre tudják meg a buli egy adott pontján, hogy kisfiú vagy kislány lesz-e az újszülött.

Van olyan, amikor a leendő szülők is ezen a babaváró bulin tudják meg, hogy milyen nemű lesz a születendő gyermekük.

Igazából ez csak döntés kérdése, hogy ki legyen az az egy beavatott, aki már előre tudja ezt a titkos információt. A lényeg, hogy olyan személyt válasszunk, aki garantáltan jól tud titkot tartani, és vállalja, hogy a birtokában lévő információnak megfelelően beszerzi a szükséges kellékeket a leleplezéshez.

fiú vagy lány babaváró buli

És hogy ez hogy néz ki a gyakorlatban?

Először is a leendő szülők két lehetőség közül választhatnak. Vagy ők lesznek a "titok" őrzői, akikkel az orvosuk megosztja a születendő baba nemét. De még izgalmasabb, ha a szülők sem tudják a buli előtt, és egy hozzájuk közel álló barátot vagy családtagot bíznak meg ezzel az izgalmas feladattal. Ebben az esetben az orvosukat megkérik, hogy egy lezárt borítékban adja át nekik ezt a titkos információt, és ezt a lezárt borítékot adják át a megbízott hozzátartozónak, aki a borítékban lévő információ alapján megkezdheti az előkészületeket.

És hogy hogyan és mivel tud készülni a leleplezésre az erre megbízott személy?

A titok felfedésének számos módja lehetséges, de nézzünk néhány konkrét példát.

Az egyik legelterjedtebb módja a leleplezésnek, hogy egy nagy, átlátszatlan, éppen ezért jellemzően fekete héliumos lufiban (amin akár még kérdőjelek is lehetnek) elrejtenek sok kicsi rózsaszín vagy világoskék konfettit vagy lufit - értelemszerűen attól függően, hogy a baba fiú vagy lány. És a kellő pillanatban a szülők kidurrantják a lufit, majd a magasba repülnek a benne lévő papír konfettik vagy pici lufik, melyek színéből végre mindenki megtudhatja a várva-várt választ.

Ugyanezt a hatást tudjuk elérni konfetti ágyúk segítségével is, melyből kaphatóak már rózsaszín és világoskék konfettivel töltött ágyúk is. Itt is a kirepülő konfetti színe leplezi le a nagy-nagy titkot.

gender party lufi

Az is remek ötlet, ha a felszolgált torta színe leplezi le a baba nemét. Ezt úgy kell elképzelni, hogy kívülről látszólag egy teljesen semleges, például fehér mázzal bevont tortát látunk, majd amikor a leendő szülők felvágják azt, belül a torta olyan színű, amilyen nemű babájuk születni fog.

Érdemes egyébként nem a buli elején, hanem kicsit később leleplezni a titkot, hogy addig is fenntartsuk az izgalmat, és hogy minél tovább találgathassanak a meghívottak.

De a nagy titkolózásban a babaváró buli dekorációjáról se feledkezzünk meg. Milyen jó, hogy már ilyen babanem bulira való babaváró dekorációk is vannak a piacon, amelyek nem árulják el idő előtt a baba nemét, de mégis az alkalomhoz illőek, szépek és mutatósak.

Vannak gender party-ra dekorációk, papír tányér, papír pohár és így tovább.

gender party dekorációbabaváró lufi dekorációbabaváró dekoráció

babaváró party tányérgender babaváró lufibabaváró party pohár

Persze dekorálhatunk valami semleges színnel is, vagy vegyesen használhatunk rózsaszín és világoskék kiegészítőket, de ha már léteznek rózsaszín-kék, fiú-lány, azaz kimondottan gender party dekorációk is, akkor miért ne választanánk ezek közül?

Gondolom, már te is izgatottan várod, hogy szervezhesd a következő babaváró bulit, ami akár egy ilyen gender party is lehet. Izgalmas előkészületeket kívánok!

Szeretettel: Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December