Farsangi arcfestés

Arcfestési ötletek farsangi jelmezhez egyszerűen

Ha farsangi vagy jelmezhez való arcfestésről beszélnünk, akkor nem kell valami nagy és bonyolult dologra gondolnunk, és profi sminkesre sincs ezekhez szükség, mégis sokan félnek belevágni.

Pedig itt nem kell olyan precizitás és pontos eldolgozás, mint például egy normál make up vagy alkalmi smink esetében, nyugodtan lehet kísérletezni és bátran próbálkozni, hiszen itt inkább a karakterhez passzoló színek jó megválasztása a fontosabb, mintsem a tökéletes eldolgozás és kivitelezés.

Hogy mire gondolok? Hát például ilyenekre: hupikék törpikés jelmezhez elég, ha az arcodat és a kilátszó bőrfelületet bekened kék arcfestékkel. Vagy ördög leszel? Akkor használj piros festéket az arcodra, amit még megspékelhetsz néhány mély vonással, csak azokon a pontokon használj több festéket. Vagy bosziként fesd akár zöldre az egész arcodat, amit egy erős színű rúzzsal és szemceruzával még kiegészíthetsz.

Használd bátran a színeket, válogass a sokszínű arcfesték kínálatból a jelmezedhez leginkább passzoló színekből. És meglátod, a végeredmény szinte elronthatatlan. Csak legyen előtted egy kép a megeleveníteni kívánt karakterről, és a többi már gyerekjáték lesz, meglátod :)

pary arcfesték

De nézzünk néhány konkrét példát arra, hogy milyen egyszerű egy farsangi vagy jelmezes arcfestést megalkotni, és mindehhez csupán néhány dologra lesz szükségünk.

Csontváz arcfestés

Ma már szuper tematikus arcfesték szettek is kaphatóak, amiben megtalálható az összes olyan szín (és esetleg kellék is), amire az adott figura arcfestésének elkészítéséhez szükségünk lehet.

Ilyen ez a csontváz arcfesték szett, amiben fehér és fekete arcfestéket és egy arcfestő ceruzát találunk, mert másra nem is lesz szükségünk a csontváz make up megalkotásához.

Itt még lépésről-lépésre fotókat is találunk, de a lényeg, hogy először mázold fehérre a teljes arcot, majd a fekete színnel árnyékolj és rajzold meg az arc többi részét a kép alapján. Ha magad előtt tartod ezt a fotót, akkor csak kövesd azt, amit azon látsz, haladj "vonásról-vonásra", és egyszer csak látni fogod, hogy milyen szuper "maszkot" alkottál.

csontváz arcfesték

Bohóc arcfestés

Most nézzünk egy kicsit színesebb példát, mint például egy bohóc arcfestés. Itt bármilyen színt használhatsz, a lényeg, hogy minél színesebb legyen a végeredmény. Az ehhez szükséges arcfestékeket akár külön-külön, színenként is beszerezheted, de talán praktikusabb egy olyan arcfesték palettát beszerezni, amiben minél több szín megtalálható.

Itt sem a precíz vonalak számítanak, hanem hogy a karakternek megfelelő színekkel dolgozz és a jellegzetes vonásokat megalkosd a magad módján. Ebben az esetben sincs más dolgod, csak követni a képen látottakat.

bohóc arcfesték

Vámpír arcfestés

Talán ez az egyik legnépszerűbb karakter akár farsangkor, akár szilveszterkor, ezért még őt nézzük meg, hogy mi a teendőnk, ha vámpír arcfestést szeretnénk készíteni, akár lánynak, akár fiúnak.

Erre is igaz, mint az összes többi arcfestésre, hogy a szükséges kellékeket akár külön-külön is beszerezhetjük, de szuper kis szettek vannak vámpír témában is, így nem kell azon gondolkodnunk, hogy mi minden kerüljön a kosarunkba, mert valaki már ezt megtette helyettünk és egy jó kis szettbe összerakta a hozzávalókat.

Van olyan vámpír arcfesték szett, amiben az arcfestéken kívül már a vámpír fogak is megtalálhatóak.

A fő színek ennél a karakternél a fehér, a fekete és a vörös. A fehérrel szépen lemázoljuk a teljes arcot, majd árnyékolunk - hol gyengébben, hol erősebben - a fekete színnel, és a végén a vörös színnel a szájat fessük be, és a "véres" részletekről se feledkezzünk meg.

vámpír arcfesték szett

Ennyire egyszerű az arcfesték használata. Eszközként pedig használhatunk sminkszivacsot, ecsetet vagy akár a kezünket is, attól függően, hogy épp milyen végeredményt szeretnénk elérni.

Bízom benne, hogy mostanra már te is kedvet kaptál ahhoz, hogy a farsangi jelmez mellé készíts farsangi arcfestést is. Hidd el, jó móka lesz :)

Jó szórakozást!

Szeretettel: Andi

Képek forrása: Partydecor.hu és Pixabay.com

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December