Az Első születésnapi parti megszervezéséhez 5 TIPP

5 tipp az első születésnapi parti megszervezéséhez

Hamarosan a kisfiam első szülinapját ünnepeljük, így már hetek óta ekörül forog a gondolatom, tervezgetek, szervezek.

Mindig azon gondolkodtam, hogy az emberek sokszor túlzásba viszik az első születésnapi partit. Aztán eljött a pillanat, amikor az én kisfiam első születésnapját szervezem és most már értem, hogy miért esnek túlzásokba a szülők.

Egy felejthetetlen élményt szeretnének megörökíteni, amit szívesen néznek vissza együtt a családdal a fotókon, videókon.

Hiszen a kisbaba nem fog emlékezni semmire, viszont a megörökített emlékek által átélheti az élményt.

Ahhoz, hogy megtaláljuk az arany középutat és ne „essünk át a ló túloldalára” sem, sok mindenre kell figyelni.

Összefoglalom 5 TIPP-ben neked, hogy mire figyelj a szervezés közben.

Első születésnapi partihoz tippek

1.       A vendéglista megírásakor legyél körültekintő!

Mi például kizárólag azt a szűk, nagyon közeli hozzátartozókat hívjuk meg, akik szinte napi kapcsolatban vannak velünk. Meghitt, családi ünneplést szeretnénk.

A lista megírásakor tedd fel a kérdést: Ha 5 vagy 10 év múlva nézed vissza a képeket, akkor is ugyanezekkel a személyekkel szeretnél ünnepelni? Ugyanúgy őket hívnád meg?

Nekünk 14 fő lett a végleges létszám velünk együtt. Nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek.

 

2.       Határozd meg a költségkeretedet!

Mi az az összeg, amit szánsz az első születésnap megszervezésére? Majd bontsd részekre a költségkeretet. Ne felejts ki semmit, jól gondold át, mit szeretnél megvalósítani ebből az összegből! Az én listám így néz ki:

-          Dekoráció

-          Mézeskalács köszönetajándék

-          Torta

-          Ebéd és az ital

-          Terembérlet (én egy külső helyszínen szervezem meg a partit, ne kelljen utána nekünk takarítani)

-          Fotós/videós

Ezekhez a tételekhez rendeltem hozzá a költségeket, vagyis osztottam szét a teljes keretet. Én például itthonról is viszek kiegészítőket, kedvenc tárgyakat, úgy mint: fotókat a születésétől egészen mostanáig. Ezeket ki fogom tenni egy asztalra, hogy mindenki kényelmesen hozzáférjen, nézegethesse. Vinni fogok kedvenc játékokat, első kis cipőt, első kis macit... stb.

 

3.       Tervezd meg a parti témáját!

Ez egy fontos momentuma a születésnapnak, hiszen a dekoráció adja meg az alaphangulatot, és a fotókat, videót visszanézve is fontos szerepet tölt be. Nálam a legnagyobb költségkeret erre lesz elkülönítve. Első születésnapi partin gyakran készítenek kisállatos dekorációt. Például erdei állatost. De a Mikiegér vagy Minniegér téma is nagyon népszerű. Manapság az egyik legfelkapottabb design a lufikból épített organic dekoráció.

Ha nincs konkrét témád, akkor arra figyelj, hogy az egyes kiegészítők összhangban legyenek. Nálunk maci téma lesz, de csak kis kiegészítők formájában fog megjelenni. A dekoráció nagy része sima kék-fehér-arany és barna lesz. Lufikat, füzéreketpapír tányérokat, poharakat és szalvétákat szerzek be ezekben a színekben.

Pár órát azzal töltöttem, hogy az interneten keresgélve inspirálódtam és ezután jött az ihlet. Ha nincs elképzelésed, hogy milyen dekoráció legyen, az interneten százával fogsz ötleteket találni!

Első szülinapi dekoráció inspiráció

 

4.       Készíts listát!

Mit-mikor kell beszerezned és mivel-mikor kell előkészülnöd!

A legjobb, ha előveszed a költségkerethez írt listádat és azt szétbontod. Például, ha a dekorációt külsős cégre bízod, akkor érdemes már 1-2 hónappal a szülinap előtt felkeresned őket és leegyeztetni a részleteket.

Ha te/család/barátok készíted a dekorációt, akkor írj egy külön listát, mire lesz szükséged. Nézd meg a helyszínt, mérd fel, mennyi dekoráció kell és milyen rögzítési lehetőségeid vannak, ha füzéreket is szeretnél… és kezd el beszerezni/megrendelni őket. Ha héliummal fújt lufikat is szeretnél, akkor azokat frissen, a szülinap előtti napon hozd csak el a boltból.

A tortát, sütiket, ételeket is rendeld meg már 2 héttel előtte.

Ha te és a család készítitek az ételeket, sütiket, akkor készíts egy bevásárlólistát, nehogy lemaradjon valami.

Amennyiben nem hívsz fotóst/videóst, akkor figyelj arra, hogy valaki legyen a csapatban, aki megörökíti a pillanatokat, részleteket. Ma már rengeteg okostelefon profi képeket készít, már csak egy olyan személy kell, aki elkapja a legjobb pillanatokat! Csak add a kezébe ezt a  listát és biztosan nem marad ki egy fontos pillanat sem!

Szóval a listák nagyon fontosak, mert nem kell semmit a fejedben tartani, csak vedd elő őket és pipáld ami megvan. Írd fel a határidőket is!

 

5.       Ne vállald túl magad!

Egy egyéves mellett tudom, milyen megszervezni egy szülinapot. Már éppen elindult, pakol mindent, délutánonként nem akar aludni, alig van idő a háztartást rendben tartani… úgyhogy csak annyit vállalj be, amit elbírsz. Vond be a családot, közeli barátokat, biztosan szívesen vesznek részt ők is a szervezésben, beszerzésben, előkészületekben! Előre egyeztesd le mindenkivel, ki-mit fog csinálni, miben tud segíteni neked. 

Szívesen vesszük, ha megosztod velünk a Te partidról készült fotókat, tapasztalatokat

Kövesd  oldalunkat további ötletekért és hasznos tippekért!

Szeretettel, a Partydecor Lufi & Party Shop nevében

Andi

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Szólj hozzá

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December