Farsangi jelmez csupán néhány kiegészítőből

Farsangra jelmezötletek mindössze néhány jelmezkellék felhasználásával

Amikor a farsangi beöltözésre gondolunk, egyből valami ruhán kezdünk el ötletelni, mint jelmez. Pedig nem is gondolnánk, hogy sok esetben néhány jól megválasztott jelmezkiegészítő is elég ahhoz, hogy tökéletesen hozzuk a karaktert, aminek be szeretnénk öltözni.

Csak gondoljuk végig, hogy mi a legjellemzőbb "vonása" az adott személynek, állatnak, korszaknak, stb., és erre koncentráljunk. A többi csak a körítés.

Például egy ördögnek ilyen jellegzetessége az ördögszarv. Ha beszerzünk egy ilyet, gyakorlatilag már meg is van a lényeg, amivel hozni tudjuk ezt a figurát, lehet rajtunk bármi, mindenki tudni fogja egyből, hogy minek öltöztünk be.

Persze nem árt, ha színben, fazonban az adott karakterhez választunk ruhát a saját ruhatárunkból, de nem feltétlenül lesz szükségünk egy komplett jelmezt vagy új ruhát beszereznünk a farsangi mulatságra, csak ha szeretnénk :)

Nézzünk hát néhány konkrét példát ilyen beöltözésekre.

Gatsby party jelmezek

Ha az oly népszerű gatsby partihoz szeretnénk beöltözni, akkor sem kell feltétlenül egy komplett, ruhás jelmezt beszereznünk, bár kétségtelen, hogy elég csábító a kínálat. De ha szeretnénk, elég csak néhány kiegészítőt megvennünk, olyanokat, amelyek igazán jellemzőek erre a korszakra és a stílusra.

És hogy mik is ezek? Hölgyeknek elengedhetetlen a charleston fejdísz, amit további kellékekkel egészíthetünk ki, mint a cigaretta szipka, a gyöngyékszerek, egy tollboa, hosszú kesztyű, neccharisnya. És ha van egy csini kis pántos miniruhánk, akár fekete, fehér vagy éppen piros színben, akkor ezekkel a kiegészítőkkel már meg is alkottunk a charleston jelmezünket.

Uraknak pedig a saját öltönyükhöz csupán egy gengszter kalapot, esetleg egy nadrágtartót, gengszter bajuszt, sétapálcát kell beszerezniük, és már meg is vannak az alapok. Persze ezt még lehet tovább fokozni további kiegészítőkkel, ha szeretnénk.

gatsby party jelmezek

Orvos és nővér jelmezhez kellékek

Nézzünk egy igazi klasszikust, az orvos jelmezt vagy a nővér jelmezt. Akár gyereknek, akár felnőtt részére keresünk ehhez szükséges kellékeket, itt is elég néhány apróság, ha nem szeretnénk túl sok mindent beszerezni hozzá. A nővérkének például a nővérsapka, a nyakába pedig egy sztetoszkóp. Ehhez a saját ruhatárunkból keressünk egy fehér ruhát, és már meg is vagyunk a legfontosabbakkal.

Orvos esetében szintén elég, ha tetőtől talpig fehérbe öltözünk, hozzá egy szájmaszk és egy sztetoszkóp, és ezek után senki nem fogja megkérdőjelezni, hogy kik is vagyunk.

orvos és nővér jelmez

Boszorkány jelmez

Boszorkánynak lenni sem boszorkányosság ám :) Mert valójában mi a legfontosabb, amire szükségünk lehet egy boszorkány jelmezhez? A boszorkány kalap. Ezen kívül persze még nem árt, ha van a kezünkben egy seprű is, és tovább fokozhatjuk a megjelenésünket egy boszorkány parókával, akár egy boszi orral, egy kis arcfestéssel, köpennyel, attól függően, hogy mennyire szeretnénk belemenni a részletekbe. A jelmezhez való ruháért pedig bátran nyúljunk a ruhásszekrényünkbe, mert biztosan találunk ott valami olyat, ami mindezekhez jól passzol.

boszorkány jelmez

Kalóz jelmezkiegészítők

Ha a kalózkodást tűzted ki célul - persze csak a farsang idejére -, akkor is bátran állíthatom, hogy könnyű dolgod lesz, már ami a megjelenésedet, vagyis a kalóz jelmezedet illeti. Egyszerű a recept: végy egy kalózkalapot vagy kalózkendőt, a szemedre egy kalóz szemfedőt, a kezedbe valami tipikus kalózos fegyvert, és már készen is vagy a lényegi részekkel. Ha pedig nagyon belelendülsz, akkor kiegészítheted mindezeket néhány kalózos ékszerrel, hosszú hajjal és így tovább.

kalóz jelmez kellékek

Jelmez akár egyetlen kellékből

És a végére hagytam két olyan példát, amikor gyakorlatilag elég egyetlen jelmezkelléket beszerezned, a többit pedig megoldhatod a szekrényedből. Mert ez az egy jelmezkellék annyira "elmond" mindent, hogy tökéletes az adott karakter megtestesítéséhez.

Ha például angyal, jelen esetben fekete angyal szeretnél lenni, nem lesz másra szükséged mint egy fekete angyalszárnyra. Ehhez vedd fel a kedvenc fekete ruhádat, és indulhatsz is a jelmezbálba.

Vagy ez a fáraó maszk is annyira tökéletesen megtestesíti a fáraó alakot, hogy ez is bőven elég, ha nem szeretnél komplett jelmezbe öltözni.

farsangi jelmez kellék

Persze az itt bemutatott példák csak egy töredéke annak, mint amennyi farsangi beöltözési lehetőség rejlik a jelmezkellékekben, de talán gondolatébresztőnek és ötletadónak elég lesz ennyi.

További ötletekért és inspirációkért farsangi jelmezek terén pedig nézz szét webáruházunkban vagy személyesen üzletünkben.

Vidám farsangozást!

Szeretettel: Andi

képek forrása: partydecor.hu és pixabay.com

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December