Farsangi előkészületek

Milyen legyen a dekoráció? Mi legyen az idei jelmez? Milyen fánkot süssünk idén? És így tovább.

Farsang 2022

Itt az év eleje, közeledik a 2022-es farsangi szezon, ezért ha van kedved hozzá, akkor tarts velünk, és készüljünk fel közösen erre a vidám időszakra.

Először is tudod-e, hogy idén mettől-meddig tart hivatalosan a farsangi szezon? Ha nem, akkor most megosztom veled: 2022-ben január 6. és március 2. között ünnepeljük a farsangot. Ez minden évben kicsit más időszakra esik, de ami sosem változik, hogy mindig az év első néhány hetében bújunk jelmezbe és rendezünk farsangi bálokat, mulatságokat.

De hogyan is tudunk felkészülni erre a vidám eseményre?

Először is, ami nélkül nincs farsang, azok a különböző színű, formájú és típusú szemálarcok. Ezek szimbolizálják igazán a karneváli hangulatot, így ha nem is bújsz jelmezbe idén farsangkor, egy szemálarcot akkor is érdemes magadra öltened a farsangi vigasságon.

ezüst tollas szemálarcarany szemálarc

A farsangi dekoráció

Azt gondolom, hogy a díszítés is nagyon fontos része a farsangozásnak.

Ha te magad szervezel farsangi bulit, akár felnőtt, akár gyerek társaság számára, elengedhetetlen a vidám hangulat és a derűs környezet megteremtéséhez a farsangi dekoráció. És hogy miből áll a farsangi dekoráció? Lehet bármi, ami színes, vidám vagy éppen csillog.

Jöhetnek a színes füzérek, lampionok, szerpentinekfüggődekorációk és persze a vidám, színes lufik is. Töltsd meg a teret színnel és vidámsággal, hogy minél kellemesebb hangulatban teljen a buli, és szerezd be az ehhez szükséges kellékeket, hogy a party közeledtével erre már ne legyen gondod.

ezüst metál szerpentinezüst bojtos dekoráció

színes papír füzér  színes lampion füzér

Farsangi gyerekjelmezek

Térjünk át egy kicsit a beöltözésre és a jelmezekre. A saját dolgodat könnyíted meg azzal, ha jó előre, időben elkezdesz puhatolózni a gyermekednél, hogy idén ki szeretne lenni, milyen jelmezre vágyik. Beszéljétek át a lehetőségeket, és így nem kell az utolsó pillanatban pánikszerűen kapkodnod és rohangálnod a hőn áhított jelmez után, hanem kényelmesen be tudsz szerezni mindent, amire szükséged lehet hozzá, hogy gyermeked tökéletes szettben jelenhessen meg a farsangi bulin.

unikornis gyerek jelmezkalózlány jelmez

rendőr jelmez gyerekeknekvarázsló jelmez gyerekeknek

Felnőtt jelmezek és jelmezkellékek

De ugyanez vonatkozik akár a saját jelmezedre is, ha te is részt veszel idén farsangi mulatságon. Találd ki, hogy milyen karaktert szeretnél megszemélyesíteni, és döntsd el azt is, hogy egy komplett jelmezben szeretnél megjelenni vagy inkább néhány jelmezkellék segítségével oldanád meg a beöltözést. Ez utóbbi egyébként ugyanolyan mutatós és tökéletes tud lenni, mint maga a jelmez, ha jól választod meg a jelmezkiegészítőket.

hawaii jelmez szettorvos jelmezkellék

ősember jelmezkellékkalóz kalap

A farsangi falatok

És persze ha már farsangi bulit szervezünk, akkor már most gondolkodhatunk a farsangi falatokon, hogy milyen finomságokkal készüljünk a vendégeink számára. Ha időben nekikezdünk a felkészülésnek és az előkészületeknek, akkor van időnk arra is, hogy felkutassuk a legjobb, legfinomabb fánk receptjét is akár, és néhány próbasütésre is marad időnk :)

Mit gondolsz, készen állsz egy kis farsangi mulatságra és az ezzel kapcsolatos előkészületekre?

Ha igen, akkor jó tervezést és készülődést kívánok neked!

Szeretettel:

Andi

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December