Farsangi dekoráció hagyományos stílusban

Hagyományos farsangi dekoráció és saját készítésű retro farsangi díszek

Farsang idején ugyan a jelmezeké és az átalakulásé a főszerep, de egy farsangi bulinak és egy jelmezbálnak éppúgy elengedhetetlen kelléke a farsangi dekoráció.

Legyen a helyszín egy osztályterem az iskolai farsangi bálon vagy egy elegáns rendezvényhelyszín, a dekoráció biztosan előkerül majd mindegyiken.

Bár már számtalan csodaszép és különleges dekorációval van lehetőségünk feldíszíteni az esemény helyszínét, hiszen a választék hatalmas és a lehetőségek száma szinte végtelen, most mi mégis kicsit a hagyományosabb farsangi dekorációhoz nyúlunk vissza, amelyek közül néhány ma már kicsit retrónak is számít, de attól még ugyanúgy szeretjük és használjuk őket.

És felidézünk 1-2 DIY, azaz saját kezűleg is elkészíthető farsangi dekorációt, amit főként az iskolai farsangozások alkalmával készítettünk előszeretettel a múltban és talán még ma is sok helyen.

Farsangi dekoráció - lampionok

színes és mintás lampionok azok a dekorelemek, amik leginkább megadják a karneváli hangulatot egy jelmezes bulin. Annyira klasszikusnak számító farsangi dekorációk ezek, hogy már szinte elképzelhetetlen nélkülük a farsangi helyszín dekorálása. Színesek, vidámak, éppúgy, mint a sok különböző jelmez, amibe beöltözünk ilyenkor.

lampion farsangi dekoráció

Farsangi dekoráció - szerpentinek

A másik ilyen klasszikus farsangi dekorelem a színes szerpentinek. Két olyan esemény van az év során, amikor ezekből a vidám kis papírtekercsekből rengeteget használunk el, az egyik a szilveszter, a másik pedig a farsang időszaka. Ahogy boldogan tekeredik ide-oda és keresztül-kasul átszövi az egész teret, majd a nyakunkba is kerül néhány darab, az annyira jellemzi a farsangi pillanatokat.

szerpentin farsangi dekoráció

Farsangi dekoráció - színes papírfüzér

színes papírfüzérek is igazi ikonikus elemei a farsangi dekorációnak. Annyi féle színben, típusban, változatban létezik ma már, hogy nem győzünk választani közülük. Emlékszem, már gyerekkoromban is ilyenekkel díszítettük az osztálytermeket, ahol aztán az iskolai farsangi bulit tartottuk. Került belőlük a folyosókra is, illetve az aulába, tornaterembe is.

papírfüzér farsangi dekoráció

Farsangi dekoráció - DIY retro farsangi díszek

Az alábbi két farsangi dekorációs ötletet valószínűleg nagyon sokan ismerik, de ezek a már-már retrónak számító DIY ötletek nem maradhattak ki a klasszikus farsangi dekorációk felsorolásából.

Iskolákban, óvodákban előszeretettel készítették és készítik a farsangi ünnepre készülődve őket.

Az egyik ilyen ötlet a popcorn-ból fűzött dekorációs füzér, a másik pedig a színes papírcsíkokból készült "lánc" füzér, amiben a kis láncszemeket úgy kapjuk meg, ha a vékony színes papírcsíkokat összeragasszuk, majd a következő "láncszemet" mindig az előző szembe illesztve ragasztjuk össze.

Nemcsak hogy szuper kis farsangi dekorációkat kapunk ezek elkészítésével, hanem maga a kivitelezés is egy szórakoztató elfoglaltság kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

DIY farsangi dekoráció

Én már izgatottan várom az idei farsangozást és a vele járó előkészületeket is. Te már tudod, mivel dekorálsz idén farsangkor?

Szeretettel: Andi

Képek forrása: partydecor.hu és pixabay.com

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December