Farsangi játékok gyerekeknek

5+1 farsangi játékötlet gyerekeknek, hogy még vidámabb legyen a farsangi mulatság

Egy farsangi mulatságon van mégegy dolog, ami a gyerekeket izgalommal tölti el a jelmezes beöltözésen kívül. Ez pedig nem más, mint a különböző farsangi játékok és programok, amivel készülünk nekik, hogy még vidámabbá tegyük számukra ezt az eseményt. 

Éppen ezért most összegyűjtöttünk 5+1 játékötletet, amivel garantáltan jól szórakozik majd az összes gyerkőc.

Farsangi játék ötletek - tippelős játék

A játék lényege, hogy tetszés szerint egy vagy több befőttesüvegbe tölts cukorkákat, de úgy, hogy előtte megszámolod őket. Még jobb, ha különböző méretű üvegekbe különböző mennyiségeket töltesz.

Készíts egy listát a farsangi bulin részt vevő gyerekek neveivel, és a feladat az lesz, hogy egyesével megtippelhetik, hogy melyik üvegben mennyi cukorka lapul.

Aki az egyes üvegeknél a legközelebbi számot tippeli, az nyer, és jutalmul hazaviheti a cukorral teli üveget.

Farsangi tippelős játék

Farsangi játék ötletek - célbadobás

Klasszikus vásári és egyben karneváli játék ez a célbadobás is. Annyi előkészületet igényel, hogy a farsangi buli előtt össze kell gyűjtened néhány konzervdobozt.

Ezekből a konzervdobozokból építs piramist, majd a gyerekek kis labdák segítségével megpróbálhatják ledönteni az összeset egy előre meghatározott távolságból.

Előre tisztázzátok, hogy a játékosok hány dobással próbálkozhatnak, te pedig vezesd az eredményeket, majd a játék végén összesítsd a dobásokat. És itt is illik valami jutalommal készülnöd a győztes számára - ahogy a többi vetélkedőnél is :)

farsangi játék célbadobás

Farsangi játék ötletek - fánkdíszítő verseny

Nincs farsang fánk nélkül, ezért igazán alkalomhoz illő móka lesz egy fánkdíszítő verseny. Gondoskodj elegendő mennyiségű "natúr" fánkokról, és szerezz be különböző sütidíszítő kelléket, amit a versenyben résztvevők szabadon használhatnak, mindenki a saját fantáziája szerint.

Majd egy pártatlan zsűri pontozza az elkészült műveket, hogy kié lett a legszebb, legegyedibb, legmutatósabb, leg... fánk.

farsangi fánkdíszítő verseny

Farsangi játék ötletek - "pohár pong"

Amire szükséged lesz: néhány papír vagy műanyag pohárra és ping-pong labdára.

A cél, hogy a dobó beletaláljon a pohárba egy megadott távolságról. Itt is mindenki ugyanannyit dobhat, és számoljátok a betalált dobásokat. Még jobb, ha az egyes poharak különböző pontot érnek. Írd rá mondjuk egy filctollal, hogy melyik pohár hány pontot ér. Majd a játék végén hirdesd ki a győztest.

pohárba dobás játék

Farsangi játék ötletek - lufi darts

Itt kell egy kicsit előre dolgoznod, de hidd el, megéri. A lényege a játéknak, hogy minden lufiban elhelyezel egy kis cetlit, amin egy-egy "nyeremény" szerepel. Azaz aki azt a lufit eltalálja, övé a benne lévő cetlin szereplő dolog. Ezek között lehet olyan is, amire azt írod, hogy "nem nyert", de ha csak mosolyt akarsz látni az arcokon, akkor minden lufi ér valami kis apróságot. Csoki, cukorka, ceruza, radír és még sorolhatnánk. Bármilyen apró meglepetés, aminek egy gyerkőc örül. Lehet akár köztük nagyobb ajándék is, esetleg egy fődíj, ez már mind rajtad múlik.

A kivitelezéshez szükséged lesz valami "hátfalra" a lufikhoz, ami lehet egy jó nagy kartonlap például. Erre készíts kicsi lukakat, amiken majd át tudod húzni a lufik nyakát. Tedd a megírt kis cetliket a lufikba egyesével, majd fújd fel a lufikat úgy, hogy a lufi nyakát áthúzod a kartonon lévő egyik lukon, és így csomózod el a lufit. Ezt ismételd addig, amíg el nem fogynak a lufik vagy be nem telik a kartonfal.

A gyerekeknek pedig az lesz a dolga, hogy egy darts nyíl segítségével eltalálják a lufikat, és máris megszerezték a benne lévő nyereményeket.

Fontos, hogy ezt csak olyan korú gyerekekkel játsszátok, akiknek biztonsággal a kezébe lehet már adni darts nyilakat, mert első a biztonság!

farsangi lufi darts

+1 ötlet - arcfestés

Azért +1 ötlet, mert ez valójában nem játék, viszont olyan dolog, amit imádnak a gyerekek. Legyen szó bármilyen eseményről, ahol van arcfestő is, ott mindig hosszú sorok állnak.

És hidd el, nem kell hozzá extra kézügyesség, csak sok szép színes arcfesték, csillám és strasszkő és némi elszántság.

De arra készülj, hogy szünetet nem igen fogsz tudni tartani, amíg minden arcfestős kívánság nem teljesült. Már pedig ebből garantáltan nem lesz hiány.

farsangi arcfestés

Ha pedig a játékok mellett még szükséged van pár dologra a farsangi mulatsághoz, esetleg még nem szerezted be a jelmezedet, akkor nézz körül a farsangi jelmezek, kellékek és kiegészítők között webáruházunkban vagy üzletünkben.

Jó mulatást!

Szeretettel: Andi

Képek forrása: Pixabay.com

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December