Fiú vagy Lány Babaváró Buli megszervezése

Hogyan kezdj neki a babaváró buli szervezésének? Ehhez szeretnénk ötletet és inspirációt adni Neked. Az ötleteket és a tapasztalatokat egy saját Fiú vagy Lány babaváró bulink megszervezéséből merítettük.

Egy baba érkezése csodálatos dolog, végtelem örömmel tölti meg a mindennapokat az első pillanattól kezdve. Egészen attól a pillanattól, hogy tudomást szerzünk a kis jövevényről.

Így volt ez nálunk is, méterekkel a föld felett jártunk és elkezdődött a tervezgetés. Még csak az első pár hétben jártunk, de a család már azt találgatta: vajon fiú vagy lány lesz a pocaklakó? Bevallom, nekünk mindegy volt, nem voltak elvárásaink, csupán megéltük a boldogságot, hogy minket választott szüleinek ez a kis csöppség. Na de a nagyszülők .... ők minden nap megkérdezték: "Na tudni már, hogy fiú-e a vagy lány?" (megjegyzem, részükről is mindegy volt, bármilyen nemű is születik, ők imádni fogják...de a kíváncsiság hajtotta őket)

Ahogy haladtunk előre az időben és már tudtuk, hogy meg fogja mutatni a nemét az ultrahangon, elhatároztuk, hogy szervezünk egy babaváró bulit és mindenkinek ott jelentjük be, hogy Fiú vagy Lány a bébi. Sőt, mi is ott szeretnénk megtudni.

Ezért bejelentkeztünk egy 4D ultrahangra. Előtte beszereztem egy cuki bébis képeslapot és megkértük az ultrahangot készítő hölgyet, hogy ne árulja el nekünk a baba nemét, hanem a vizsgálat után írja fel a képeslapra és tegye a borítékba. Egy jó tanács: nagyon érthetően kommunikáld, hogy mit szeretnél, mert nekünk első nekifutásra nem sikerült elmagyaráznunk rendesen és így meg sem nézte az orvos a nemét, mert csak annyit értett meg az elmondottakból hogy egyelőre nem szeretnénk tudni a nemét :) Viszont itt a 4D ultrahangon már teljesen részletesen kifejtettük mit szeretnénk.

Nagyon izgalmas volt, hogy a képeslapban ott van a baba neme, és mi nem nyithatjuk ki és nem nézhetjük meg. A vizsgálat utáni reggelen az első utam a party boltba vezetett és a kolléganőmnek odaadtam a lapot. Egyedül Ő tudhatta, hogy Fiú vagy Lány van a  pocakomban.

Korábban is érkeztek kismamák az üzletbe, és mi bonthattuk fel a borítékot, és ez nagyon nagy megtiszteltetés és öröm volt számunkra. Most pedig én siettem a boltba a borítékkal :) Alig vártam, hogy kiválasszuk a lufikat és dekorációkat.

Innentől kezdve minden napom a tervezgetéssel, ötleteléssel, kutatással és szervezéssel telt. Mivel kezdtem?

Leültem a gép elé és ötleteket gyűjtöttem, inspirálódtam többnyire külföldi oldalakról, de volt jópár saját elképzelésem is. Abból a szempontból könnyű dolgom volt, hogy tűzközelben voltam a dekorációk terén, hiszen az üzletben rengeteg babaváró dekorációnk van. Füzérek, függő díszek, tányérok, poharak, szalvéták, lufik. A lufidekorációt a kolléganőm készítette, akire nyugodt szívvel bíztam mindent, hiszen nagyon profi és jó érzéke van a lufikhoz. Mindvégig tudtam, hogy jó kezekben van a dekoráció és minden olyan lesz, amilyennek elképzeltem. (És így is lett :) )

Első körben nagy vonalakban átbeszéltük, milyen dekorációt szeretnék. Kiválasztottam egy stílust és ez követte végig a teljes babaváró buli hangulatát.

babaváró parti meghívó   Babaváró dekoráció

Az ötletelést követően vendéglistát írtam. Leültem és elkezdtem írni, kik azok a hozzánk nagyon közelálló személyek, akikkel osztozni szeretnénk az örömünkben. A lista 60 főre duzzadt, így a helyszín kiválasztását ennek függvényében kellett megtalálnom. Közben a meghívót is megterveztem, hogy a helyszín megtalálást követően mielőbb (legalább 2 héttel a party előtt) ki tudjam küldeni a meghívottaknak.

Figyelembe kellett venni, hogy gyerekek is lesznek és nekik nagy mozgástér kell. Fontos volt, hogy szálláslehetőség is legyen, mert szerettem volna, ha a szűk családdal már előző nap be tudunk költözni és kényelmesen előkészülni. Javaslom Neked is, hogy ha nem otthon szervezed, akkor számolj azzal, hogy jó pár órát igénybe vesz a dekoráció és a berendezés. Ne hajtsd túl magad, a legjobb, ha segítséget kérsz és már előtte nap mindent előkészítesz, hogy aznap már csak az utolsó simítások maradjanak. Visszatérve a helyszínre: azzal is számolj, hogy a kedvelt helyszínek már hónapokkal előre elkelnek. Így jártam én is és nagyon nagy szerencsém volt, hogy ráakadtam egy nagyon hangulatos Balaton parti vendégházra, ami még szabad volt a kiválasztott dátumra. Nagy és rendezett udvar, hangulatos, tiszta szobák, kialakított bográcshely, teljesen felszerelt konyha, pin-pong asztal, hinta....minden egy helyen egy tökéletes babaváró partihoz. Egy alapos helyszínbejárás és a dátum véglegesítése után megterveztük a dekorációt

Mivel azzal számoltunk, hogy jó idő lesz, így kültéri dekorációt terveztünk, de gondoltunk arra is, hogy ha rossz idő van, akkor beszorulunk, tehát erre is volt egy B opció. Ezt Neked is javaslom, mert mostanában elég szeszélyes az időjárás. 

A Welcome dekoráció héliumos luficsokrokból állt, amik a járda szélén egy útvonalvezetőként fogadták a vendégeket. Ezeknek a lufiknak nagy sikere volt a gyerekek körében amikor vége lett a bulinak. Szétosztottuk és mindenki vitt haza ajándékba egyet-egyet. Ez a Welcome dekoráció arra is jó volt, hogy az érkező vendégek tudják, hova kell jönni, mert ahogy az utcáról meglátták a lufikat, tudták, jó helyen járnak :) A luficsokor útvonal vetető végén két óriási lufiból készült kérdőjel következett, ami főszerepet kapott a partin, ugyanis ez alatt durrantottuk ki a lufikat amiből felrepültek a kicsi kék színű ballonok (merthogy kisfiú volt a pocakomban :) )

A babaváró dekoráció megtervezésekor Te is figyelj arra, hogy legyen egy központi dekoráció, ahol majd a legtöbb esemény zajlik.

 Fiú vagy lány babaváró buli  Babaváró dekor  Babaváró lufi robbantás

Volt egy külön fedett rész, ahol egy asztalon limonádé, mézeskalács és finom sütemények, cukorkák voltak szervírozva. Ez is egy elég kedvelt rész volt a partin, mert a finom falatok ide csalogatták a vendégeket. Ezért ide kényelmes fotelok és székek lettek bekészítve, hogy kényelmesen tudjon mindenki ezen a részen csipegetni a finomságok közül.

Látványos óriás pom-pomokkal és függő díszekkel díszítettük a helyszínt. Nagy kedvenc volt a pink és kék kókuszreszelékbe forgatott kókuszgolyó, de a partedli és cumisüveg alakú pink és kék mézeskalácsok is sikert arattak, amiket a Mézeskalácsos Lány készített. A limonádét és a Bodza szörpöt kevés ételszínezékkel színeztük kék és pink színűre. A limonádés ballonok mellé pedig pink és kék papír szívószálakat és poharakat tettünk. (Ilyen limonádés ballont a Metro áruházban lehet kapni) Babaváró dekorációhoz pedig itt találsz kellékeket: Babaváró dekorációk

A gyerekeknek néhány pink és kék nyalókát is tettünk ki, ami egyben dekoráció is volt az asztalon, bár hamar elcsipegették a csemeték :) És otthonról vittem magammal számunkra kedves tárgyakat, mint egy LOVE feliratot és egy angyalkát, szívecskés tartót, üveg kelyheket, tálcákat... Így még meghittebb, bensőségesebb lett az asztaldekoráció. 

babaváró parti dekoráció ötletek   babaváró parti dekoráció ötletek

Ezen az asztalon elhelyeztünk két üvegkelyhet is, amiben név ötleteket és üzeneteket gyűjtöttünk a születendő babának. Óriási sikere volt, és a névválasztásnál ezek közül választottuk ki a kisfiúnk nevét. Hálásak voltunk a vendégeknek, hogy csupa szép neveket ajánlottak. És persze íródtak vicces nevek is, de így volt kerek az egész. Délután együtt, a vendégekkel közösen felolvastuk és volt vidámság, elérzékenyülés. Mi pedig gondosan eltettük és megőrizzük a szívhez szóló üzeneteket.

A címke és üzenet sablonokat itt tudod letölteni, ha esetleg Te is ehhez a designhoz kaptál kedvet:

Kerek címkék sablonja

Üzenet a babának sablon

babaváró partira cimkék  babaváró parti

Nagyon figyeltünk a részletekre, hogy minden összhangban legyen. Így válogattuk össze a babavárós papír szalvétát, poharakat, papír szívószálat és a teríték minden elemét. Az asztal fölé egy kender zsineget feszítettünk ki, amire fa csipeszekkel ultrahang képeket és a mi gyerekkori képeinket tettük. A képek közé pedig pink-kék spirális díszt függesztettünk. A vendégek pedig találgatták vajon kire fog hasonlítani a baba. Sokan még azt sem tudták kitalálni, hogy a párom vagy én vagyunk a képen bébi korunkban...így egy jó kis találós kérdéses játék kerekedett belőle :)

Babaváró parti  Fiú vagy lány baba neme parti

A meghívók kiküldését követően felgyorsultak az események. Összeállítottam a programot, amit kiküldtem a meghívottaknak. Ez tartalmazta, hogy hol lesz a party, mikor, hol lehet parkolni, mi lesz a menü, mik lesznek a frissítők, desszert és mikor lesz a léggömb robbantás. Egy nagyon családias, baráti partit szerveztünk, így megkértünk mindenkit, hogy kényelmesen öltözzön, mert lehet focizni, medencézni, sakkozni, egy szóval lazulni :) Az ebéd bográcspörkölt volt, de gondoltunk azokra is, akik a könnyedebb falatokat kedvelik, így gyümölcsök, saláták és egy kis natúr csirkehusi is került az asztalra.

Babaváró infók

Külön listákat írtam. Volt bevásárlólista az ebédhez, lista ahhoz, hogy ki-mit hoz és ki-mit csinál, mert az Anyukám, a nővérem és a kolléganőim besegítettek a sütésbe, főzésbe, dekorálásba. Hálás vagyok nekik, mert óriási segítség volt, amit tettek. Egyedül ezt nem tudtam volna véghez vinni, egy csapat kellett hozzá és ebben ők lelkes segítőim voltak. Te is vond be a barátokat, családot az előkészületekbe, mert csapatban könnyebb és egyedül nagyon elfáradsz mire mindent megszervezel, előkészítesz :)

Volt dekor kellék lista is, nehogy otthon maradjon valami. És ezekről a listákról csak pipáltam amit bepakoltam...így nagyon egyszerű volt a készülődés és semmi nem maradt otthon.

A legizgalmasabb részt, a léggömbrobbantás elkészítését a kolléganőm vállalta és nagyon gondos előkészületekkel szállította a kész lufikat a helyszínre. Senki sem sejtette, hogy milyen színű lufik rejlenek az óriás fekete lufikban. Volt 40 cm-es és 1 m-es lufi is. A 40 cm-esből 4 db-ot készíttettünk, mert 4 keresztfiunk van és szerettük volna őket is bevonni a lufirobbantásba.

Persze ment a találgatás, hogy kék vagy pink lufik vannak-e a lufikban és ettől volt nagyon izgalmas az egész nap! A lufi dekoráción kívül még egy meglepetéssel kedveskedtünk a vendégeknek, mégpedig egy tortával, amit még mi sem tudtunk, hogy hogyan fog kinézni, mert azt is a kolléganőm szervezte. És képzeljétek, a torta krémje belül kék színű volt. Ez nagyon tetszett mindenkinek :) Nem csak szép, de finom is volt a torta! ;)

Babaváró lufi robbantás  Babaváró torta  Babaváró torta

Íme két videó a Babaváró lufi robbantásról. Ez volt a nap fénypontja, nagyon megható és egyben örömteli volt. A legjobb az volt az egészben, hogy együtt örülhettünk azokkal az emberekkel, akik fontosak számunkra és nagyon közel állnak hozzánk. A keresztgyerekek pedig nagyon lelkesek voltak, hogy ők is durranthattak egy-egy lufit.

  

Mindenképpen szerettük volna ha ezt a napot vissza tudjuk idézni évek múlva is, és meg tudjuk mutatni a kisfiúnknak ha felnőtt, hogy hányan várták az Ő érkezését. így egy nagyon kedves barátunkat kértük fel, aki fotós és videós, hogy tartson velünk ezen a napon és örökítse meg a legszebb pillanatokat. Javaslom, hogy ha fotóst és/vagy videóst hívsz, egyeztesd le miről szeretnék fotót és videót! Attila rendkívül tehetséges fotós és videós, és évek óta együtt dolgozunk, így fél szavakból is megértettük egymást, tudta, hogy mikor és mit kell fotózni, videózni. Bátran ajánlom Végh Attilát

A babaváró parti után mindenkinek megköszöntük, hogy eljött és velünk ünnepelt. Egy külön zárt csoportot hoztunk létre a résztvevőknek, ahova feltöltöttem a képeket, videókat és azóta is rendszeresen hírt adunk a kis csöppségről (merthogy már éppen ma 3 hónapos)

Mivel a partit mi azért szerveztük, hogy együtt ünnepeljünk, így nem kértünk ajándékokat. Bár sokan kérdezték mit hozzanak, de mindenkinek meghagytuk, hogy csak magukat hozzák :) Persze mindenki készült valami ajándékkal :) Ez csak amiatt jegyeztem meg itt a végén, mert tudom, hogy a babaváró parti része az ajándék lista, és ha Te szeretnéd beiktatni, akkor azt javaslom, hogy a pari előtt legalább 1 héttel küldd el az ajándéklistát is, amire felvonultatod, milyen hasznos ajándékokat látnál szívesen.

Mindennel együtt egy - számunkra - tökéletes babaváró partit tudhatunk magunk mögött. Nagy szeretettel nézzük vissza a videókat és lapozzuk át az albumot, az ott készült fotókról.

Reméljük Te is így tekintesz vissza a babaváró partidra és a fenti ötletekkel hozzá tudunk járulni a partid sikeréhez.

Szívesen vesszük, ha megosztod velünk a Te partidról készült fotókat, tapasztalatokat

Kövesd  oldalunkat további ötletekért és hasznos tippekért!

Szeretettel, a Partydecor Lufi & Parti Shop nevében

Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December